Leger Peru oefent met messen op honden

Martijn77 had ons via de newssubmit het volgende vertaald te melden:

De Deense dierenbescherming roept op tot een officiële boycot van Peru vanwege dierenmishandeling in Peru's leger, aldus TV2 Denemarken.

Video opnames laten zien hoe elitesoldaten in Peru trainen hoe iemand te doden door het doodsteken van levende honden, die opgehangen zijn aan alle vier de poten, in een houten frame, rechtop vastgebonden terwijl soldaten een soort stormbaan afwerken, met aan het einde de honden die daar meerdere malen worden gestoken met grote messen totdat ze dood zijn. De dierenbescherming wil nu naar de Deense regering: "Ik weet zeker dat men het met me eens is dat er iets moet gebeuren," aldus directeur Ole M. De Dierenbescherming dreigt met protestreacties tegen de ambassade van Peru.

Een videoclip van wat er met de honden gebeurt is hier te vinden. Houd er rekening mee dat deze beelden, al zijn ze deels gecensureerd, voor sommige mensen aanstootgevend kunnen zijn!

Hier staat een brief die je naar de ambassade van Peru kunt sturen of e-mailen om te protesteren tegen de mishandeling: http://www.dyrevelfaerd.dk/