Verdachte moord Anja Joos terecht

Tass (herschreven), Chronos, Stellarc, Robbie_eco, bumberklevers, konniekipke, SCOOTER1 en SocialDisorder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de tien verdachten die vastzitten voor de moord op Anja Joos, is spoorloos verdwenen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.

Afgelopen dinsdag mocht hij in Amsterdam afscheid van zijn overleden vader nemen, omdat deze in Marokko begraven zou gaan worden. Hij mocht alleen weg, omdat er geen politiepersoneel beschikbaar was om de 19-jarige verdachte te begeleiden. Afgesproken was dat hij zich later weer bij het Huis van Bewaring zou melden. Nu blijkt dat hij niet is teruggekeerd, is een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd.

Update

De verdachte is weer terecht. Dit werd donderdag door de persofficier van justitie D. Kruimel bekend gemaakt. De verdachte heeft via zijn advocaat contact opgenomen met de politie en verkeert op dit moment weer in handen van de politie.

Waar de verdachte zich heeft opgehouden wilde de persofficier niet kwijt. De politie kon de verdachte snel na het telefoontje oppakken. De verdachte zit op dit moment in een politie bureau in Amsterdam en wordt zo snel mogelijk weer vervoerd naar een huis van bewaring.

Anja Joos
De dood van Anja Joos vorige maand veroorzaakte veel opschudding. Ze zou zijn doodgeschopt door medewerkers van een Amsterdams filiaal van Dirk van den Broek. Zij meenden dat Joos een blikje bier zou hebben gestolen. Later bleek van diefstal geen sprake te zijn.