Plannen voor Ground Zero bijna onthuld

sop bezorgde ons wederom een geheel herschreven bericht, waarvoor dank!

Zeven architectenteams uit hele wereld staan op het punt om hun plannen voor Ground Zero wereldkundig te maken. Al eerder gebeurde dit, maar destijds werden zes plannen door de New Yorkers afgewezen.

In één van de ontwerpen stelt men voor om de grootse kamer ter wereld te creëren, in de vorm van een glazen paviljoen over Ground Zero heen. Anderen hebben een ondergrondse gedenkplaats voor de slachtoffers van 11 september voor ogen.

De "Lower Manhattan Development Corp" en de "Port Authority", die eigenaar is van Ground Zero, meldden dat ze voor 31 januari met één enkel plan komen om de 16 hectare van Ground Zero in te vullen. Critici stellen echter vragen bij de wijze waarop wordt bepaald hoe de publieke opinie is over dit gevoelige onderwerp. Vooral omdat het in relatief korte tijd moet gebeuren.

De ontwerpen zullen vandaag worden geplaatst op de website van LMDC. Ook worden de plannen tentoongesteld in de wintertuin van het World Financial Centre, naast Ground Zero.

Het publiek kan vervolgens commentaar leveren op de ontwerpen door middel van kaartjes bij de tentoonstelling en reacties op de website van LMDC. Ook worden er volgende maand in Manhattan en New Jersey publieke hoorzittingen gehouden.

Sommigen vrezen dat nieuwe extreme hoogbouw opnieuw een doelwit wordt voor terroristische aanslagen.