Muzikale tandenborstel maakt poetsen leuk

Veel kinderen hebben een hekel aan tandenpoetsen. Speelgoedfabrikant Hasbro uit Amerika heeft daar nu iets op bedacht: de muzikale tandenborstel. De 'Tooth Tunes' werd gisteren gepresenteerd en zal vanaf september in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn. Het bedrijf heeft nog geen plannen de borstel ook in het buitenland te verkopen.

De tandenborstel begint te spelen, zodra hij in aanraking komt met de tanden. "Je hoort duidelijk de tekst en muziek. Als je wilt, kun je meeneuriŽn", vertelt directeur Brian Goldner. Volgens hem is de geluidskwaliteit vergelijkbaar met die van een gewone koptelefoon. Maar iemand die naast de poetser staat, hoort alleen wat gebrom. Na een druk op de knop gaan de geluidsgolven via de tanden en het kraakbeen direct naar het binnenste van het oor. Het liedje duurt precies twee minuten. Als het nummer ten einde is, kan er gestopt worden met poetsen. De aanbevolen poetstijd is dan verstreken.

Oorspronkelijk is de borstel voor iedereen bedoeld, maar de verwachting is dat vooral kinderen gebruik zullen gaan maken van de nieuwe muziekborstel, omdat zij vaak een extra stimulans nodig hebben. Ook de Amerikaanse beroepsvereniging van tandartsen is blij met de uitvinding. "Het is een interessant apparaatje om kinderen langer te laten poetsen." Op dit moment is Hasbro nog op zoek naar nummers voor op de tandenborstels. Daarvoor wordt er druk onderhandeld met platenmaatschappijen en artiesten.