Pim Fortuyn's graf vanavond gelicht

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Driehuis wordt vanavond de kist met het lichaam van Pim Fortuyn opgegraven voor de herbegrafenis morgen in Italië. De opgraving zal waarschijnlijk onder enorme publieke belangstelling plaatsvinden. Vanmiddag zullen de wegen om en nabij Driehuis-Westerveld worden afgesloten. Zoals bekend zal SBS6 de gebeurtenis vanaf 19:00 live op televisie uitzenden.

Nadat de kist is opgegraven gaat de rouwstoet vanuit Driehuis onder politiebegeleiding over de snelwegen A9, A4 en A13 richting Rotterdam. De stoet zal waarschijnlijk gevolgd worden door een groep motorrijders. Een Fortuyn-bewonderaar en motorliefhebber uit 's-Gravenzande heeft namelijk opgeroepen tot een motorescorte en toestemming gekregen van de familie en politie.

Aangekomen in Rotterdam gaat de kist naar een mortuarium op Rotterdam Airport, waar de familie een nachtwake houdt. Morgen vertrekt de kist per vliegtuig naar Noord-Italië. Fortuyn wordt daar zaterdag herbegraven op het kerkhof van het plaatsje Provesano, waar hij een buitenhuis had.

145.000 bezoekers

Het tijdelijke graf van Pim Fortuyn heeft sinds de begrafenis op 10 mei ongeveer 145.000 mensen getrokken. Anderhalve week geleden lag het bezoekersaantal nog op 120.000. Dat betekent dat het graf nog steeds elke dag gemiddeld ruim 2.000 mensen trekt.

Het tijdelijke graf blijft te bezoeken, ook nadat het lichaam van Fortuyn vanavond is opgegraven. Op de begraafplaats in Driehuis zal een kleine replica van de graftombe in Italië komen te staan.

Graftombe in Italië