FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 oktober 2019

F1: Uitslag Grand Prix van Mexico

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Mexico op zijn naam geschreven. De Brit profiteerde van een goede strategie die hem de eerste plek bezorgde voor Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Max Verstappen eindigde na de problemen uit de openingsfase na een inhaalrace op de zesde plek.

Verstappen had gisteren in de kwalficatie de snelste tijd gereden, maar door een gridstraf startte de Nederlander als vierde. De Ferrari's van Charles Leclerc en Vettel waren goed weg, met daarachter Hamilton en Verstappen die streden om plek drie. Het duo streed fel, waarbij ze elkaar even raakten en na bocht twee door het gras moesten. Het kostte zowel Hamilton als Verstappen enkele plekken. Omdat er onderdelen van de auto's waren gevlogen kwam er een virtuele safety car.

Nadat deze weg was ging Verstappen in de aanval bij de voor hem rijdende Bottas. De Nederlander passeerde de Fin verrassend in het stadiongedeelte, waar de Mercedes-coureur van schrok. Hij leek daarna gewoon in te sturen, ondanks dat de Red Bull daar al zat. Dit leverde Verstappen een lekke band op, waardoor Verstappen terugviel tot de laatste plek, dertig seconden achter de rest van het veld. Na de stop wachtte een inhaalrace.

In de tiende ronde kwamen de McLarens als eerste binnen voor een bandenwissel. Het bracht zowel Norris als Sainz weinig, want Sainz viel terug naar het middenveld, terwijl de stop van Norris door een probleem linksvoor helemaal de mist in ging. Later in de race ging bij Alfa Romeo een stop bij Antonio Giovinazzi ook niet goed. Van de toppers kwamen Leclerc en Alexander Albon vroeg binnen, waardoor bleek dat zij op een tweestopper zaten.

Vettel, Hamilton en Bottas gingen langer door en probeerden een eenstopper. Van hen was Hamilton de eerste, terwijl Vettel pas zes ronden later binnenkwam. Het zorgde ervoor dat Hamilton virtueel aan de leiding ging. De Brit verzilverde deze plek nadat Leclerc voor de tweede maal stopte. Ver daarachter haalde Verstappen langzaam maar zeker de andere coureurs in en lag halverwege weer in de punten. Met nog twintig ronden te gaan werd dat plek zes nadat Daniel Ricciardo als laatste gestopt was. De Renault-coureur probeerde in de slotfase Sergio Perez nog in de halen, maar slaagde hier niet in.

Na 71 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd voor Vettel en Bottas. Leclerc eindigde als vierde, voor Albon, Verstappen, Perez, Ricciardo, Pierre Gasly en Nico Hülkenberg. Daniil Kvyat kwam weliswaar als negende over de meet, maar de Rus tikte in de slotbocht Hülkenberg de muur in en kreeg hiervoor tien seconden straf waardoor hij buiten de punten eindigde.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 L. Hamilton Mercedes 1:36:48.904
2 S. Vettel Ferrari +1.766
3 V. Bottas Mercedes +3.553
4 C. Leclerc Ferrari +6.368
5 A. Albon Red Bull +21.399
6 M. Verstappen Red Bull +1:08.807
7 S. Pérez Racing Point +1:13.819
8 D. Ricciardo Renault +1:14.924
9 P. Gasly Toro Rosso +1 ronde
10 N. Hulkenberg Renault +1 ronde
11 D. Kvyat Toro Rosso +1 ronde
12 L. Stroll Racing Point +1 ronde
13 C. Sainz Jr. McLaren +1 ronde
14 A. Giovinazzi Alfa Romeo +1 ronde
15 K. Magnussen Haas +2 ronden
16 G. Russell Williams +2 ronden
17 R. Grosjean Haas +2 ronden
18 R. Kubica Williams +2 ronden
DNF K. Räikkönen Alfa Romeo +13 ronden
DNF L. Norris McLaren +23 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 363
2 Valtteri Bottas Mercedes 289
3 Charles Leclerc Ferrari 236
4 Sebastian Vettel Ferrari 230
5 Max Verstappen Red Bull 220
6 Pierre Gasly Toro Rosso 77
7 Carlos Sainz Jr. McLaren 76
8 Alex Albon Red Bull 74
9 Sergio Perez Racing Point 43
10 Daniel Ricciardo Renault 38
11 Nico Hülkenberg Renault 35
12 Lando Norris McLaren 35
13 Daniil Kvyat Toro Rosso 34
14 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 31
15 Lance Stroll Racing Point 21
16 Kevin Magnussen Haas 20
17 Romain Grosjean Haas 8
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 4
19 Robert Kubica Williams 1
20 George Russell Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 652
2 Ferrari 466
3 Red Bull 341
4 McLaren 111
5 Renault 73
6 Toro Rosso 64
7 Racing Point 64
8 Alfa Romeo 35
9 Haas 28
10 Williams 1

Stam: "Dat soort momenten kunnen komen, daar moet ik goed over nadenken"

Feyenoord ging zondag met 4-0 onderuit tegen aartsrivaal Ajax en de nederlaag in de Klassieker vormde een nieuwe dreun voor de Rotterdammers. Na elf gespeelde wedstrijden vindt de ploeg van trainer Jaap Stam zichzelf terug op de twaalfde plek van de Eredivisie en de oefenmeester ligt behoorlijk onder vuur vanuit de achterban. Als de slechte resultaten aan blijven houden, zou er weleens een moment kunnen komen waarop hij de eer aan zichzelf houdt, zo blijkt uit zijn antwoord op een vraag van het Algemeen Dagblad.

"Dat soort momenten kunnen gaan komen. Daar moet ik eens goed over nadenken", vertelt hij. Voor de camera van FOX Sports gaat hij dieper in op de wedstrijd die zijn ploeg speelde in de Johan Cruijff ArenA: "Je kan het aandikken, maar slecht is gewoon slecht. We kunnen het nog verder naar beneden halen, maar slecht is al niet goed genoeg, toch?", is hij duidelijk.

Stam wijst op de afspraken die hij met zijn spelers maakte over compact verdedigen en af en toe uitstappen als de mogelijkheid daartoe zich voor zou doen: "Maar natuurlijk niet continue. Je weet dat ze bij Ajax veel bewegen en soms hoef je helemaal niet mee te lopen. Als dat wel gebeurt en je maakt verkeerde beslissingen, dan zie je dat Ajax er heel makkelijk doorheen kan spelen. De afspraken die we hebben gemaakt heb ik op het veld niet teruggezien."

