FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 december 2002

Bomhoff schendt ambtsgeheim in boek

Michel van Bergen, qltel, Boogey55, MREn en jwn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In zijn boek 'Blinde ambitie', dat gaat over de 87 dagen dat Bomhoff in de Nederlandse politiek zat, citeert de ex-LPF-minister van Volksgezondheid uit diverse vertrouwelijke kabinetsvergaderingen. Dit is strafbaar, want Bomhoff schendt zo het ambtsgeheim.

Het ministerie van Algemene Zaken beraadt zich op het ondernemen van juridische stappen tegen Bomhoff. Het Wetboek van Strafrecht vermeldt dat als schending van het ambtsgeheim tot schade aan het belang van de staat leidt, een maximale gevangenisstraf van zes jaar mogelijk is.

Bomhoff beschrijft in zijn boek de discussies over de verdeling van de radiofrequenties en de uitbreiding van de EU. Zo citeert hij uit een gesprek tussen premier Balkenende en minister De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) en de Duitse bondskanselier Schröder. Schröder zei, zo citeert Bomhoff: "Als Nederland dwarsligt over de toelating van Polen, kijken we jullie honderd jaar niet meer aan."

Hierop zou VVD-minister Hoogervorst woedend zijn geworden. Bomhoff citeert: "Dat is toch een schande. Hoe durft die Schröder dat te zeggen. De Duitsers zijn wel de laatsten die zoiets in hun mond mogen nemen."

Overigens is Bomhoff sowieso slecht te spreken over de discussies in de ministerraad. Hij schrijft in zijn boek dat ze oppervlakkig zijn en dat ze vaak gebaseerd zijn op slechte informatie van ambtenaren.

Fenerbahçe geintresseerd in Van Hooijdonk

Pierre speelt goed op het moment en dat zorgt voor grote internationale belangstelling voor de spits.

Nadat eerder al de geruchten de ronde gingen dat Barcelona intresse had in de spits van Feyenoord, heeft de Rotterdamse club nu bekend gemaakt dat Fenerbahçe Van Hooijdonk wil overnemen.

De Rotterdammers zijn echter niet van plan om de Brabander te verkopen. Ze zullen in de winterstop met hem om de tafel gaan om een contractverlening af proberen te sluiten. Zijn huidige contract loopt nog tot zomer 2003, maar bevat een clausule die tussentijdse verleningmogelijk maakt.

Robert Jensen naar Noordzee FM

peter01 (herschreven), hans en Mariandel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robert Jensen gaat van Yorin FM naar Noordzee FM, zo heeft het station vandaag bekend gemaakt. Jensen is nu nog werkzaam bij Yorin FM met de ochtendshow 'Jensen in de ochtend'. Hij zal vanaf 3 februari iedere werkdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen zijn op Noordzee FM. Per 1 januari zal hij al niet meer te horen zijn op Yorin FM.

Jensen zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging "en ik wilde dat alleen doen bij een bedrijf waar de ambities aansluiten bij die van mij. Ik ben al sinds mijn zevende jaar verslaafd aan radio en heb het altijd als doel gemaakt mij te omringen met mensen die ditzelfde hebben. Het is voor mij heel belangrijk om te werken bij een bedrijf waar radio de leidende business is."

Jensen is niet alleen presentator bij Yorin FM maar ook radiodirecteur van dat HMG-station. Hij blijft wel tv-programma's voor HMG (RTL4/5 Yorin) maken. Leo van der Goot (directeur-tv HMG) wordt nu ook directeur-radio bij HMG. Hij wil zeer snel een opvolger voor het ochtendprogramma bekendmaken. ,,Dat moet wel een gevestigde naam zijn'', gaf een HMG-woordvoerster woensdag aan.

Hoeveel geld met de overstap van Jensen is gemoeid maakte De Zwart niet bekend. Jensen krijgt bij Noordzee FM een dagelijks programma tussen 16.00 en 19.00 uur. Op dit moment zit dj Thorvald de Geus op dat tijdstip. Wat met hem gaat gebeuren weet De Zwart niet.

Eerder deze maand suggereerde Veronica Magazine dat Jensen overhoop zou liggen met de grote baas van HMG (RTL4, RTL5, Yorin): Dick van der Graaf. Of dit ook heeft meegespeeld in de beslissing van Jensen is niet bekend.

Student hackt schoolcomputer en verlaagt zijn cijfer

Het was een eitje voor de 15-jarige Reid Ellison uit Californie. Hij hackte 'even' de schoolcomputer en kon alle cijfers aanpassen. Hij had echter al een perfecte 4.0 als gemiddelde. In plaats van dat te laten staan, besloot hij zijn cijfer te verlagen naar een 1.9!

'Ik kon niet doen wat de meeste mensen willen doen als ze een schoolcomputer hacken,' zei Reid, 'dus dacht ik dat het grappig zou zijn als ik het tegenovergestelde deed.'

Het hackproject, wat was gesanctioneerd door de school, deed de beheerders zo versteld staan dat ze hem een perfecte score gaven. Ze zijn nu aan het werk de veiligheidslekken te repareren. 'Ik help hun ermee,' zei Reid, 'Ik kwam met drie pagina's met aanwijzingen om de veiligheid te verbeteren.'

Drie hackprogramma's deden er maar 200 milliseconden (0.2 seconden) over het wachtwoord te vinden. Het wachtwoord was dat van de schoolsecretaresse: Silvia. Uiteraard heeft de school het wachtwoord nu gewijzigd.

'Als hij niet zo'n hoog moraal had, zou hij er waarschijnlijk een hoop geld mee hebben kunnen verdienen.', zei Wayne Norton, Reid's adviseur.

Na het hacken lette hij wel goed op dat hij zijn hoge cijfers terug kreeg. Hij zei: 'Ik heb goed opgepast dat het makkelijk was om de cijfers terug te zetten.'

Met dank aan errrrr, die ons dit artikel vertaald submitte!

Kamer wil terrorisme hard kunnen aanpakken

De Tweede Kamer wil dat er snel maatregelen worden genomen zodat er hard kan worden opgetreden tegen terroristische organisaties en fundamentalistische activiteiten. Een ruime meerderheid riep de regering op om in actie te komen.

