Tennis: Uitslag damesfinale Wimbledon

Serena Williams heeft de damesenkelspelfinale van Wimbledon 2003 gewonnen. Ze versloeg haar oudere zus Venus Williams in drie sets: 4-6 6-4 6-2. Dankzij de overwinning van Serena Williams prolongeerde ze haar titel én blijft ze de nummer één van de wereld. De finale kenmerkte zich door veel onnodige fouten in het begin en een opspelende blessure bij Venus Williams.

"Het publiek verdiende een finale, opgeven was voor mij geen optie ", verklaarde Venus Williams na afloop. Die aanvechting moet zij wel degelijk hebben gehad, want de opspelende buikspier bezorgde haar naarmate het duel vorderde meer pijn. Bij 0-1 in de derde set moest zij zelfs een medische onderbreking van ruim vijf minuten nemen om verder te kunnen spelen. Een overwinning zat er toen niet meer in.

Toch was de oudste van de twee zussen daar vanaf bal één verbeten op uit geweest. Na één tegen Serena verloren Grand Slam finales legde Venus uit hoe moeilijk zij het mentaal had. Ze moet tegenwoordig hard vechten op de tennisbaan tegen het zusje dat zij altijd heeft verzorgd. Die hindernis leek na de eerste set gepasseerd te zijn, getuige de manier waarop Serena in de eerste set werd gepakt met 6-4.

Toen waren er helaas al momenten dat Venus Williams in elkaar kroop van de pijn. Met name het serveren leverde al maar meer ongemak op. Dit droeg bij aan haar nederlaag, want het werd een oneerlijke strijd. Was de kwetsuur jammerlijk voor het kijkspel, ook in de eerste set was al duidelijk geworden dat Venus en Serena Williams elkaar te goed kennen. Het was dan ook een aantrekkelijke Williams-Show. Omdat beide speelsters elkaars kracht vreesden, werd de risicofactor hoog opgeschroefd. Dit leidde dan ook tot veel (onnodige) fouten.

Dat Serena Williams terecht haar titel prolongeerde, daar bestond geen twijfel over. Met name haar wedstrijd in de halve finales tegen Justine Hénin was indrukwekkend. De zege was alweer haar zesde Grand Slam titel.

Dit jaar zit er geen echte Slam (alle vier de Grand Slams in één kalenderjaar) meer in. Immers, Hénin won het toernooi van Roland Garros. Op het gras van Wimbedon bleek dat Serena nog steeds de beste is.