Lesbiennes fantaseren meer

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lesbiennes en biseksuele vrouwen hebben vaker seksuele fantasieën dan hetero vrouwen. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het blad Zij aan Zij. Ook blijken lesbische dames regelmatig over mannen te fantaseren.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan driekwart van de lesbiennes en biseksuele vrouwen meerdere malen per week of zelfs per dag over seks fantaseert. Veertig procent van de dames heeft fantasieën over mannen en zeventig procent van de biseksuele vrouwen brengt die dagdromen ook daadwerkelijk in de praktijk. Een aantal vrouwen liet weten graag eens met Máxima een beschuitje te eten en een deel van de onderzochte dames verklaarde de man slechts als seksueel gereedschap te zien.

Nooit eerder werd er onderzoek gedaan naar de seksuele fantasieën van lesbiennes en biseksuele vrouwen. Het enige blad voor deze doelgroep in Nederland vond het dan ook tijd om dit eens in kaart te brengen. Meer dan honderdtwintig lezeressen vulden een vragenlijst in waardoor een schat aan informatie over het lustleven van deze groep bekend werd.

In het juninummer van Zij aan Zij buigen twee deskundigen zich over de resultaten van het onderzoek. Zo laat Dr. Liesbeth Woertman (Universiteit van Utrecht) zich onder meer uit over de vraag waarom het thema 'gedomineerd worden' zo populair is. Dr. Ellen Laan (Universiteit van Amsterdam) gaat in op de vraag waarom veel lesbische vrouwen ook fantaseren over mannen (en heterovrouwen over vrouwen).