Als het aan de Kamer ligt worden organisaties als de Koerdische PKK en andere groeperingen die op de Europese lijst met terroristische organisaties staan verboden; de financiering van militant-fundamentalistische clubs geblokkeerd; krijgen extremistische Islamitische organisaties die onder de dekmantel van liefdadigheidsinstellingen opereren het zwaar te verduren en komen Islamitische militanten die mensen proberen te recruteren voor de heilige oorlog in het gevang.

Dit botst met de opvatting van CDA-minister Donner van Justitie, die tijdens een debat over recruteringen in Nederland voor de Islamitische Jihad gisteren waarschuwde voor de gevolgen voor de grondrechten van burgers. ''We moeten oppassen dat we geen ideeën gaan vervolgen'', hield hij toen met name de VVD en zijn eigen partij het CDA voor.

Donner reageerde vandaag echter wel geschrokken op de vrijspraak van vier van terrorisme verdachten moslims. Als de vier vermeende terroristen in hoger beroep echter opnieuw worden vrijgesproken zijn verstrekkende maatregelen niet meer te voorkomen meent Donner. Want als het OM geen AIVD informatie mag gebruiken bij het opsporen van verdachte terroristen, moet volgens Donner het OM voortaan dus wachten tot het misdrijf plaatsvindt.

Donner beloofde de Kamer dinsdag al een uitgebreide notitie waarin hij gaat proberen de mogelijkheden en onmogelijkheden van een strengere aanpak van broedplaatsen van terrorisme te inventariseren. PvdA en GroenLinks zijn bang dat door dergelijke maatregelen mensen vervreemd raken van de Nederlandse maatschappij en zich meer aangetrokken voelen tot fundamentalistische groeperingen. Zij stemden om die reden tegen een aantal moties van CDA, VVD en LPF. Donner zal de bezwaren van PvdA en GroenLinks ook meenemen in zijn notitie.

NIPO-peiling: Helft wil Balkenende als premier

blekurrr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit het wekelijkse onderzoek van het NIPO, gehouden in opdracht van het TV-programma 2Vandaag blijkt dat de affaire Korthals de VVD niet geschaad heeft. De partij kan blijven rekenen op 29 zetels.

Verder waren er veel schommelingen, maar alle klein van aard. CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie gingen één zetel vooruit. De LPF en de PvdA verloren er één, en de SP ging twee zetels achteruit.

Verder bleek uit vragen dat 50% van de Nederlanders wil dat Jan-Peter Balkenende na de verkiezingen opnieuw premier wordt


De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 49 (+6)
Lijst Pim Fortuyn ---> 4 (-22)
VVD ---> 29 (+5)
PvdA ---> 29 (+6)
GroenLinks ---> 9 (-1)
SP ---> 18 (+9)
D66 ---> 6 (-1)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 0 (-2)

Mexicaanse vrouwen verjagen bierleveranciers

Vrouwen in het Mexicaanse dorp Teenek jagen vrachtwagens met bier weg, omdat ze het zat zijn dat hun mannen dronken worden.

Nadat ze tegen The News online al hadden verteld dat ze het zat waren, hebben ze nu besloten het heft in eigen hand te nemen. Ze verboden dat er in hun gemeenschap nog langer bier verkocht wordt. Alleen tijdens traditionele ceremonies is het nog toegestaan sterke drank te nuttigen.

Natuurlijk zijn de meeste mannen niet tevreden met deze actie, maar dat interesseert de vrouwen niet. Ze spenderen nu meer tijd met hun familie. 12 andere dorpen hebben interesse getoond in deze aanpak en overwegen hetzelfde te doen.

Met dank aan -Frankie-, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Nederland stijgt verder op FIFA Ranglijst

Het Nederlandse elftal is alweer gestegen op de FIFA Ranglijst. Nederland stijgt 4 plaatsen en staat nu 6de.

Nederland stijgt nog steeds op de FIFA Ranglijst. Gisteren werd de nieuwe ranglijst gepubliceerd en Nederland bezet de 6de plek. Nederland is de enige stijger in de Top 10, en staat nu vlak achter Argentinie (5 punten verschil).

Italie daalt naar de 13de plek, terwijl Costa Rica steeds verder stijgt. Bovenaan staat nog altijd - met een straatlengte voorsprong - Brazilie, gevolgd door Frankrijk, Spanje, Duitsland en Argentinie. Vlak daarachter dus Nederland.

FIFA Wereldranglijst, per 17 december

1 (1) Brazilië 856
2 (2) Frankrijk 787
3 (3) Spanje 779
4 (4) Duitsland 761
5 (5) Argentinië 751
6 (10) Nederland 746
7 (6) Engeland 734
8 (7) Mexico 732
9 (8) Turkije 729
10 (9) Verenigde Staten 723
11 (13) Portugal 710
12 (13) Denemarken 707
13 (11) Italië 705
14 (14) Ierland 697
15 (15) Tsjechië 687
16 (17) Kameroen 685
17 (18) België 682
18 (19) Paraguay 679
19 (16) Joegoslavië 678
20 (20) Zuid-Korea 669
21 (26) Costa Rica 652
22 (22) Japan 650
(24) Rusland 650
24 (21) Roemenië 649
(24) Zweden 649
26 (28) Noorwegen 648
27 (29) Senegal 646
28 (23) Uruguay 643
29 (27) Nigeria 642
30 (31) Zuid-Afrika 636

54 (53) Oostenrijk 541
74 (75) Wit-Rusland 489
111 (110) Moldavië 386

203 en laatste (203) Montserrat 8


Film Review: The Santa Clause 2



Acht jaar na The Santa Clause kruipt Tim Allen weer in de huid van de kerstman in The Santa Clause 2.

Het zijn zware tijden voor de kerstman met concurrentie van Harry, Pietje en Frodo. Als zelfs James Bond het niet aandurft om aan de traditie te voldoen zou de traditionele kerstman het dan wel redden in december?











