Van Basten maakt selectie Oranje bekend

Icoon Sport nieuwsTwee opvallende namen in de selectie van het Nederlands Elftal die bondscoach Marco van Basten vandaag bekend maakte. Khalid Boulahrouz (RKC Waalwijk) en Romano Denneboom (NEC) maken voor het eerst deel uit van de selectie. Robin van Persie (Arsenal), onlangs tegen Zweden nog wel van de partij, is afgevallen.

Het Nederlands voetbalelftal speelt op 3 september een oefenduel tegen voetbaldwerg Liechtenstein, waarna vijf dagen later het eerste kwalificatieduel voor het WK van 2006 op het programma staat. Het sterke Tsjechië zal dan de tegenstander zijn. In eerste instantie zijn er 23 spelers geselecteerd, een aantal dat na de wedstrijd tegen Liechtenstein wordt teruggebracht tot achttien. Wilfred Bouma, Dirk Kuijt, Boudewijn Zenden en Andre Ooijer maken hun rentree in de selectie.

De volledige selectie:

Doel: Van der Sar (Fulham), Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Boulahrouz (RKC), Ooijer, Bouma (PSV), Heitinga, De Jong (Ajax), Kromkamp (AZ), Van Bronckhorst (Barcelona) en Hofland (VfL Wolfsburg)

Middenveld: Van Bommel (PSV), Van der Vaart, Sneijder (Ajax), Davids (Inter), Zenden (Middlesbrough) en Landzaat (AZ)

Aanval: Van der Bergh (FC Utrecht), Kuijt, Castelen (Feyenoord), Makaay (Bayern München), Van Hooijdonk (Fenerbahçe), John (Fulham) en Denneboom (NEC)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager!