Graf van Fortuyn trekt nog veel bezoekers

Het blijft, ook zes weken na de moord, druk bij het graf van Pim Fortuyn op begraafplaats Westerveld in Driehuis bij Velsen. Volgens een woordvoerder van de begraafplaats bezochten afgelopen week op werkdagen vier- tot vijfhonderd mensen het graf van Fortuyn. In het weekeinde kwamen in totaal zo'n 2500 mensen naar het graf.

Sinds 10 mei, de dag van de begrafenis van Fortuyn, zijn zo'n 115.000 bezoekers langs het graf getrokken. ,,Het wordt nu iets minder, maar toch is het een constante stroom bezoekers'', aldus de woordvoerder. Onder de belangstellenden zijn ook veel buitenlanders.


De vele bloemen bij het graf worden regelmatig bijgehouden. Alle kaarten, knuffels, foto's en brieven die bezoekers hebben achtergelaten gaan in overleg naar de familie Fortuyn.

Italië

Tot 20 juli kunnen bezoekers terecht in Westerveld, op die dag wordt Fortuyn opgegraven en gelijk overgevlogen naar Italië. Daar wordt hij in het dorpje Provesano di San Giorgio, waar Fortuyn een buitenhuis had, herbegraven.

De familie van Pim Fortuyn heeft bij de begraafplaats in Driehuis een verzoek gedaan om een gedenkplaat te mogen plaatsen op de plek waar de vermoorde politicus tijdelijk begraven ligt. Volgens de woordvoerder is er nog geen beslissing genomen over dat verzoek.


Tot 20 juli ligt Fortuyn nabij Velsen