DetailsVerenigde Staten, 100 minuten
GenreFamiliefilm/komedie
RegieMicheal Lembeck
CastTim Allen, Elizabeth Mitchell, David Krumholtz, Eric Lloyd, Judge Reinhold, Wendy Crewson, Spencer Breslin


The Santa Clause 2 gaat 19 december in première

Nederland organiseert WK voor beloften

Nederland heeft het WK voor nieuwe beloften van de FIFA toegewezen gekregen

De KNVB wil het WK organiseren van 21 mei tot en met 11 juni 2005. Gisteren heeft de wereldvoetbalbond de FIFA besloten dat Nederland het WK voor spelers van 20 jaar en jonger mag organiseren. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan dit evenement.

Alle 52 wedstrijden zullen in 16 stadions worden afgewerkt. De KNVB stelt dat steden met goede accomodaties is aanmerking komen om zich kandidaat te stellen voor het huisvesten van een aantal duels. De steden Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem zullen hoogstwaarschijnlijk geen wedstrijden mogen organiseren aangezien deze al in 2000 het Europees kampioenschap hebben georganiseerd.

Het 12 miljoen kostende evenement zal de KNVB niet hoeven te financieren aangezien Stichting Euro 2000 de tekorten zal aanvullen. Aan Euro 2000 hielden Nederland en België gezamelijk 19 miljoen Euro over. In totaal hadden 6 andere bonden zich kandidaat gesteld om het evenement te organiseren.

Mendes da Silva naar Ajax

Ajax zal Mendes da Silva van Sparta gaan huren.

Ajax heeft de 20 jarige David Mendes da Silva voor de rest van het seizoen gehuurd van het Rotterdamse Sparta. Vorig seizoen heeft Mendes da Silva 64 duels in de hoogste divisie gespeeld en daarin 2 maal gescoord.

Dit seizoen kwam hij 16 wedstrijden uit voor Sparta en heeft nu eveneens al 2 keer weten te scoren in de Gouden Gids divisie. Ook heeft hij al 3 duels voor jong Oranje gespeeld. Tevens zal Ajax proberen om het contract voor volgend jaar te verlengen maar daarover zijn de 2 clubs nog in onderhandeling.

Signaal van eerste ruimteschip achter Pluto opgepikt

Mensen van NASA hebben deze maand een signaal opgepikt van het eerste ruimteschip dat achter Pluto vloog. De Pioneer 10, die nu zo'n 12,1 biljoen kilometer van de aarde vandaan is, had geen signaal afgegeven sinds maart. Een radiosignaal wat op lichtsnelheid reist, doet er meer dan 11 uur over om de Pioneer 10, die 30 jaar geleden is gelanceerd, te bereiken.

'Het Deep Space Station vlakbij Madrid had het signaal gevonden, maar kon geen contact maken met de ontvanger.', aldus Pioneer 10-Manager Larry Lasher deze maand. De radio-ontvanger in Spanje is een van de verscheidene grote stations van NASA's wereldwijde satellietnetwerk om te communiceren met ruimtevaartuigen. Andere radiostations in Goldstone, California, Arecibo en Puerto Rico bevestigden dat dit radiosignaal van de Pioneer 10 kwam.

De verbinding was zo slecht, dat NASA-deskundigen geen wetenschappelijke informatie van het ruimteschip konden krijgen. Maar de Pioneer 10, die nu twee keer de afstand van de zon tot Pluto ver weg is, gaat door met het geven van waardevolle wetenschappelijke functies als het de rand van het zonnestelsel bereikt.

Wanneer de wetenschappers af en toe eens verbinding hadden met de Pioneer 10, gebruikten ze de informatie om alles van kosmische stralen, tot chaostheorie en zwaartekrachtmechanismen te onderzoeken.

Met dank aan errrrr, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Heerenveen aast op jonge Fin

Deze week speelt de Fin Hannu Haarala op proef bij SC Heerenveen.

SC Heerenveen schijnt geinteresseerd te zijn om de 21-jarige Fin aan te trekken en zijn naar eigen zeggen al in onderhandeling met zijn huidige club HJK Helsinki om de 14-voudig jeugdinternational te laten transfereren. Voorzitter Riemer van der Velde vertelt dat hij er van uit gaat dat Haarala zich in januari bij de club aansluit. De huidige club zou hooguit het opleidingstegoed vergoed willen zien.

Volgens van der Velde zal Haarala zich gaan begeven aan de rechterflank aangezien die Fin behoorlijk all round kan spelen en dus op alle posities inzetbaar is.

Dozen veroorzaken paniek in New York

Boogey55 en Sisimo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 25-jarige student heeft paniek veroorzaakt in een druk metrostation in New York. Door zijn onschuldige kunstproject werd het station ontruimd en mochten er vijf uur lang geen passagiers in.

Voor zijn opleiding aan de School voor Visuele Kunsten had de man 38 zwarte dozen met het opschrift 'Angst' geplaatst in het station. Hij wilde de reacties van het publiek peilen. Maar de dozen veroorzaakten paniek en de politie werd erbij gehaald. De dozen bleken uiteindelijk leeg te zijn.

Volgens justitie heeft de student levens van anderen in gevaar gebracht met zijn project. Volgens zijn advocaat was het echter een onschuldig kunstproject dat verkeerd afliep.

Onderzoek: Muziek industrie schiet in eigen voet

Een onderzoek van George Zieman laat de ware reden van de dalende CD-verkoop zien: de grote muzieklabels hebben de productie in de afgelopen twee jaar met een kwart verlaagd.

De RIAA zegt dat de industrie 27.000 verschillende CD's in 2001 heeft uitgebracht, tegenover 38.900 in 1999. Als er 11.900 verschillende CD's meer uitgebracht waren, hadden die maar 3.000 exemplaren per stuk hoeven te verkopen om de groei van de markt voort te zetten.

Met dank aan tsuihark, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Bush laat bouw verdedigingsschild beginnen

President Bush heeft de militaire dienst van de VS opgedragen te beginnen met de ontwikkeling van een nationaal raket-verdedigingssysteem in 2004.

In een geschreven nota zegt Bush dat de nieuwe "modest capabilities" moeten beginnen met het ontwikkelen van 10 grondstations in Alaska. Later zouden die dan worden uitgebreid met meer en verbeterde mogelijkheden.

