iPhallus

Ik heb 'm hoor.
Gekregen van mijn vriendin, die voor een week in New York was. Twee dagen lopen jailbreaken, hi-jacken en un-installen; toen het ding naar een winkeltje gebracht, twee bange dagen gewacht en toen deed hij het.
Collega's, studenten, leerlingen: iedereen wil hem begerig even vasthouden. Zelfs mijn vriendin komt steeds gezellig tegen me aan staan als ik mijn apparaat even ter hand neem.
De collega die hem al wat langer heeft troeft me af met allerlei grappen die hij heeft geïnstalleerd; zo heeft hij er het geluidje van een scheerapparaat op gezet. Hij wrijft zijn iPhone over de kin en wacht tot men gaat lachen.
"Hij belt klote, maar het is een geinig ding," is zijn eindoordeel.

Waarom hij klote belt, is me onduidelijk. Maar ik weet ook een nadeel: de beltoon klinkt nogal zachtjes. Iets zegt mij dat ik op zo'n site van iPhielen wel een ringtone kan downloaden, waarbij vergeleken de kanonnen van Navarone lachwekkende pufjes produceerden. Ik las ook al dat er een app is die je iPhone verandert in een draadloos trackpad. Nou heb ik ook net de MacBook Air gekocht, de dunste laptop ter wereld, maar gek genoeg hád die al een trackpad. Waarom ik dan over mijn iPhone moet gaan wrijven ontgaat me voorlopig nog. Pas als hij dan ook nog zou gaan spinnen of pornokreuntjes produceren, kan ik me er iets bij voorstellen...
(Ik weet al hoe Steve Jobs die MacBook Air gaat verkopen: It's so thin you won't even feel it when you're having sex.)

Ik wacht op de volgende apps: de iPhone als scheetkussen (iPhart), de iPhone als terreuralarm (iPhitna), en de iPhone als leugendetector (iPhoranvandersloot). Maar voorlopig houd ik het ook zonder die extraatjes wel met hem uit. Vooralsnog bel ik er gewoon mee, en maak ik er foto's mee, noteer ik er mijn afspraken in - zo lief dat hij gaat piepen als ik te laat dreig te komen; ik ga ermee het wereldwijde web op en via google maps kan ik kijken waar ik bent en hoe ik ergens kan komen. Maar het belangrijkste: ik haal hem uit mijn broek als ik wil dat mijn vriendin lekker dicht tegen me aan komt staan.

Vroeger gebruikte wij mannen daar de onweerstaanbare aantrekkingskracht van ons voortplantingapparaat voor, maar tijden veranderen nou eenmaal. En als het om romantiek gaat, ben ik graag een early adopter.