Rode kaart, Smulders en Dynamo

De Jamaicaanse voetballer Walter Boyd heeft een wereldrecord gevestigd dat alleen nog maar geëvenaard kan worden, nooit meer verbeterd. Boyd kreeg namelijk de snelste rode kaart ooit, in de 'nulde' seconde. De aanvaller van de Engelse 3e divisie-club Swansea viel 7 minuten voor tijd in. Nog voordat hij een seconde had gespeeld kreeg hij al een rode kaart van de scheidsrechter, omdat hij een slaande beweging maakte naar een tegenstander.

Profbokser Eddy Smulders is vanmiddag veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. Er was tegen hem 5 jaar geeist. De rechtbank achtte bewezen dat hij zich bezig had gehouden met illegale incassopraktijken.

De fans van de Kroatische club Croatia Zagreb mogen door middel van een referendum stemmen of de club de oude naam Dynamo weer aanneemt. De naam van de club werd 6 jaar geleden verandert, omdat Dynamo in verband werd gebracht met het communisme. Men verwacht dat de supporters de oude naam weer in ere zullen herstellen, omdat ze tijdens wedstrijden nog altijd 'Dynamo' roepen.
Submitter:  Bron: Metro en NOS