Deze beslissing komt daags na da laatste mislukking van een anti-raket test boven de Stille Oceaan. Om aan snelheid te winnen, verzocht Bush dinsdag aan Engeland en Denemarken faciliteiten in hun landen te mogen gebruiken.

In juni trok Bush zich terug uit het Anti-Ballistic Missile Treaty uit 1972 dat met de Sovjets was getekend.

Met dank aan Boogey55 die ons dit artikel geheel vertaald submitte

BB bewoners hebben het nu op Mus gemunt

Was Wouter gisteren de pineut, vandaag is het Mustapha die niks goeds kan doen.
En weer is het Margriet die zich plotseling ergert. Gisteren haalde zij Wouter en vervolgens ook Judith nog door het slijk. Vandaag is het tijd voor Mustapha.

De aanleiding is nogal knullig: Mustapha staat op van de eettafel en loopt naar buiten om een praatje te maken met Stefan. Zodra hij weg is begint Margriet. Zij kan niet begrijpen dat Mus zomaar opstaat en niet even gezellig blijft zitten.

Vervolgens komen een heleboel oude ergernissen, in opgeblazen vorm, naar boven. Mus houdt nooit rekening met iemand, heeft schijt aan iedereen enzovoort. Laurens gooit nog wat olie op het vuur, door te melden dat hij het wel vreemd vindt dat Mus nu hij genomineerd is opeens heel de dag in de keuken staat te poetsen, terwijl hij normaal nooit wat doet.

Dit is voor Margriet aanleiding om nog even verder te roddelen, al probeert Jeanette en later ook Laurens, om de gemoederen te sussen.

'Ik durf te wedden dat hij Big Brother ook nog wint,' moppert Margriet verder.

Is dat wat Margriet dwarszit? Gisteren gunde zij het Wouter al niet dat hij als enige niet genomineerd staat, en nu verdient (haar ooit goede vriend) Mustapha het niet om te winnen omdat hij niet sociaal genoeg is. Maar is roddelen over je medebewoners wel zo sociaal?

AZ langer zonder Robbenmond

Afgelopen dinsdag onderging AZ middenvelder Reinier Robbemond een kijkoperatie.

Dit onderzoek heeft uitgewezen dat bij Robbemond een stuk kraakbeen heeft losgelaten, verwacht werd dat zijn meniscus beschadigd was. Dit heeft als gevolg dat het herstel langer gaat duren dan verwacht.

Robbemond meldde op de AZ site dat de operatie goed verlopen was maar dat het aan de andere een tegenvaller is vanwege deze uitslag, hij had gerekend op de 2 weken die normaal staan voor een meniscus ingreep. Dus aan de hand van de pijn en snelheid van herstel kunnen ze pas volgende week een indicatie geven hoe lang het gaat duren voordat Robbemond weer op het veld staat.

3 spelers van Celtic opgepakt

3 spelers van de voetbalclub Celtic zijn dinsdag opgepakt. Bobby Petta, Joos Valgaeren en Johan Mjallby zouden in verband staan met een diefstal van de camera van een persfotograaf.

Bobby Petta (Nederlander), Joos Valgaeren (Belg) en Johan Mjallby (Zweed) zijn dinsdagavond tijdens een kerstfeest opgepakt. Ze hebben de afgelopen nacht doorgebracht in de cel.

De gehele Celtic Selectie was een avondje uit naar een Amerikaanse bar genaamd "Buffalo Joes", in Gateshead, vlakbij Newcastle. Journalisten en persfotografen stonden die avond buiten te wachten op foto's of interviews. In die nacht werd een camera van een persfotograaf gestolen en de 3 werden hiervan verdacht.

Volgens de Britse Politie is er nog niemand veroordeeld.

Update : De Camera is inmiddels weer teruggevonden en overgedragen aan de persfotograaf. Vanavond worden de 3 spelers nog verhoord, maar zeer waarschijnlijk worden ze vrijgelaten.

Update 2 : De spelers zijn inmiddels - op borgtocht - vrijgelaten.

Plannen voor Ground Zero bijna onthuld

sop bezorgde ons wederom een geheel herschreven bericht, waarvoor dank!

Zeven architectenteams uit hele wereld staan op het punt om hun plannen voor Ground Zero wereldkundig te maken. Al eerder gebeurde dit, maar destijds werden zes plannen door de New Yorkers afgewezen.

In één van de ontwerpen stelt men voor om de grootse kamer ter wereld te creëren, in de vorm van een glazen paviljoen over Ground Zero heen. Anderen hebben een ondergrondse gedenkplaats voor de slachtoffers van 11 september voor ogen.

De "Lower Manhattan Development Corp" en de "Port Authority", die eigenaar is van Ground Zero, meldden dat ze voor 31 januari met één enkel plan komen om de 16 hectare van Ground Zero in te vullen. Critici stellen echter vragen bij de wijze waarop wordt bepaald hoe de publieke opinie is over dit gevoelige onderwerp. Vooral omdat het in relatief korte tijd moet gebeuren.

De ontwerpen zullen vandaag worden geplaatst op de website van LMDC. Ook worden de plannen tentoongesteld in de wintertuin van het World Financial Centre, naast Ground Zero.

Het publiek kan vervolgens commentaar leveren op de ontwerpen door middel van kaartjes bij de tentoonstelling en reacties op de website van LMDC. Ook worden er volgende maand in Manhattan en New Jersey publieke hoorzittingen gehouden.

Sommigen vrezen dat nieuwe extreme hoogbouw opnieuw een doelwit wordt voor terroristische aanslagen.

Showmaster Rudi Carrell stopt

Wildehaar en MrRInuxs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Showmaster Rudi Carell zet een punt achter zijn carriere. Overigens gaf hij vorig jaar al te kennen te willen stoppen. Vrijdag is de laatste aflevering van 7 Tage, 7 Köpfe op de Duitse televisie. Carell vertrok in 1964 vanuit Nederland naar Duitsland, donderdag wordt hij 68. "Ik stop nu en dat meen ik serieus", zegt hij.

Rudi Carrell is in Duitsland de verpersoonlijking van de tv-show. Programma's als Am Laufenden Band en Der Rudi Carrell Show kluisterden tientallen miljoenen mensen aan de buis.