Feyenoord keek in de rust al tegen een 4-0 achterstand aan en wist de schade in de tweede helft vervolgens beperkt te houden. In de kleedkamer vielen halverwege de wedstrijd harde woorden van Stam en van een aantal spelers: "Je weet dat je dan reëel moet zijn en je zegt dat ze maar moeten proberen om de schade beperkt te houden, zo simpel is het ook. Je weet dat een ploeg die thuis speelt vaak gas terugneemt met zo'n voorsprong en gelukkig blijft het dan bij vier doelpunten."

De achterstand van Feyenoord op koploper Ajax, dat na zondag zes punten losstaat van achtervolgers AZ, PSV en Vitesse, is inmiddels opgelopen tot vijftien punten. Op de vraag of zijn ploeg kwaliteit tekortkomt om mee te doen in de strijd om de bovenste plekken, wil Stam echter geen eenduidig antwoord geven: "Daar ga ik niet over. Ik probeer alles zo neer te zetten dat je een resultaat krijgt. Een ander moet maar oordelen over de spelers."

Haarlemse met geweld beroofd en betast; politie zoekt getuigen

Op de Leonard Springerlaan in Haarlem is een 19-jarige vrouw uit diezelfde plaats vanmorgen van haar telefoon beroofd. Dit gebeurde met geweld. Ook werd het slachtoffer door haar belager betast.

Rond 01.00 uur fietste de Haarlemse naar huis toen zij tegenover het Reinaldahuis een tegemoetkomende fietser passeerde. De vrouw werd hierdoor gedwongen om over het voetpad te fietsen en zag dat de fietser omkeerde en achter haar aan kwam. Het slachtoffer stopte en de man op de fiets remde ook af. Ineens kreeg de vrouw van de man een duw waardoor zij op de grond viel. De man gaf het slachtoffer vervolgens een klap in het gezicht, pakte daarna de vrouw bij haar schouders en drukte haar op deze manier op de grond.

De belager van de Haarlemse begon daarna in haar zakken te voelen en betastte haar. Het slachtoffer wist zich weg te draaien en voordat zij het wist, was de man verdwenen. Hij fietste over de Leonard Springerlaan in de richting van de Prins Bernhardlaan. De man wist wel de telefoon van de Haarlemse te stelen.

Het slachtoffer kon vertellen dat het om een blanke man van ongeveer 1,90 meter gaat en dat hij een tenger postuur heeft. Hij droeg een bomberjack, een donkere hoodie, een spijkerbroek en sneakers. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

FOK! sportfoto-onderschrift week 43

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is Mercedes_Ben1992 met het volgende onderschrift: "Stoppen Fok!kers!! Ik ben geen Max Verstappen!"

De opgave van deze week:

We zagen Kampong-speelster Elsie Nix op deze manier tijdens de wedstrijd tegen Oranje Rood, wat is hier gaande? (Pro Shots / Erich Snijder)
We zagen Kampong-speelster Elsie Nix op deze manier tijdens de wedstrijd tegen Oranje Rood, wat is hier gaande? (Pro Shots / Erich Snijder)

Liverpool komt sterk terug van achterstand na 47 seconden tegen Tottenham Hotspur

Liverpool heeft de kraker tegen Tottenham Hotspur zondag winnend afgesloten. The Spurs kwamen nog wel op voorsprong op Anfield, maar door doelpunten van Jordan Henderson en Mohamed Salah in de tweede helft bleven de drie punten in Liverpool: 1-2. Door de zege blijft Liverpool ongeslagen in de Premier League en is het gat met nummer twee Manchester City zes punten.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen de bezoekers uit Londen op voorsprong kwamen. Moussa Sissoko was ijzersterk op het middenveld en stuurde Heung-Min Son de diepte in op de linkerflank. De Zuid-Koreaan kapte naar binnen en haalde verwoestend uit. Via de rug van Dejan Lovren schoot hij de bal hard tegen de lat, waarna Harry Kane op de juiste plek stond om de 1-0 tegen de touwen te koppen. Liverpool had nog genoeg tijd om de schade te herstellen en daar slaagde het team van manager Jürgen Klopp uiteindelijk in.

De druk op het doel van Paulo Gazzaniga werd met name na rust steeds heviger. Tottenham was al een paar keer goed weggekomen toen Henderson de bal voor zijn voeten kreeg in het strafschopgebied. De aanvoerder van Liverpool liet Anfied ontploffen door te scoren in de verre hoek. De koploper van de Premier League rook bloed en ging voor de overwinning. De zege kwam er, mede door behulp van Serge Aurier. De Tottenham-verdediger beging een ongelukkige overtreding op Sadio Mané. Terwijl hij de bal weg wilde werken trapte hij op de kuit van de Liverpool-aanvaller. Vanaf elf meter maakte Salah geen fout: 2-1.

Niet lang na zijn doelpunt zat de wedstrijd voor Salah erop. De Egyptenaar had last van de enkel die hem eerder al aan de kant hield en liet zich vervangen. Zonder Salah binnen de lijnen kreeg Tottenham nog een grote kans om een punt uit het vuur te slepen. Danny Rose kreeg een vrije schietkans, maar met zijn verkeerde rechterbeen schoot hij de bal hoog over. Zodoende blijft Liverpool ongeslagen aan kop, terwijl Tottenham terug te vinden is op een teleurstellende elfde plaats.

Federer voor de tiende keer de beste in Basel

Roger Federer heeft voor de tiende keer het ATP-toernooi van Basel op zijn naam gebracht. In de finale was de 38-jarige Zwitser veel te sterk voor zijn Australische tegenstander Alex de Minaur: 6-2, 6-2.

Voor Federer was het al zijn vijftiende finale in Basel, waar hij als kind nog ballenjongen was. Dertien jaar in 2006 geleden pakte hij zijn eerste titel in zijn thuisstad tegen de Chileen Fernando Gonzalez en schreef vandaag zijn tiende titel op zijn naam in Basel. Iets wat hem ook lukte bij het tennistoernooi in Halle.

Voor Federer is het zijn 103de titel uit zijn carriere. De 38-jarige Zwitser heeft nog een achterstand van zes toernooien op Jimmy Connors. De Amerikaan won in zijn loopbaan maar liefst 109 titel op de ATP-tour.

Federer wint in Basel. (PRO SHOTS/Imago)
Federer wint in Basel. (PRO SHOTS/Imago)

'Familie Brennan Dalfour heeft geduchte reputatie'

De 29-jarige man die vannacht werd doodgeschoten in Amsterdam Slotervaart, is Brennan Dalfour. Zijn familie heeft een geduchte reputatie binnen de Amsterdamse onderwereld. Dat meldt Het Parool. Zo is zijn broer Marlon na een liquidatiepoging invalide geraakt. Bovendien is Brennan familie van de voormalige No Surrender-leider Brian 'Dalla' Dalfour, die in 2015 werd doodgeschoten in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe.

