Samir A. weer vrijgelaten

the-undertaker en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Samir A., de man die vorige week werd vrijgesproken van terreur, is vandaag wederom gearresteerd. Betrouwbare bronnen hebben dit gemeld aan het ANP. Waarschijnlijk heeft zijn arrestatie te maken met de mishandeling van Telegraaf-fotograaf Oscar Flos.

Een aantal fotografen stond A. op te wachten toen hij vorige week werd vrijgelaten uit het huis van bewaring in Nieuwegein, waar hij in voorarrest zat. Omdat A. en een aantal van zijn begeleiders niets moesten hebben van de mediabelangstelling, ontstond er een handgemeen.

Oscar Flos was ook ter plaats en liep met A. mee. "Hij schold en riep: 'Rot op, moet je een klap voor je kop?', waarop ik zei: 'Dat moet je doen'. Voor ik het wist lag ik op de grond." Flos zegt dat ook één van A's vrienden hem nog een klap of schop gaf.

A. werd onder meer vrijgesproken van het voorbereiden van aanslagen op de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele, Schiphol, het ministerie van Defensie en het gebouw van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in Leidschendam. De AIVD houdt vol dat hij een terrorist is.

Update 22.50
Samir A. is weer vrijgelaten. Dat maakte zijn advocaat V. Koppe bekend.