De in 1934 in Alkmaar als Rudolf Wijbrand Kesselaar geboren Carrell maakte op 5 mei 1957 zijn debuut voor de Nederlandse televisie. Vervolgens ontpopte hij zich tot vlotgebekte tv-presentator. Carrell won in zijn carrière onder andere een Nipkow-schijf en een Ere-Roos op het tv-festival van Montreux.

Nederlander aangevallen door cobra

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nederlandse toerist heeft tijdens zijn vakantieverblijf in Maleisië de schrik van zijn leven gehad. Hij werd door een cobra aangevallen, de slang lag onder zijn hoofdkussen. De slag spuuwde gif in het rechteroog van de Nederlander die hierdoor tijdelijk zijn zicht in dat oog verloor.

De 27-jarige Jeroen Ferdinand voelde zondag toen hij in zijn hotel in Malakka in bed stapte iets woelen onder het hoofdkussen. Tot zijn grote schik kwam er een 60 centimeter lange cobra tevoorschijn.

Spuwende cobra's zijn geen zeldzaamheid in oude steden in Maleisië. Ze hebben het voornamelijk voorzien op kikkers en ratten die ze uitschakelen door een verlammend gif in hun ogen te spuiten. Het hotel waar de Nederlander verbleef onderzoekt hoe de slang in de kamer heeft kunnen komen.

Fonsje moet hangen...........

Nederland heeft een waanzinnig aantal banken waarbij alle Nederlanders wel één of meer bankrekeningen heeft. Verplicht, want probeer maar eens je salaris of uitkering in het ouderwetse loonzakje te vragen. Voor deze banken is de klant geen koning maar wel kassa. Met "ons" geld doet de bank beleggingen en aan elke dienst hangt wel een prijskaartje. Dat we nog geen Russische of Argentijnse toestanden in Nederland hebben gekregen, waar de banken massaal failliet gingen en de klanten uiteindelijk het nakijken hadden naar hun eigen, zo slim door de banken belegde, geld is een kwestie van tijd. Per slot van rekening gaat de nominale ziekenfondspremie binnenkort ook met bijna 100% omhoog omdat de ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen verkeerd hebben belegd en hun verlies moet door ons moet worden betaald, ook al wordt dat nu in een ander jasje gestoken, het komt er wel op neer.

Het verlies van de banken wordt nu omgezet in een nog hoger prijskaartje aan de diensten en het ontslaan van personeel en door bedrijven soms vrij spel te geven met ons geld.

Dronken olifanten vertrappen zes mensen

Een groep olifanten heeft het vorige week in de Indiase deelstaat Assam veel te bont gemaakt. Laveloos door genuttigde rijstbier vertrapten de dieren zes mensen. Eerder deze maand waren al vier mensen onder de poten van olifanten vermorzeld.

De dieren hadden zich tegoed gedaan aan het bier van plantagemedewerkers. Dronken renden ze rond bij de theeplantage en walsten diverse huizen plat. Zes mensen moesten dat met de dood bekopen.

Sinds de Indiase regering de jacht op olifanten in 1992 vebood, is het aantal dieren enorm gegroeid. Ook wordt de leefomgeving steeds kleiner. Daardoor zijn de dieren niet meer in de hand te houden, aldus deskundigen.

Met dank aan Wildehaar voor de tip!

Man (103) trouwt met vriendin na 53 jaar samenwonen

Een 103-jarige man uit Equador is na meer dan een halve eeuw samenwonen met zijn vriendin getrouwd.

Jose Domingo Olaya trouwde Melchora Vergara, die 76 jaar oud is, na een samenzijn van 53 jaar. De plechtigheid vond plaats in de lokale kerk van het stadje Los Rios.

Het paar heeft 14 (onwettige) kinderen, 48 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen. Ze waren allemaal bij de ceremonie.

En wederom een bericht van sop, waarvoor dank!

Varken met dubbele penis in trek

Met dank aan sop die ons het volgende bericht geheel herschreven aanbood (waarvoor dank!), melden wij:

Een bosnische boer is overstelpt met aanbiedingen om een biggetje van hem te kopen dat geboren is met een dubbele penis.

Mica Ciric, afkomstig uit het Noord-Bosnische stadje Blazevac, heeft het biggetje, dat ook nog eens 6 poten heeft, Lucky genoemd.

Aan de lokale media vertelde hij: "Er is veel interesse van mensen die hem willen houden om zijn ontwikkeling te kunnen bestuderen, maar ook van mensen die hem ten toon willen stellen. Ik ben 70 jaar oud, maar ik heb nog nooit van zoiets gehoord."

Dierenartsen melden echter dat het geval zeldzaam is maar niet uitzonderlijk. In maart werd in Kroatië nog een geit geboren met 8 poten, twee staarten en 2 penissen. Dat dier werd een lokale held en werd vaak door de lokale media voor de lens gezet.

Afrikaanse 'tovenaar' wilde geld verdubbelen

Grimace en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Belgische rechter heeft een man uit Kameroen veroordeeld omdat hij beweerd had met zijn magische kunsten geld te kunnen verdubbelen.

De verdachte noemde zichzelf "grote tovenaar". Hij hield een man voor dat hij geld kon verdubbelen met een chemisch goedje. Hij kreeg 37.184 euro om de truc uit te voeren. De 'tovenaar' stopte het geld echter in een emmer met betadine, waardoor de biljetten verkleurden.

Vier uur later kwam het stel erachter dat de geldsom niet was verdubbeld, maar onbruikbaar was geworden. Aan een omgekeerde procedure met vitamine C kwam de man niet meer toe, hij werd opgepakt door de politie.

De rechtbank vond zijn verklaring ongeloofwaardig en denkt dat de man het geld wilde omruilen voor valse biljetten. De 38-jarige verdachte mag nu tien maanden in de cel sleutelen aan zijn magische krachten. Ook kreeg hij 500 euro boete opgelegd.

Normen en waarden debat rommelig

Op dit moment voert de Tweede Kamer het debat over normen en waarden. Wie de moeite neemt het te volgen (via Nederland 2) merkt dat een algemene visie van de politieke partijen hierop ontbreekt; kernachtig samengevat door D66-leider Thom De Graaf die constateerde dat iedereen iets anders bedoelt als hij het over normen en waarden heeft.