Welk conflict Brennan nu fataal is geworden, is onbekend. Hij was in elk geval net als zijn familieleden 'een bekende van de politie', vanwege meerdere misdrijven.

De 29-jarige Dalfour werd vannacht neergeschoten op de Jacob Krausstraat. Hulpdiensten hebben hem nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet meer baten. De politie is nog op zoek naar de schutter. De man droeg vermoedelijk een zwart/grijze jas met capuchon van het merk The North Face.

Acht bekeuringen voor deelnemers trouwstoet

De politie heeft vandaag in Breda acht bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers van een trouwstoet. De politie volgde de stoet korte tijd, nadat er klachten waren binnen gekomen.

De trouwstoet vertrok vanuit de Brusselstraat in Breda, waarbij de deelnemers dusdanige overlast veroorzaakten dat de politie enkele meldingen ontving. Daarop werd besloten met een opvallende politieauto en -motor de stoet enige tijd te volgen. In korte tijd werden daarbij acht overtredingen geconstateerd.

De agenten spraken de betreffende bestuurders daar op aan. In eerste instantie om te waarschuwen, maar nadat men geen gehoor gaf aan die waarschuwing werd proces-verbaal aangezegd. Die boetes zullen de bestuurders later op de deurmat vinden. Ondertussen vloog er ook een drone boven de stoet, hetgeen binnen de bebouwde kom niet is toegestaan. Ook die zal in een later stadium in beslag worden genomen.

CIA: 'Nu ook tweede man ISIS dood'

Nadat eerder op zondag bekend werd dat terreurleider Abu Bakr al-Baghdadi na een, door Amerikaans president Donald Trump goedgekeurde, aanval van Delta Force het leven liet, is nu ook de rechterhand van Baghdadi gedood.


Trump geeft uitleg over de aanval die ISIS zware slag toesloeg (Foto: Tasos Katopodis/Getty Images)

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft laten weten dat de woordvoerder van de Islamitische Staat (ISIS), Abu al-Hassan al-Muhajir, werd gedood bij een inval van een Joint Special Operations Command, elitetroepen van het Amerikaanse leger. Commandant van de Syrische Democratische Leger (SDF), Mazloum Abdi, bevestigde het nieuws.

"Voortbordurend op de vorige operatie werd terrorist Abu al-Hassan al-Muhajir, de rechterhand van Abu Bakr al-Baghdadi en ISIS-woordvoerder, het nieuwe doelwit in het dorp Ayn al-Bayda, nabij Jarablus. Dit, in directe samenwerking tussen SDF-inlichtingendiensten en het Amerikaanse leger", aldus Abdi.

Muhajir werd in 2016 ISIS-woordvoerder, nadat zijn voorganger, Abu Mohammad al-Adnani, werd gedood bij een Amerikaanse luchtaanval. In tegenstelling tot Baghdadi en Adnani, die bekend stonden als respectievelijk Iraakse en Syrische staatsburgers, en openlijk actief waren in Al-Qaida in Irak, was de nationaliteit van Muhajir publiek onbekend.

Aanhoudingen bij diefstal oogst hennepkwekerij

De politie heeft zaterdag verschillende personen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij het kweken van hennep en diefstal van de oogst van die hennepkwekerij in Landgraaf.

Melding
Kort na middernacht kwam een melding binnen dat er in de Beatrixstraat in Landgraaf iets aan de hand was. Een burger had last van geluidsoverlast uit de betreffende woning en wilde de bewoners daarop attenderen. Een man deed de deur open en probeerde hem naar binnen te trekken. Dat lukte niet waarna de burger er vandoor ging. De man ging hem achterna en deelde vervolgens enkel klappen uit. Vervolgens werd de politie gealarmeerd.

Hennepplantage
Een politiepatrouille die poolshoogte ging nemen trof in de betreffende woning vier personen, maar ook de resten van een hennepplantage aan. Deze plantage was net geoogst.
Het viertal vertelde dat er meerdere mannen de woning waren binnen gedrongen, die de geoogste hennep onder bedreiging van een wapen meegenomen hadden.

Onderzoek
Uit getuigenverklaringen en verder onderzoek kwam de politie op het spoor van twee mannen uit het westen van het land.
Deze twee, van 24 en 26 jaar, konden zaterdagmiddag in Ridderkerk aangehouden worden.

Aanhoudingen
De vier mannen die zich in de woning aan de Beatrixstraat bevonden, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ook aangehouden op basis van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om de bewoner van het pand, twee personen uit Kerkrade en een man uit Heerlen. Inmiddels zijn ze in vrijheid gesteld maar zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Het tweetal uit Ridderkerk zit nog vast op verdenking van diefstal met geweld.

Kringloopwinkel Waalwijk bestolen van kas en collectebussen

Bij een inbraak in de Kringloopwinkel aan de Grotestraat in Waalwijk werd afgelopen nacht geld buit gemaakt. Dat geld was echter bedoeld voor het goede doel.

Vandaag werd de beheerder van de Kringloopwinkel er op geattendeerd dat er een ruit van de winkel was ingeslagen. Hij ging poolshoogte nemen en zag al gauw dat de kassalade uit de kassa was verdwenen. Toen hij verder op onderzoek uit ging kwam hij ook tot de ontdekking dat drie collectebussen verdwenen waren. In die bussen, waarvan er een bestemd was voor KiKa en de andere twee voor de voedselbank, zal al gauw zo’n 1000 euro. De politie doet onderzoek naar deze laffe diefstal.

Porsche Supercup-seizoen afgesloten in Mexico

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad is het seizoen in de Porsche Supercup afgesloten. De tweede race van het weekeinde leverde niet al teveel spanning op, de titelstrijd was ook al beslist.

Ayhancan Güven pakte vanaf de tweede plek de leiding door polesitter en kersvers drievoudig kampioen Michael Ammermüller te verschalken. Julien Andlauer en Mikkel Pedersen sloten aan, Jaap van Lagen en Larry ten Voorde schoven wat op naar de negende en tiende plek.

Ammermüller werkte zich na een paar ronden voorbij de Turkse leider, waarna hij in rap tempo een gat sloeg. Daarachter kwam Jaxon Evans lekker naar voren en hij nam zelfs de derde plek over van Pedersen. Daar bleef het verder bij, waarbij Van Lagen en Ten Voorde nog tiende en elfde werden.

Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax heeft de Klassieker tegen Feyenoord zonder enige moeite naar zich toegetrokken. In een sterke eerste helft liep de ploeg van Erik ten Hag uit naar een 4-0 voorsprong, die bleef staan in het restant van de wedstrijd. Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek namen de doelpunten voor hun rekening. Ajax profiteert van de nederlaag die PSV eerder op de middag leed tegen AZ (0-4) en heeft zes punten voorsprong op die twee clubs en op Vitesse.

In de afgelopen jaren was Ajax zelden zo duidelijk favoriet voor een Klassieker als zondag het geval was. Feyenoord verkeerde in een duidelijke vormdip, met de nederlagen tegen Fortuna Sittard (4-2) en Young Boys (2-0) nog vers in het geheugen, alsmede tussendoor het puntenverlies tegen Heracles Almelo (1-1) in de eigen Kuip. Jaap Stam koos voor een aanvallende opstelling, met Steven Berghuis op het middenveld en een voorhoede die bestond uit Luciano Narsingh, Nicolai Jörgensen en Luis Sinisterra. Maar aan aanvallen kwamen de bezoekers nauwelijks toe in Amsterdam. Na veertig minuten was de eindstand al bereikt. Sinds mei 1957, in een wedstrijd tegen Elinkwijk, kwam Feyenoord niet zó snel op een 4-0 achterstand in de Eredivisie.

Op de ruststand viel weinig af te dingen. Afgezien van een korte fase direct na de 2-0 van Ajax, waarin Feyenoord wat beter in de wedstrijd leek te komen, had de ploeg van Stam niets te vertellen. Feyenoord oogde bijzonder kwetsbaar in defensief opzicht, wat al duidelijk werd voorafgaand aan het openingsdoelpunt in de derde minuut. Quincy Promes week uit naar de linkerflank en ontsnapte uit de rug van Rick Karsdorp. Via Dusan Tadic kwam de bal vervolgens terecht bij Hakim Ziyech, die van dichtbij mocht schieten. Kenneth Vermeer kreeg een hand tegen de bal, maar kon niet voorkomen dat het leer langzaam over de doellijn rolde. De 2-0 viel enkele minuten later: David Neres spleet de defensie open met een strakke pass op Nicolás Tagliafico, die de bal perfect meenam en geen fout maakte in de afronding.

Na een kwartier leek een splijtende pass van Ziyech tussen Marcos Senesi en Eric Botteghin tot de 3-0 te leiden, maar Promes stuitte van dichtbij op Vermeer. Daarna volgde een fase waarin Feyenoord wat meer van de eigen helft kwam. Toornstra kreeg de bal zelfs in het doel, maar vanwege een voorafgaande buitenspelsituatie met Luciano Narsingh werd de treffer niet toegekend. Daarna had Ajax de touwtjes weer strak in de handen. De thuisploeg voerde het tempo én de score op voor de rust. De ontsnapte Neres stiftte de bal koel over de uitgekomen Vermeer, waarna Donny van de Beek de bal plots op het hoofd kreeg na een mislukt schot van Sergiño Dest: 4-0. In de tweede helft haalde Ajax de voet van het gaspedaal. De Amsterdammers maakten weinig aanstalten om de marge verder op te voeren en Feyenoord snakte naar het eindsignaal, dat na 92 minuten kwam.

Ajax wint de klassieker. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Ajax wint de klassieker. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

AFC Ajax

4 - 0

Feyenoord

 2' Ziyech
 7' Tagliafico
 37' Neres
 40' v.d.Beek
   
 
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.968
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Dest (Álvarez/81)
Veltman
Blind
Tagliafico
v.d.Beek
Ziyech (Gravenberch/74)
Martínez
Neres
Tadic (Traoré/86)
Promes
  Vermeer
Karsdorp
Botteghin
Senesi
Haps
Fer (Larsson/59)
Berghuis (Tapia/46)
Toornstra
Narsingh (Geertruida/74)
Jörgensen
Sinisterra

Hockeyers verslaan Pakistan met 6-1 en gaan naar Tokio

Een zucht van opluchting en kreet van vreugde gingen zondagmiddag om 17.42 uur door het Wagener Stadion, nadat de Oranje hockeymannen zich met een eclatante 6-1 zege op Pakistan plaatsten voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. De Oranje-spelers jubelden, juichten en vielen elkaar in de armen. Aan de kant balde bondscoach Max Caldas zijn vuist en knuffelde uitgebreid met zijn staf.

Alle spanning van de laatste dagen kwamen er na afloop eruit. Het nieuwe format van twee kwalificatieduels voor één olympisch ticket had een mentale aanslag gepleegd op de equipe van Caldas. Hoe ervaren ook, nog nooit hadden ze een dubbel gespeeld om een ticket voor het belangrijkste toernooi in de hockeywereld. Dat had wat gedaan met de ploeg, die zaterdag verlamde en met veel pijn en moeite met 4-4 gelijkspeelde tegen de nummer 17 van de wereld.

Door dat resultaat was de wedstrijd van zondagmiddag er plots een met heel veel en heel grote belangen. Er stonden in het Wagener Stadion reputaties, carrières, banen en veel geld op het spel. Maar al in de rust konden alle doemscenario’s worden opgeborgen: Nederland stond toen al op een riante 4-0 voorsprong.

Het Nederlands Elftal trad zondag in het nationale hockeystadion opnieuw aan met Maurits Visser in het doel. Velen hadden verwacht dat Pirmin Blaak na zijn absentie van zaterdag wel zou keepen, maar de goalie van Oranje-Rood had ook zondag te veel last van een hersenschudding om in de basis te kunnen beginnen. Bij Pakistan was de keeper wel gewisseld. Daar stond nu Mazhar Abbas onder de lat. Hij verving Amjad Ali, die zaterdag geen al te beste indruk maakte bij het veroorzaken van een strafbal en de 2-1 van Kellerman.

Voor Kellerman maakte de keeperswissel niet veel uit, zo bewees hij al na acht minuten spelen. Op nagenoeg dezelfde plek als zaterdag kreeg de aanvaller de bal van Robbert Kemperman. Kellerman bedacht zichzelf geen moment en sloeg de bal weer snoeihard diagonaal met de backhand in het doel: 1-0. Het stadion ontplofte, ook nu met veel meer overtuiging dat zaterdag toen het apathische spel van Oranje oversloeg naar het publiek. De kickstart gaf Oranje vleugels. Een minuut later was het al bijna 2-0 na een heerlijke actie van opnieuw Kellerman, maar nu strandde zijn goede bedoelingen in schoonheid en op een Pakistaanse stick.

