Amerikanen eten hun bord leeg

Robertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikanen lijken een goede opvoeding gehad te hebben. Ze eten namelijk altijd hun bord leeg. Het maakt niet uit hoeveel er op hun bord ligt, het gaat op. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Instituut voor Kankeronderzoek. Bijna 70 procent van de ondervraagden zegt bijna altijd het bord leeg te eten.

Maar het instituut is niet blij met deze gewoonte aangezien de porties in de horeca steeds groter worden. Zo is de portie friet die men krijgt toegenomen van 74,6 gram in 1955 naar 220,8 gram nu. "In een land waar 64 procent van ons te zwaar is of onder vetzucht lijdt, is er een alarmerende tendens niet stil te staan bij de hoeveelheid voedsel dat wij eten", stelt het instituut, dat het verband tussen eetgewoontes en kanker onder de aandacht wil brengen, vast.

Volgens een rapport dat de Amerikaanse regering vandaag zal publiceren, zijn kinderen in de VS dikker dan ooit. Het percentage kinderen met overgewicht in de leeftijdsgroep van 6 tot 18 is sinds 1980 meer dan verdubbeld, van 6 procent in 1980 naar 15 procent in 2000.