Pieterse pakt zilver op WK shorttrack, wereldtitel voor Ferrand-Prévot

Puck Pieterse heeft bij het WK wielrennen bij het mountainbiken zilver veroverd op het onderdeel shorttrack. De Nederlandse moest in Schotland alleen haar meerdere erkennen in de Pauline Ferrand-Prévot. Evie Richards werd derde.

Tijdens de tien ronden door Glentress Forest probeerde Pieterse meermaals het verschil te maken. Door haar tempoversnellingen dunde ze de groep uit tot vijf rensters, waarna in de slotronde Pauline Ferrand-Prévot op de laatste beklimming demarreerde. Niemand kon de Française volgen, waarna Ferrand-Prévot onbedreigd naar de wereldtitel reed. Ze won met enkele seconden voorsprong op Pieterse, waarna Evie Richards naar de derde plaats reed.

Bij de mannen ging de wereldtitel naar Sam Gaze. De Nieuw-Zeelander prolongeerde daarmee zijn wereldtitel op de korte afstand. Gaze zat de hele tijd in de ruime kopgroep, waarna hij in de slotronde bleef versnellen. Hij nam een klein gaatje op Victor Koretzky. In de laatste rechte lijn kwam de Fransman nog zeer zicht bij Gaze, maar gelukkig voor de Nieuw-Zeelander hield hij net voldoende voorsprong. Tom Pidcock lag voor de laatste bocht nog als vierde, waarna hij mede door een valpartij van de Duitser Luca Schwarzbauer naar de derde plaats schoof en het brons pakte.