Het deed niets af aan de aanvalsdrift en passie waarmee Oranje bleef spelen. Dat was precies zoals Caldas vooraf had gepredikt: niet denken, maar hockeyen met lef en overtuiging. Die boodschap bracht Valentin Verga in de praktijk bij de 2-0. Met een heerlijke no look-pass bediende de terugkeerde middenvelder de sprintende Thierry Brinkman. De aanvaller nam de bal ineens mee de cirkel in, werd onreglementair gestuit en kreeg een strafbal. Opnieuw gejuich, dat aanzwol nadat Mink van der Weerden er 2-0 van maakte.

Een Oranje feestje was in de maak. De bijna zesduizend toeschouwers gingen er eens goed voor zitten met hun goalbordjes in de aanslag. Ze konden in het tweede kwart na 21 minuten spelen de kartonnetjes alweer in de lucht steken na de 3-0 van Mirco Pruyser. Op slag van rust werd het zelfs nog 4-0 door een benutte strafcorner van Van der Weerden. Alweer zijn vierde treffer in twee wedstrijden.

Daarmee was dit olympische kwalificatietreffen ook meteen ontdaan van alle spanning. Daar zeurde in het volgepakte Wagener niemand om, behalve de Pakistaanse equipe en een paar verdwaalde Pakistaanse supporters.

Die zagen ook in het derde en vierde kwart dat hun ploeg geen schim was van de heldenformatie, die zaterdag zoveel indruk maakte. Scoorde Pakistan zaterdag nog vier van de zes strafcorners. Nu bleef het bij een uit vijf, een treffer van Rizwan Ali.

De ingestorte Pakistaanse ploeg gaf Nederland in het derde en vierde kwart alle gelegenheid de score verder op te bouwen en bij vlagen heerlijk hockey te laten zien. Via treffers van Terrance Pieters en Jip Janssen (strafcorner) werd het uiteindelijk 6-1.

Wie alleen die uitslag ziet, kan denken dat het Nederlands eftal een onbezorgde olympische kwalificatie heeft gehad. Precies zoals vooraf was verwacht. Maar de opluchting en vreugde na het laatste fluitsignaal bij de Oranje-ploeg vertelden het werkelijke verhaal. Maar wie maalt daarom: Oranje gaat naar Tokio!

Hockeyers verslaan Pakistan met 6-1 en gaan naar Tokio (Pro Shots / Bart Scheulderman)
Hockeyers verslaan Pakistan met 6-1 en gaan naar Tokio (Pro Shots / Bart Scheulderman)

Uitslag Sparta Rotterdam - FC Utrecht

FC Utrecht heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen van Sparta Rotterdam. Net als bij het duel tussen SC Heerenveen en FC Groningen drukte de VAR een belangrijke stempel op de einduitslag. In de eerste helft mochten de bezoekers een strafschop overnemen nadat Sparta-doelman Ariel Harush te vroeg van zijn lijn kwam bij de gestopte inzet van Jean-Christophe Bahebeck. Adam Maher was in de herkansing wel trefzeker. Sparta kwam deze klap in de tweede helft niet meer te boven.

De debuterende Arush kende een uitermate slechte start van het duel op Het Kasteel, want de sluitpost haalde Bahebeck onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Sander van der Eijk kende geen genade en legde de bal op de stip. Bahebeck nam zijn verantwoording en bracht Utrecht al in de zevende minuut op voorsprong. Sparta rechtte echter de rug en kwam via een fraaie kopbal van Ragnar Ache op gelijke hoogte. De 1.92 m lange doelman Maarten Paes had geen antwoord op het geplaatste balletje van de Sparta-aanvaller.

Utrecht herstelde de voorsprong in de slotfase van de eerste helft, al was daar wel de hulp van de VAR voor nodig. Een vrije trap van Maher kwam op ongelukkige wijze op de hand van Mohamed Rayhi. Van der Eijk checkte het voorval op advies van de VAR op het televisiescherm naast het veld en gaf een strafschop aan de Domstedelingen. Trainer John van den Brom, die stiekem meekeek met de arbiter, kreeg tot zijn verbazing een gele kaart van de vierde official. Bahebeck faalde met zijn inzet, maar de Utrecht-aanvaller had geluk dat Harush te ver naar voren stond. Maher nam de herkansing voor zijn rekening, met als resultaat dat Utrecht met een 1-2 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft ging Sparta op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit voor de formatie van trainer Henk Fraser. Ache, eerder wel trefzeker met een kopbal, was nu minder succesvol, terwijl ook Jurgen Mattheij een kopkans in rook zag opgaan. Utrecht, waar Bart Ramselaar een kwartier voor tijd werd afgelost door Patrick Joosten, leunde op de verdediging en loerde op de counter. Mark van der Maarel en Sander van de Streek slaagden er echter niet in om in kansrijke positie voor de derde Utrechtse treffer te zorgen. De ingevallen Lars Veldwijk schoot nog in het zijnet, maar Sparta wist een nederlaag niet af te wenden, ook niet toen Van de Streek hands leek te maken in het strafschopgebied. Van der Eijk weigerde echter om naar de penaltystip te wijzen, ondanks hevige protesten van de Sparta-spelers. Het elftal van Van den Brom stijgt naar de vijfde plaats in de Eredivisie, terwijl de Rotterdammers op de tiende plek blijven steken.

Sparta Rotterdam

1 - 2

FC Utrecht

 20' Ache    7' Bahebeck (pen)
 43' Maher (pen)
 
 Gele kaart: Harush, Mattheij, (Sparta Rotterdam), Maher, (FC Utrecht)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.322
Arbiter: v.d. Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Harush
Abels (Karami/74)
Vriends
Mattheij
Faye (Veldwijk/84)
Harroui
Auassar
Rigo
Rayhi (Piroe/64)
Dervisoglu
Ache
  Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
v.d.Maarel
v.Overeem
Maher
v.d.Streek
Ramselaar (Joosten/74)
Kerk (Troupée/88)
Bahebeck (Emanuelson/66)

Veldrijder Iserbyt wint opnieuw; Van der Haar tweede

Eli Iserbyt heeft zondag de derde wedstrijd van de Superprestige gewonnen. De 22-jarige veldrijder was in Gavere opnieuw een maat te groot voor zijn concurrenten. Op de tweede plaats eindigde Lars van der Haar. Iserbyt's ploeggenoot Laurens Sweeck finishte als derde.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn er momenteel volop kansen om met een zege huiswaarts te keren. De renner die daar het meest van profiteert is Iserbyt. De tweevoudig wereldkampioen bij de beloften stond tot nu toe acht keer aan de start van een veldrit en ging zes keer met de winst aan de haal. In de overige twee wedstrijden werd hij tweede.