VVD-leider Gerrit Zalm pleitte voor meer respect voor artikel één in de Grondwet, dat discriminatie verbiedt. Hij erkende dat dit op gespannen voet staat met andere Grondwetartikelen, zoals vrijheid van Godsdienst. Wetten noemde hij 'gestolde normen' en een beroep op religie mag zich niet aan de wet ontrekken. Hij kritiseerde rechterlijke uitspraken op dit vlak, bijvoorbeeld over imam El Moumni, die vrijgesproken werd van het discrimineren van homoseksuelen.

De SGP en de ChristenUnie stelden bijbelse normen en waarden voorop in de discussie. CDA-Kamerlid Rietkerk verwees naar het "ethisch reveil" van oud-CDA-leider Van Agt en stelt het gezin centraal.

De PvdA trok de discussie meer naar het vlak van de veiligheid in openbare ruimten, en vindt meer toezicht een betere manier om normen en waarden te handhaven dan een oproep daartoe van de premier. Het kabinet zou burgers verder moeten aansporen elkaar aan te spreken op moreel verwerpelijk gedrag en het onderwijs moet een verlengstuk van de opvoeding zijn.
GroenLinks en de SP stelde daarop dat de PvdA zelf mede verantwoordelijk is voor het klimaat van toegenomen onveiligheid door maatregelen uit het verleden, wat D66-leider Thom De Graaf deed verzuchtten dat de discussie ontaardt in partij politiek. Zo wil de SP van het kabinet weten wat de waarden zijn achter de "a-sociale WAO-plannen".

GroenLinks wees erop dat het Kabinet zelf ook nogal ruim met normen en waarden omgaat, doelend op ondermeer ex-minister Heinsbroek en minister Nawijn.

De LPF kwam met een citaat van Pim Fortuyn uit zijn boek De Verweesde samenleving waarin de rol van de geëmancipeerde burger in de samenleving centraal stond met betrekking tot de veranderende normen en waarden. De LPF vindt dat je in principe alles zou moeten kunnen zeggen, maar dat het aan een rechter is om te bepalen hoever je daarin kan gaan.

Al met al hadden de fracties grote moeite met het begrenzen van het debat. Zalm vond dat het debat beperkt moet blijven tot 'leefregels waar iedereen in Nederland zich aan moet houden'. De discussie verbreden tot bijvoorbeeld de wachtlijsten, vindt hij weinig zinvol. Rouvoet van de ChristenUnie daarentegen wil juist niet dat het normen-en-waarden-debat alleen gaat over hoe mensen zich in de maatschappij moeten gedragen.

R'damse terrorisme verdachten vrijgesproken

Xiphi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Rotterdam heeft vanochtend vier van terrorisme verdachte moslims vrijgesproken. De rechtbank meent dat er geen rechtmatige gronden waren om de verdachten aan te houden en huiszoekingen te doen. Het bewijs dat daarbij is aangetroffen is nietig verklaard.

De telefoontaps van de BVD, nu AIVD, zijn niet terecht gebruikt, menen de rechters. De rechtbank trof in het strafdossier niet de benodigde toestemming van de bevoegde ministers hiervoor aan.

Het OM, dat twee weken terug tot 6 jaar tegen de mannen eiste, verdacht de vier van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag en het vervalsen van paspoorten en andere officiële documenten. De mannen zouden betrokken zijn bij het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs.

Twee van hen, de Fransman Jerome Courtailler (28) en de Algerijn A.R., waren in de visie van het OM gelieerd aan het al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden. Ze opereerden vanuit twee woningen in Rotterdam.

Het OM weet nog niet of het in hoger beroep gaat.

Pitbulls jagen op reeën en zwijnen

FuzzyLogic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De reeën en wilde zwijnen zijn hun leven in de bossen van Nationaal Park de Meinweg bij het Limburgse Herkenbosch niet zeker. Met pitbulls wordt er door stropers op de dieren gejaagd. Volgens de Nederlandse Vereniging van Natuurtoezicht (NVN) gaat het om georganiseerde criminaliteit.

Volgens de organisatie sluiten de eigenaren van de pitbulls weddenschappen af over welke hond het eerst een dier te grazen neemt. De aangevallen dieren zouden in de meeste gevallen worden achtergelaten, dood of levend. "Het is de criminelen louter om de kick van het doden te doen", aldus de voorzitter van de NVN.

Naast de jacht met de pitbulls worden er ook met speciale pijlen op de dieren gejaagd. De pijlen, waraaan scheermesjes zijn bevestigd, worden afgeschoten met een speciale boog en raken daarna de dieren met een snelheid van 400 kilometer per uur. Vooral drachtige reeën zouden in trek zijn. De jagers zouden de foetus eruit snijden om deze vervolgens op te zetten.

Rabobank zegt hypotheek klokkenluider op

URBANKID, MrRinuxs en yssiepea had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die een lek in het incassosysteem van de banken ontdekte, is daarvoor door de Rabobank aangepakt. De bank heeft de hypotheek van klokkenluider Fons Schirris opgezegd.

Volgens de Rabobank is er sprake van een vertrouwensbreuk door het 'frauduleuze gedrag' van Schirris. Hij schreef een boek over het incassosysteem, waarin hij aantoonde hoe gemakkelijk het was iemands rekening te plunderen. Als bewijs stal hij 735.000 euro van diverse bedrijven en instellingen. Hij stortte dat geld echter meteen weer terug.

ABN-AMRO nam als eerste maatregelen door verzekeringen van Schirris op te zeggen, maar kwam daarop terug. De Rabobank blijft echter bij haar mening en geeft Schirris nog twee weken de tijd om zijn lening van 560.000 euro terug te betalen. Anders zal zijn huis worden geveild.

Mannen verdragen pijn beter dan vrouwen

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen verdragen pijn beter dan vrouwen, doordat de beide sexen de 'pijnberichtjes' anders versturen. Dat hebben wetenschappers ontdekt.

