Hoogezandse meesteroplichter verdwenen

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon"Waar is Romero H.?" Met die vraag worstelen honderden mensen uit het hele land die door de 25-jarige inwoner van Hoogezand zijn gedupeerd. Via zijn website bood hij tegen spotprijzen apparatuur aan als iPods en navigatiesystemen. Klanten moesten hun bestellingen vooruit betalen, maar konden vervolgens fluiten naar hetgeen ze besteld hadden. Daarmee gingen de klanten elk voor bedragen tussen 120 en 340 euro het schip in.

De praktijken van H. beperkten zich niet alleen tot oplichting met spotgoedkope electronica als lokkertje: hij 'verhuurde' ook zijn huis. De huurders moesten wel vijfhonderd euro borg en een maand huur vooruit betalen à 450 euro. In totaal kregen de buren vrijdag en zaterdag zo'n vijftien "huurders" aan de deur, met de sleutel èn een getekend huurcontract, dat waardeloos bleek te zijn. Eén huurder trok desondanks de woning in en verving alle sloten in het huis. Verder bestierde H. waarschijnlijk ook een wietplantage: de politie trof bij een huiszoeking in het schuurtje achter zijn woning assimilatielampen en enkele hennepplanten aan.

Eén van de gedupeerden besloot H. met een bezoekje te vereren maar zowel diens woning als diens kantoorpand in het Groningse Zernikepark bleken al verlaten. Een aantal gedupeerden die eveneens verhaal kwamen halen waren zo woedend dat de politie de zaak moest komen sussen. De website waar H. zijn "waar" verkocht is uit de lucht gehaald. De advertenties die hij op de advertentiesite Marktplaats.nl zette en waarin hij zijn woning te huur en te koop aanbood zijn door het personeel van die site inmiddels weggehaald. Aan buren vertelde H. op de dag voor zijn verdwijning dat hij naar Brazilië zou vertrekken omdat zijn Braziliaanse vriendin heimwee zou hebben.