Nighttown weet niets van reclame

De Rotterdamse uitgaansgelegenheid Nighttown zegt niets te maken te hebben met de "reclamepoppetjes" die op veel plekken in de binnenstad van Rotterdam op straat zijn gespoten. Dance-promotor Irfan Er van Nighttown laat weten:
,,Een paar maanden geleden hadden we stickers laten maken. Voor op agenda's en bumpers. Die kwamen onder meer terecht op de pui van Calypso en toiletten. Daar was men niet blij mee. Maar die reclame op stoeptegels is echt geen actie van ons.''

De graffiti, die bestaat uit de naam Nighttown in de vorm van een dansend mannetje, is op tientallen plaatsen in het centrum van Rotterdam aangetroffen. Er is gebruik gemaakt van een sjabloon. Overigens komt de stijl ervan exact overeen met de officiële posters van Nighttown, die op publicatieborden in de stad hangen.

Irfan denkt dat 'concurrentie' zijn bedrijf een loer wil draaien. Nighttown hoopt nog steeds dat de gemeente Rotterdam met miljoenen euro's over de brug komt, om uitgebreide verbouwingen mogelijk te maken. ,,Dan is die graffiti op straat geen goede publiciteit voor ons. Men probeert Nighttown op deze manier in een kwaad daglicht te stellen. Ik heb al wel mijn vermoedens wie hiervoor verantwoordelijk is. Niet iemand in het pop-circuit, maar op het terrein van dance.''

De dienst Gemeentewerken heeft inmiddels contact opgenomen met Nighttown. Beheerder Monique Swinkels van wijkservice Schoon + Heel werd daarbij eveneens met de ontkenning van Er geconfronteerd. ,,Hij kwam met het verhaal dat iemand hem probeert te dwarsbomen. Daar moest ik een beetje om lachen. Alsof een concurrent zoveel geld gaat uitgeven om reclame voor iemand anders te maken. Dit moet worden weggehaald.'' Wie dat gaat doen, is echter nog de vraag. ,,Er gaat een brief de deur uit, waarin Nighttown aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Daarna is het wachten op een reactie,'' stelt ze. Eventueel zal 'bestuursdwang' worden toegepast om het weghalen van de graffiti af te dwingen. ,,Anders doen wij het, en sturen we de rekening naar Nighttown.'' In het uiterste geval zal de rechter moeten oordelen wie voor de kosten opdraait.