Het proteïn GIRK2 speelt een belangrijke rol in de pijnbeleving bij mannen, maar heeft bij vrouwen geen invloed. Het verwijderen van de stof bij mannen zou het effect hebben dat beide sexen gelijk worden als het om pijnbeleving gaat. Dat heeft onderzoek met muizen uitgewezen. De resultaten van het onderzoek kunnen worden gebruikt om betere pijnbestrijders voor vrouwen te ontwikkelen.

Vroeger dacht men nog dat vrouwen beter tegen pijn konden, zij moesten immers intense pijnen verdragen tijdens de geboorte van hun kinderen. Onderzoek wees echter het tegendeel uit.

BB bewoners roddelen en ruziën

Het was in de uitzending van dinsdag al te zien: de sfeer in het BBhuis is wel eens beter geweest.
Alles lijkt te draaien om Wouter. Hij is de enige man die niet genomineerd staat, en alhoewel de overige bewoners dit compleet zelf in de hand hebben gehad, lijken ze hem dit toch erg kwalijk te nemen.

Met name Margriet steekt niet onder stoelen of banken dat ze het helemaal gehad heeft met Wouter en dat ze het jammer vindt dat ie niet genomineerd staat, want dan was ie er vast uitgevlogen. Misschien had Margriet daaraan moeten denken voor ze Laurens nomineerde?

Margriet trekt Jeanette mee in het geroddel, en ook Judith komt uitgebreid ter sprake. Niet vreemd, aangezien zij de laatste dagen erg goed met Wouter omgaat. Uiteraard komt Judith dit geroddel te weten, en spreekt zij Jeanette erop aan.

Margriet ziet dit gebeuren, en spreek ook op haar beurt weer met Jeanette, die vervolgens weer door Judith apart wordt genomen omdat zij wil weten wat Margriet gezegd heeft...

Al met al lijkt het neer te komen op een vete tussen Margriet en Wouter, met Judith als bemiddelaar en Jeanette als doorgeefluik.

Christina haalt website 538 uit de lucht [update]

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dit ogenblik is de complete website van het commerciele radiostation Radio 538 uit de lucht.

Oorzaak hiervan is het ochtendprogramma Evers staat op. In deze show meldde Edwin Evers dat de Playboy foto's van Christina Aguilera een uur lang online zouden staan. Het gevolg was dat binnen een aantal minuten de belangstelling zo groot was dat de website van Radio 538 overbelast werd en nu totaal onbereikbaar is geworden.

Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Update
Op dit moment doet de site van Radio 538 het weer, al is het wel erg traag.

peter01 meldde ons via de newssubmit overigens dat nadat dj Cobus Bosscha afgelopen maandagmiddag had gezegd dat de foto's van Christina op de website van 3FM te vinden waren, de server van www.3fm.nl vastliep. Die site was daardoor een half uur onbereikbaar.

*Links naar de bewuste plaatjes van Christina uit de Maxim en/of Playboy zijn tegen de policy en worden met 0 punten beoordeeld. De plaatjes kan je hier en hier vinden*

Marga van Praag stopt met presenteren

Ronhui had ons via de newssubmit het volgende te melden:

We konden geen genoeg van haar krijgen, maar ze gaat nu echt stoppen met de presentatie van het NOS Journaal. Marga van Praag stopt haar werk als nieuwslezeres en gaat achtergrondreportages maken.

Van Praag, die we veel kennen van versprekingen, gaat verhalen belichten die anders nooit in het journaal zouden komen. Die zullen vooral in het achtuurjournaal te zien zijn.

Van Praag heeft al een lange carrière in het nieuws achter de rug. Ze begon bij het jeugdjournaal en kon haar kwaliteiten later ook bij het 'echte' journaal kwijt. Het stoppen met het presentatiewerk gebeurt op eigen verzoek.

Miljoenen schade bij brand in bungalowpark

Deliberator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In vakantiepark de Lommerbergen in het Limburgse Reuver heeft een grote brand woensdagochtend een enorme ravage aangericht. Het winkel- en restaurantcomplex is daarbij verloren gegaan, en het naastgelegen zwembad liep forse schade op. Van de 502 bungalows die het Landal Green Parks recreatiepark telt, moesten er direct 14 worden ontruimd. Rond 07.00 uur zijn de bewoners van nog eens 25 bungalows geëvaccueerd in verband met asbestgevaar. De bewoners worden elders in het park ondergebracht. Een gespecialiseerd bedrijf verwijdert het asbest in de loop van de dag.

Er moesten vier brandweerkorpsen aan te pas komen om de brand, die rond 01.00 uur ontstond, te blussen. Pas na vijf uur intensief bluswerk kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Volgens manager S. Jacobs loopt de schade in de miljoenen, vooral daar De Lommerbergen op maandag zo'n 1900 vakantiegasten verwacht. De directie overweegt echter het park te sluiten en de gasten op alternatioeve locaties onder te brengen.

Gratis treinen op zaterdag van de baan

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie zich al verheugde op een gratis dagje treinen op zaterdag in het kader van de geplande acties van treinconducteurs van de NS om op die dag geen kaartcontrole te houden, komt bedrogen uit: na het gisteren bereikte akkoord tussen de vakbonden FNV Bondgenoten en VVMC enerzijds en de NS Reizigers anderszijds, is de actie van de baan. Het akkoord behelst een nieuwe CAO voor de spoorwegen met een looptijd van 27 maanden.

In de nieuwe CAO is een loonsverhoging van 6 procent over een periode van twee jaar afgesproken, plus een hogere toeslag voor onregelmatige diensten. Ook is er voor het rijdend personeel een betere ontslagbescherming in het nieuwe akkoord opgenomen.

Nadat de onderhandelingen in de afgelopen weken verschillende keren waren afgebroken wisten de partijen gisteren uiteindelijk na een informeel beraad met de NS directie, toch tot een overeenstemming te komen. Hierdoor wordt de maandag aangekondigde actie van de conducteurs alsnog afgeblazen.

LPF overweegt motie van wantrouwen Remkes

De LPF overweegt om een motie van wantrouwen in te dienen tegen minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Remkes zei gisteren dat de BVD, nu Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) geheten, wel degelijk een dreigingsanalyse heeft gemaakt van de veiligheidssituatie van Pim Fortuyn. De commissie van den Haak beweert in haar rapport echter van niet.

