Fiscus ontziet ook beruchte families

Niet alleen sommige beruchte woonwagenkampen en motorclubs hoeven geen belasting te betalen, ook lid zijn van een beruchte familie kan een middel zijn om aan de belasting te ontkomen. Uit geheime documenten blijkt dat de fiscus in haar computers ook bepaalde families als berucht aanmerkt. Zij hoeven geen aanslag te verwachten.

De Telegraaf meldt dit vandaag nadat ze zeer uitgebreide informatie hebben gekregen van een klokkenluider van de belastingdienst. Volgens hem gaan complete families de 'ijskast' in, wat wil zeggen ze met rust gelaten worden. Tientallen zigeunerfamilies genieten al meer dan tien jaar een soort fiscale vrijstelling. Alleen al in Rotterdam krijgen zo'n honderd personen geen invordering van de fiscus vanwege dit beleid.

De Telegraaf heeft het hele artikel uit de krant toegankelijk voor iedereen op internet gezet, inclusief scans van prints uit belastingcomputers. Zo valt te lezen dat intern door de fiscus wordt gemeld: "ivm hoogte schuld voor nwe aanslagen geen vordering meer toepassen, betreft beruchte zigeunerfamilie". Maar ook: "Geen nieuwe invorderingsmaatregelen treffen. Betreft zigeuners (IJskast)".