Ook in de klassieke cross van Gavere bleek hij opnieuw de sterkste renner van dit moment. Regerend Belgisch kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout konden lange tijd in het wiel blijven maar na een valpartij zonder erg van Aerts was de West-Vlaming vertrokken. Iserbyt's ploeggenoot Vanthourenhout hield de benen stil en binnen de kortste keren was de voorsprong een halve minuut.

Voor de tweede plaats was er een mooie strijd tussen Van der Haar, Sweeck, Tom Pidcock en Vanthourenhout. Uiteindelijk trok Van der Haar aan het langste eind en boekte zijn eerste podiumplaats in de Superprestige van het seizoen.

Uitslag
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Lars van der Haar (NED)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Thomas Pidcock (GBR)
5. Michaël Vanthourenhout (BEL)
6. Toon Aerts (BEL)
7. Corné Van Kessel (NED)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Jens Adams (BEL)
10. Marcel Meisen (GER)

Skiër Pinturault begint seizoen met winst

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft het World Cup-seizoen bij de mannen geopend met winst. In het Oostenrijkse Sölden kregen de mannen zondag een reuzenslalom voor de kiezen, een dag nadat de vrouwen de winter al openden.

In de eerste run was Pinturault al de snelste, maar het verschil met zijn Franse landgenoot Mathieu Faivre was met 0,02 seconden minimaal. De jonge Zwitser Marco Odermatt gaf ook maar 0,33 seconden toe, waarmee hij vlak voor de Sloveen Zan Kranjec en de ietwat verrassende Canadees Erik Read stond.

Read hield het niet helemaal vol in de tweede run, waarin de jonge Noor Lucas Braathen van de 23e naar de 6e plek steeg. Kranjec pakte de snelste tijd en zag Odermatt tien plekken inleveren, waarna Faivre een kleine tiende onder de tijd van de Sloveen dook. Pinturault was de laatste en hij maakte indruk: hij pakte behoorlijk wat tijd en won met 0,60 seconden voorsprong de eerste wedstrijd na het tijdperk-Hirscher.

Maarten Meiners kwam niet in de buurt van een plekje in de top-30, wat een startbewijs voor de tweede run op zou leveren.

Skiër Pinturault begint seizoen met winst (Pro Shots / Imago)
Skiër Pinturault begint seizoen met winst (Pro Shots / Imago)

Kastelijn wint Superprestige in Gavere

Yara Kastelijn heeft de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Gavere gewonnen. Voor de Nederlandse veldrijdster was dit haar eerste grote overwinning. Achter Kastelijn werden Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado tweede en derde.

Annemarie Worst ging snel van start en kreeg Kastelijn en de Belgische Laura Verdonschot in haar wiel. Op het heuvelachtige parcours moesten Worst en Verdonschot de snelle start bekopen.

Halverwege de wedstrijd reed het drietal Kastelijn, Arzuffi en Alvarado aan de leiding. Op de zware klim ging Kastelijn vol aan en reed weg bij haar medevluchtsters en nam vijftien seconden voorsprong. In de slotfase kwam haar voorsprong niet meer in gevaar en boekte haar grootste overwinning uit haar carrière.

Uitslag
1. Yara Kastelijn (NED)
2. Alice Maria Arzuffi (ITA)
3. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
4. Annemarie Worst (NED)
5. Laura Verdonschot (BEL)
6. Anna Kay (GBR)
7. Eva Lechner (ITA)
8. Inge Van Der Heijden (NED)
9. Geerte Hoeke (NED)
10. Ellen Van Loy (BEL)

Uitslag PSV - AZ

Na twaalf jaar heeft AZ weer eens een uitwedstrijd tegen PSV winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders wonnen in Eindhoven van tien PSV-ers met 0-4 en komen nu in puntenaantal op gelijke hoogte.

PSV stond zonder Ihattaren, Malen, Bergwijn, Hendrix en Viergever aan de aftrap, terwijl bij AZ Ron Vlaar ontbrak vanwege een blessure.

In de zevende minuut was de eerste echte kans voor AZ. Idrissi lanceerde Boadu, maar de spits schoof de bal net naast het Eindhovense doel. Het waren ook de Alkmaarders die verrassend het initiatief namen. De ploeg speelde de bal zuiver en geduld rond terwijl PSV aan het afwachten was. Na 22 minuten moest PSV met een man minder verder. Aanvankelijk kreeg Ryan Thomas, die zijn debuut in de basis maakte, geel nadat hij vol over de bal heen op het been van Midtsjø trapte. De VAR riep arbiter Van Boekel echter naar de zijlijn en op  aangeven van videoscheidsrechter Van de Graaf stuurde Van Boekel Thomas alsnog van het veld. In het restant van de eerste helft was het PSV dat afwachtte en loerde op een foutje van AZ. Maar de bezoekers slaagden er niet echt in om het spel te maken, er ging vooral veel fout in de passing. Vlak voor rust stak Stengs de bal op Boadu. De spits nam de bal op volle snelheid mee en prikte hem achter Zoet. Een minuut later was Boadu ook verantwoordelijk voor de 0-2, nu op aangeven van Wijndal.

PSV begon met een ietwat gewijzigde opstelling aan de tweede helft. Bruma werd vervangen door Konstantinos Mitroglou en Jordan Teze kwam als vervanger van Ritsu Doan op het veld. Het was echter AZ en dan vooral Boadu die sterk uit de kleedkamer kwam. Vanaf twaalf meter kon de spits vrij uithalen maar hij schoot over en even erna na een aanval over rechts kon Boadu door doelman Zoet niet tot een schot komen. Even daarna na een prachtige voorzet van Wijndal kopte Boadu over het doel van Zoet. In de 71e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Op aangeven van Stengs ramt Svensson vanuit een moeilijke hoek de bal langs Zoet. En even daarna werd het drama voor PSV nog erger toen Dani de Wit de 0-4 maakte. De invaller werkte de bal met buitenkant voet achter Zoet. AZ speelde daarna de wedstrijd eenvoudig uit. Gescoord werd er niet meer, waardoor een grotere afstraffing PSV bleef bespaard.