Volgens Remkes stond de BVD-informatie echter niet op papier, maar werd die mondeling aan de Technische Evaluatiecommissie doorgegeven: ''Dat is de gebruikelijke werkwijze van de AIVD. Sommige informatie zet je niet op papier. De kritiek van de commissie op de AIVD is wat het kabinet betreft dan ook te hard. Het 'passieve beeld' van de veiligheidsdienst is niet in alle opzichten terecht", aldus Remkes.

LPF-fractievoorzitter Mat Herben is ontstemd over deze uitleg van Remkes. In Nova zei hij gisteravond zeker niet uit te sluiten het vertouwen in de minister op te zullen zeggen.

Herben vindt verder dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken De Vries, nu Kamerlid en nummer drie op de PvdA verkiezingslijst, heeft gefaald bij de beveiliging van Fortuyn. Hij verdedigt nog steeds de motie van wantrouwen die de LPF eerder tegen De Vries indiende, maar door de andere partijen werd weggestemd.

Tegenvaller van 10 miljard voor nieuw kabinet

Het kabinet dat na de verkiezingen van 22 januari zal worden gevormd begint onder een slecht gesternte. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft berekend dat het voor de periode 2004 tot 2007 rekening zal moeten houden met een forse tegenvaller van 10 miljard euro.

De enorme tegenvaller wordt veroorzaakt door de lagere economische groei, waardoor de overheidsinkomsten lager uitvallen. Volgens het CPB zal het financieringstekort de komende jaren stijgen.

Deze uiterst sombere voorspellingen hebben tot geschrokken reacties geleid bij de politiek. In een reactie zei minister Hoogervorst van Financiën dat het begrotingstekort in 2006 moet zijn weggewerkt. Nieuwe bezuinigingen lijken dan ook onontkoombaar.

Arrestatie in zaak badkuip moord

Raptor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de moordzaak van het 14-jarige Surinaamse meisje Varscha Mohansing, die op 23 september dood in de badkuip van haar ouderlijke woning in Wildervank werd aangetroffen, is een arrestatie verricht. Het gaat om een 36-jarige man uit Veendam die al geruime tijd door de politie werd geobserveerd.

Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een bekende van de familie. Betrouwbare bronnen melden dat de politie een schat aan belastend bewijsmateriaal tegen de man heeft verzameld.

De politie wil niets zeggen over de toedracht van de moord en het feit dat de dader ongezien de woning heeft kunnen bereiken. Het was al gebleken dat de dader op de hoogte was van het feit dat Varscha alleen thuis was doordat een lesuur van de HAVO-scholiere, van scholengemeenschap Winkler Prins, was uitgevallen.

Zware Kerstballen

Eenmaal per jaar zijn we allemaal grandioos gedoemd om mee te doen aan oppervlakkige onrechtvaardige en ongezonde gezelligheid. Het idee alleen al dat kerst een geweldig feest zal worden maakt me moe...

M'n ideeën dwalen af als ik naar de kerstboom kijk die buiten in de regen ligt te beschimmelen. Sneeuwen had het gemoeten, regen kan een heel jaar door nog.
Misschien denk ik wel allemaal te doemdenkerig, immers de buren en de rest van de wijk denken allemaal heel erg vrolijk als ik hun kerstverlichting mag geloven.
De (nieuwbouw)wijk ziet er trouwens weer ernstig fraai uit. Leuk gezicht om tussen het zicht van zandhopen en bouwkranen de kerstlampjes te zien branden .

Dit jaar help ik niet meer met kerst, ik weet nog goed hoe we vorig jaar vol goede moed de gigantische kerstboom probeerde op te tuigen voor ons huis. Het begint leuk, maar zodra je voelt dat je vingers niet meer zo soepel bewegen en je al een tijd lang je tenen niet meer voelt is het tijd om ermee te stoppen. Zodra poging drie is gelukt om naar binnen te klunen mag je aandachtig de kachel te bestuderen en hopen dat al je organen nog los te krijgen zijn. Mocht dit gelukt zijn schenk je jezelf een lekker glas Nesquik instant caccao cup for one person in om bij te komen van het idee dat de kans dat je nooit meer kinderen kreeg wel heel dichtbij was. Ook met de drank 's winters moet je immers wel met je tijd meegaan, en grootmoeder is ondertussen richting de kerstman heengegaan dus die zal het ook niet meer maken...
Ik was in ieder geval blij dat wij nog een normale kerstboom voor de deur hadden, want die moderne verkrachte boompjes van de buren is ook geen kijkspektakel met kerstverlichting. Je dumpt toch geen lampjes in iets wat dood is?

Sommige mensen trotseren de elementen op een hele andere wijze. Nog steeds lopen er mensen rond in een topje of een dun shirtje. Hoe krijg je het voor elkaar bij gemiddeld 3 graden? Dan vriezen je tepels toch ook spontaan tegen het shirt vast, waarna je 3 uur en een föhn/douche/kachel nodig hebt om ze weer tot hun normale kleur te brengen? Of je moet het leuk vinden om een hele winter met stijve tepels rond te lopen
Het kan natuurlijk ook zijn dat deze mensen lid zijn van een sadoclub waarbij de gedenkrichting gaan richting het spelen met stikstof...

Het is allemaal niks voor mij, ik blijf net zo graag hierboven zitten af en toe een keertje socialisen met de mensen die kerst ook niet waarderen. Gelukkig is kerst weer een mooie reden om gigantisch veel te eten.

Ik schud het hele kerstidee uit m'n hoofd en loop weg van het raam en de kerstboom om richting de bovenverdieping te gaan, richting mijn domein waar nog steeds geen kerstbal te vinden is. Eenmaal daar vereeuwig ik mezelf op de foto met een kerstmuts, toch nog iets als aandenken aan dit jaar.
Vrolijk kerstfeest alvast, en mogen god je behoede voor regen en vroegtijdig vuurwerk dat door kinderen misbruikt word om eenden te vernederen, kloten en op te blazen. Mogen alle die aan deze praktijken meedoen zichzelf dusdanig verwonden dan bepaalde lichaamsfuncties wegvallen.


*alleen lichamelijk aanwezig tijden de kerstdagen*
Elect

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.