Sexy juf wilde publicaties foto's voorkomen

SILURES had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIngrid van der Bij, de onderwijzeres uit het Friese Harkema die de afgelopen week in opspraak kwam vanwege een blootfoto in het seksblad Foxy, heeft geprobeerd een uitgebreidere reportage van haar en een vriendin tegen te houden. In het meinummer worden drie nieuwe foto's van het tweetal geplaatst, nadat in het aprilnummer al een voorproefje te zien was.

Volgens hoofdredacteur Peter J. Muller is het blad echter inmiddels al gedrukt, en daarom niet meer tegen te houden. De foto's werden geschoten op de Kamasutra erotiekbeurs waar Foxy geïnteresseerden de mogelijkheid gaf deel te nemen aan een fotosessie. Juf Ingrid en vriendin Durkje namen vrijwillig deel aan de onthullende reportage, niet beseffend wat voor commotie ze daarmee zouden ontketenen. Nadat de dames op de voorpagina van De Telegraaf belandden zouden zelfs bladen en websites uit het buitenland geïnformeerd hebben bij Foxy.

Juf Ingrid zit inmiddels al een week thuis, nadat ze door de directeur van openbare basisschool 't Holdersnêst op het matje was geroepen. De bedoeling was om deze week weer aan het werk te gaan, maar door de massale media-aandacht is een terugkeer voorlopig uitgesteld. De vrouw hangt geen ontslag of andere strafmaatregel boven het hoofd, aldus een woordvoerder van de stichting waar de basisschool onder valt.

Muller hoopt dat de lerares zich meer bloot wil geven. "Ik heb Ingrid gevraagd voor een prachtige glamourreportage, maar daar heb ik nog geen antwoord op gehad", aldus de hoofdredacteur. Hij wil de beide dames en hun partners in ieder geval uitnodigen voor een etentje, als dank voor de gratis publiciteit. In Friesland zijn alle exemplaren van het aprilnummer uitverkocht.

Juf Ingrid en een vriendin in de Foxy
Juf Ingrid (rechts) en vriendin Durkje in de Foxy