AZ wint in Eindhoven. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)
AZ wint in Eindhoven. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)

PSV

0 - 4

AZ

    45' Boadu
45+1' Boadu
71' Svensson
76' De Wit
 
Gele kaart: , Wijndal, (AZ)
Rode kaart: Thomas (22) (PSV),
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 34.000
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Schwaab
Baumgartl
Sadílek
Gutiérrez
Thomas
Rosario
Doan (Teze/46)
Gakpo (Boscagli/77)
Bruma (Mitroglou/46)
  Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Wuytens
Wijndal (Ouwejan/74)
Midtsjö
Stengs
Koopmeiners
Sugawara (De Wit/67)
Boadu
Idrissi (Aboukhlal/80)

Veilig Verkeer Nederland zet vraagtekens bij plan voor regenboogzebrapad

Stadsdeelcommissielid Frank Bolhuis van de PvdA in Amsterdam Zuid wil op de Stadhouderskade ter hoogte van het Rijksmuseum een regenboogzebrapad plaatsen. Maar volgens Veilig Verkeer Nederland is dat niet verantwoord.

Bolhuis gaat als commissielid vaak langs bij bijeenkomsten van homoseksuele ouderen of op scholen in Zuid. Daar krijgt hij vaak te horen dat er te weinig steun is voor de lhbti'ers. 'Ze zeggen dan weleens dat ze een arm om zich heen missen. Dus het aanleggen van een regenboogzebrapad als een entree naar ons stadsdeel, lijkt mij een krachtig symbool.'

'Dagelijks bezoeken duizenden mensen uit de hele wereld het Museumplein', legt Bolhuis uit. 'De PvdA wil dat iedereen daar ziet dat Amsterdammers trots zijn op de lhbti-gemeenschap in Zuid. We werken graag samen met bewoners en organisaties aan emancipatie en acceptatie.'

'Kleuren zorgen voor verwarring'
Maar Veilig Verkeer Nederland maakt bezwaar tegen het plan. De organisatie stelt dat een regenboogzebrapad 'niet dezelfde status heeft als een normaal zebrapad' en is daarom geen voorstander van een gekleurd zebrapad.

'Die kleuren kunnen voor verwarring zorgen in het verkeer en bij ons staat veiligheid voorop. Het kan ook voor moeilijkheden zorgen bij potentiële onveilige situaties, zoals een aanrijding tussen een voetganger en automobilist', aldus een woordvoerder.

Regenboogpad
Op dit moment heeft Amsterdam nog geen regenboogzebrapad. Wel is er bij Sloterdijk een 'regenboogpad' te vinden, dat de acceptatie van homoseksuelen en biseksuelen in stadsdeel Nieuw-West moet bevorderen.

Het pad werd in 2016 aangelegd, nadat er destijds ook al bezwaren werden geuit tegen een regenboogzebrapad. Het argument daarbij was dat auto's niet verplicht hoeven te stoppen voor een regenboogzebrapad, terwijl voetgangers verwachten over te kunnen steken. Hierdoor zou er verwarring ontstaan.

Regenboogzebrapaden
In Nederland zijn er al meer dan 30 steden en gemeenten die wél een tijdelijk of permanent regenboogzebrapad hebben. Waaronder in Utrecht (bij het nijntje-stoplicht) en in Arnhem. Daar staat voor de duidelijkheid een stoplicht bij.

Op de plek waar het Amsterdamse regenboogzebrapad zou komen, staan ook al stoplichten. Hiermee zou de veiligheid gewaarborgd moeten worden.

Voorstel aangenomen
Het plan van Bolhuis kan binnen de politiek in elk geval op steun rekenen. Stadsdeelcommissie Zuid heeft het voorstel al aangenomen. De gemeente gaat nu onderzoek doen naar de mogelijkheden.

Aanval van Hassan op wereldrecord halve marathon mislukt door valpartijen

Sifan Hassan is in de halve marathon van Valencia tweede geworden. Doel van de deelname was een aanval op het wereldrecord, door twee valpartijen bleef ze echter een minuut verwijderd van dat record.

Hassan struikelde na amper een kilometer wedstrijd. Na acht kilometer ging het opnieuw mis voor de regerend wereldkampioene op de 1.500 en 10.000 meter. Ze werd op haar hakken getrapt en kwam ten val en liep daarbij schaafwonden op.

De 26-jarige atlete finishte uiteindelijk in een tijd van 1.05.54 en was daarmee een minuut langzamer dan het wereldrecord van Joyciline Jepkosgei. De Keniaanse liep twee jaar geleden in Valencia 1.04.51. Zondag was met een tijd van 1.05.33 de zege voor Senbere Teferi uit Ethiopië.

Uitslag sc Heerenveen - FC Groningen

sc Heerenveen en FC Groningen hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de Derby van het Noorden. Beide doelpunten vielen uit een strafschop.

Een ongelukkige handsbal van Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik werd vlak voor rust door de VAR tot een strafschop gepromoveerd, waarna Hicham Faik het buitenkansje binnenschoot. Zijn eerste treffer van het seizoen.

In de tweede helft knokte FC Groningen zich wat terug in de wedstrijd al werd het niet heel gevaarlijk, al was Mo El Hankouri dichtbij de gelijkmaker, maar hij raakte de paal. Dichterbij kwam Groningen niet, tot de bal opnieuw op de strafschopstip werd gelegd. Sherel Floranus maakte hands, waarna Charlison Benschop vanaf elf meter binnen trapte.

sc Heerenveen

1 - 1

FC Groningen

 45+3' Faik(pen)    73' Benschop (pen)
 
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 22.428
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
v.Rhijn
Dresevic
Botman
Floranus
Kongolo
Faik
J.Veerman (Dreyer/89)
v.Bergen
Odgaard (Halilovic/78)
Ejuke (Bruijn/81)
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Itakura
Warmerdam
Hrustic (Asoro/46)
Matusiwa
El Messaoudi
El Hankouri
Benschop (Schreck/84)
Sierhuis (Memisevic/79)

Trump bevestigt dood IS-leider Al-Baghdadi, drie kinderen dood door terreurleider

'Something very big has just happened!', verscheen zaterdagavond laat op het officiële communicatiekanaal van het Witte Huis; het Twitteraccount van president Donald Trump. Dat Trump dat zegt betekent niet zoveel, maar de geruchten zeggen dat het in dit geval wél zo is: niemand minder dan IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi zou de sjaak zijn.

Volgens diverse journalisten en media als Newsweek zouden Amerikaanse commando's zaterdag in de Syrische provincie Idlib een aanval hebben uitgevoerd op een 'high value target', naar verluidt was dat de terreurleider. De locatie zou al enige tijd in de gaten gehouden zijn en een week geleden zou Trump de aanval goed hebben gekeurd, waarna deze zaterdag uitgevoerd zou zijn.

