Danny slaat Mona

Lieve Mona,

Waar haal ik nou toch vandaan dat je een roddeltante zou zijn ('ja, ze hebben tegen je samen zitten spannen, dat KAN niet anders, ik weet het ZEKER'). Ik geef toe dat ik dat natuurlijk helemaal bij het verkeerde eind had. Stom van me.
En inderdaad was ik verbitterd dat ik niet meedeed aan Big Brother. Ik had me ook al niet opgegeven, en dat had jij WEL gedaan. Pure jaloezie van mijn kant. Bovendien wilde ik eigenlijk dolgraag in dat huis je zangtalenten van heel dichtbij meemaken. Dat was dan ook de voornaamste reden van mijn gefrustreerde column over jouw persoontje; dat ik niet de kans heb gehad je in levende lijven te mogen aanschouwen.

En natuurlijk ben je in de kou achtergelaten door BigBrother. Ze hadden je natuurlijk elke week moeten uitnodigen voor je diepgaande, intelligente meningen en je feitelijk je eigen tv-programma (of op zijn minst platendeal) aan moeten bieden. Hej, als een groepje pubers een eigen programma krijgen met daaraan een succesvolle platendeal dan moet superMona dat minstens ook krijgen, niewaar ?

Ik verkoop trouwens computers en digitale camera's. Nou heb jij het een stuk beter getroffen natuurlijk. Woorden verkopen na het meedoen aan de lange versie van 2 voor 12. Woorden waar geen mens ooit ook maar een gulden voor zou uitgeven als ze niet toevallig in een blad stonden dat ze toch al kochten (al was het maar als kattenbakvulling), en woorden die je nooit had kunnen verkopen als je niet 3 maanden met je porum op de buis was geweest.
Maar je dacht natuurlijk dat mensen de weekend kopen omdat jij er stukjes schrijft? Dat mensen daarvoor dat blad kopen? Dat je iets interessants te melden hebt (hmm, waar heb ik dat eerder gehoord ?)?

Je maakt je oprecht (goh, dat je dat woord KENT) kwaad over mensen die geld verspillen, maar natuurlijk heb je een mercedes nodig om een beetje aanzien te krijgen. Dat lukt niet in een Ford Escort natuurlijk, daar kun je toch niet mee aankomen ?
Jammer dan voor de mensen die geen auto kunnen bekostigen, dankzij hun kun jij je slee immers veel makkelijker inparkeren (hoewel, je bent nog steeds een vrouw natuurlijk).
Je krijgt maar één keer een kans om geld te verdienen aan BigBrother zeg je, en kansen zijn er om genuttigd te worden.
Tja, de meeste mensen krijgen ook maar één keer de kans om voor 500 piek aan kaviaar te bestellen, en DAT is iets dat je nog daadwerkelijk KAN nuttigen.
Je spreekt jezelf tegen en hebt het nog niet eens door. Op zich wel knap, maar niets dat met wat medicatie niet op te lossen is natuurlijk.
Overigens heb ik al meerdere radiooptredens, tv-optredens en interviews in bladen afgezegd, not that it's any of your business (da's Engels, da's een taal...)

Dat je twee keer zoveel vrouw was (dan de gemiddelde vrouw) had ik al wel gezien. Toch gek. Als IK het zeg val je erover, maar nu beweer je min of meer hetzelfde. Zou voorlopig ook niet gaan zonnen trouwens, ik hoor dat Greenpeace net weer een 'red de walvis' actie is begonnen. Voor je 't weet rollen ze je terug in zee.

Trouwens, vind je jezelf niet een beetje schijnheilig ? Eerst mij proberen te overtuigen dat je je zo kwaad maakt over het leed in de wereld, om vervolgens een sneer naar Ethiopiërs te maken. Erg consequent, waarvoor hulde.

Zin om met jou te gaan stappen ? Hmm, kan leuk zijn. Waar had je heengewild ? Cursusje 'hoe loop ik over een touw zonder mijn schaambeen te breken ?' LOI examentje creatief schrijven ? Cursusje 'hoe tap ik met een gemaakte lach het perfecte biertje' ?
Of zullen we gewoon gezellig uit eten gaan in een slachterij (is wel te hopen dat ze net een nieuwe voorraad binnen hebben, je moet natuurlijk wel genoeg te eten hebben...)
Ach ja, lollig zo'n reactie van je. Heb me er kostelijk mee vermaakt op de momenten dat ik me niet ergerde aan de vele schrijffouten. Best wel lastig zeker, schrijven zonder dat iemand de fouten er voor je uitvist ?
Ook zeer subtiel hoe je min of meer alle bezoekers hier neo-nazi's noemt. Maak je echt vrienden mee...

Ik heb in ieder geval één positief ding gelezen in je stukje. "Je irriteert je aan mijn stem? Heb die van jou nog nooit gehoord. Maar met de mijne ben ik geboren en ik ga er ook mee dood. Ja ik ga er ook mee dood."
Is al bekend wanneer ??