[update] Danny Blind nieuwe hoofdtrainer Ajax

winux en BaZzY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Danny Blind -  Foto: Louis v.d. VuurstDanny Blind is de nieuwe trainer van Ajax, zo meldt NOS-TT. De handel in aandelen Ajax op de effectenbeurs werd vanochtend rond 9.20 uur stilgelegd. Het bericht is nog niet officieel door Ajax bevestigd. De club geeft om 14.30 uur een persconferentie.

Blind volgt Ronald Koeman op, die vorige maand opstapte bij de club uit Amsterdam. Blind is geen onbekende voor de Amsterdamse club. De 41-voudig international speelde tussen 1987 en 1999 372 competitiewedstrijden, 38 bekerwedstrijden en 74 Europese wedstrijden in het eerste van van Ajax. Hij won met de club vijf landstitels, één KNVB beker, de Champions League, de Wereldbeker, de Europa Cup 2 en de UEFA Cup.

Na zijn actieve loopbaan als speler trad Blind bij Ajax in dienst als technisch manager. Hij stapte daar op, maar keerde later terug als coach van de A1 en werd vervolgens ook hoofd jeugdopleiding. Nu heeft Ajax hem dus benoemd als nieuwe hoofdtrainer.

Over de opvolging van Koeman deden de laatste weken veel geruchten de ronde. Eén van de belangrijkste kandidaten zou Martin Jol zijn, maar die liet dit weekeinde weten zijn contract bij het Engelse Tottenham Hotspur af te maken. Ook Henk ten Cate werd genoemd.

Update 10.56 uur
De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat John van de Brom de assistent van Danny Blind zal worden. Van de Brom is op dit moment trainer van het tweede elftal van Ajax. Hij volgde vorig jaar augustus Marco van Basten op, die trainer van het Nederlands Elftal werd.

Van den Brom was van 1993 tot en met 1995 actief als eerste-elftalspeler van Ajax. De middenvelder speelde in totaal 44 competitiewedstrijden en scoorde 7 keer in dienst van de Amsterdamse club. Tijdens zijn voetbalcarrière haalde de nu 38-jarige Van den Brom in 1992 zijn diploma Oefenmeester 1.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!