AZ boekt zeer magere overwinning in Andorra

AZ is het Europees voetbalseizoen begonnen met een magere 0-1 zege tegen FC Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League.

AZ kon niet overtuigen tegen FC Santa Coloma uit Andorra. Tegen de semiprofs kon de ploeg van Pascal Jansen weinig creëren en bij rust was het nog 0-0. Ook na rust ging het moeizaam voor de Alkmaarders, maar een kwartier voor tijd kwam het toch op voorsprong. Uit een vrije trap van Yukinari Sugawara maakte Djordje Mihailovic het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de overwinning is AZ dichtbij het bereiken van de play-offs van de Conference League. Daarin neemt de ploeg uit Alkmaar het op tegen de winnaar van het duel tussen het Portugese FC Arouca of het Noorse SK Brann.