Een team van het Joint Special Operations Command zou tot actie over zijn gegaan nadat ze definitieve informatie binnenkregen, mogelijk over de identiteit van het doelwit. In een verklaring tegen journalisten heeft het Witte Huis laten weten dat president Trump zondagochtend om 09.00 uur lokale tijd - 14.00 uur Nederlandse tijd - met een belangrijke verklaring zal komen.

Update 05.55 uur
Trump's verklaring is er uiteraard nog niet en dus is het meeste nog gebaseerd op geruchten en bronnen die met journalisten hebben gepraat, maar het verhaal gaat nu dat Al-Baghdadi zich in ware IS-stijl zelf heeft opgeblazen. Tijdens de aanval zou hij zijn bomgordel hebben laten ontploffen.

Update 14.24 uur
Trump heeft tijdens zijn flink uitgestelde statement bevestigd dat Al-Baghdadi is overleden. "Hij rende een doodlopende tunnel in, huilend en schreeuwend", aldus Trump, die vol glorie liet weten dat de Amerikaanse troepen 'geweldig' waren en dat hij 'heel veel van de actie heeft gezien!'. "Het was een zieke, zieke geest, en nu is hij dood. Wegrennend als een lafaard."

Elf kinderen zijn tijdens de actie uit de locatie verwijderd en zijn veilig, maar de lafbek nam volgens Trump drie kinderen met hem mee de tunnel in. "Hij heeft hen naar een zekere dood geleid", waarna Trump vertelde dat Al-Baghdadi zijn bomgordel liet ontploffen, wat helaas ook tot de dood van de drie kinderen geleid heeft.

"De man die ons jarenlang zoveel angst aan heeft gejaagd, eindigde zijn leven huilend en in angst voor onze troepen", aldus de nog net niet glimlachende president, die in 2012 overigens nog opriep om president Barack Obama vooral niet te bedanken voor de dood van Osama Bin Laden, dat was immers het knappe werk van de Navy SEAL's.

De president meldde ook nog even dat Hamza Bin Laden, zoon van, inderdaad is overleden. "Hij zei hele stomme dingen over ons." Tot slot bedankte hij ook Turkije, Rusland en Syrië voor de hulp bij de actie. Ondertussen hebben de Koerden laten weten dat ze al vijf maanden bezig zijn geweest om de VS van informatie te voorzien, wat Trump nog even kort bevestigde, waarna hij nog enkele keren benadrukte dat Al-Baghdadi 'als een hond, een lafaard' is overleden. "Ik heb drie jaar naar hem gezocht."

MLB: back-to-back homeruns voor Chirinos in World Series

Houston Astros heeft de stand gelijk getrokken in de World Series. Net zoals de eerste drie games werd de wedstrijd gewonnen door de uitploeg en staat het in de best-of-serie nu 2-2 na vier games. Alex Bregman was goed voor vijf RBI's voor de Houston Astros in de met 8-1 gewonnen wedstrijd.

Al in de eerste inning kwamen de Houston Astros op voorsprong tegen de Washington Nationals. In Washington, DC was het Jose Altuve die op een honkslag van Bregman wist te scoren. Later in de inning wist ook Michael Brantley te scoren op een honkslag. In de vierde inning verdubbelde Robinson Chirinos de score. De catcher sloeg net zoals in game drie een homerun, ditmaal goed voor twee runs.

De Washington Nationals keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en kregen geen grip op het werpen van José Urquidy. In vijf innings kreeg hij maar twee honkslagen tegen. Na vijf innings was het klaar voor de 24-jarige werper. Hij werd vervangen door Josh James, maar dat ging minder goed. Hij begon met twee vrije lopen en werd dan ook snel vervangen door Will Harris, maar dat leek in eerste instantie ook geen succes te worden, nadat hij direct één honkslag om zijn oren kreeg. Hij moest vervolgens één run toestaan, maar verder hield de reliever de schade beperkt.

De Washington Nationals mochten even hopen om terug te komen in game 4, maar die hoop ging snel weg na de grandslam homerun van Bregman. Met volle honken sloeg de derde honkman de tribunes in en zorgde voor de 8-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd kwamen bij de ploegen niet meer tot scoren, waardoor de Houston Astros de stand gelijk trokken in de best-of-serie.

Aankomende nacht spelen de Washington Nationals opnieuw thuis tegen de Houston Astros. Het is voor de Nationals wel de laatste wedstrijd thuis deze serie. De andere wedstrijden in de serie worden gespeeld in Houston.

Vitesse schrijft verbannen Bazoer niet af: "Ik hoop dat hij hulp krijgt"

Vitesse ging zaterdagavond verrassenderwijs onderuit tegen ADO Den Haag (0-2). Riechedly Bazoer was er in de Gelredome niet bij. Bazoer werd deze week uit de selectie gezet bij Vitesse na ruzie met ploeggenoot Jay-Roy Grot. Aanvoerder Bryan Linssen vindt dat de middenvelder hulp nodig heeft, maar hoopt tegelijkertijd op zijn terugkeer bij de Arnhemmers.

Bazoer kreeg het op de training aan de stok met Grot en schold ook zijn trainer Leonid Slutsky de huid vol. "Wat ik hoop is dat hij hulp krijgt en dat hij daarna echt het gezicht de goede kant op heeft staan", reageert Linssen bij FOX Sports. "En dat hij dan weer hier komt schitteren op het veld, want het is echt een genot om met hem samen te voetballen. Ik hoop dat hij hulp krijgt zodat hem dit niet meer overkomt en ook voor zijn verdere carrière. Hij pas 23 en hij heeft nog een hele mooie toekomst. Of hij nog mag terug komen? Ja, zeker. De deur gaat nooit dicht, zeker niet."

Arnold Bruggink, die als analist aanwezig was in de studio, verwacht dat Bazoer binnenkort terugkeert bij Vitesse. "Ik denk dat hij weer in genade wordt aangenomen, na vanavond", aldus de oud-voetballer. "Of dat terecht is? Dat ligt eraan hoe hij er zelf in staat. We weten niet goed genoeg hoe hij zich gedragen heeft. Er schijnen al meer incidenten, ook binnen Vitesse, gebeurd te zijn. Dan zul je hem wel echt een spiegel voor moeten houden en is hulp inderdaad wel geboden."

Bruggink doelt daarmee op hulp van een mental coach. "Dat zou voor hem goed zijn. Ik hoop eigenlijk dat hij dat al wel eerder gedaan heeft. Dat lijkt me wel zinvol. Als je 23 bent en je bent al een aantal keer in die situatie geweest, dan geloof ik er enorm in dat dat je kan helpen. Maar als je heel vaak de schuld bij de ander legt, wat ook vaak gebeurt als je jong bent, dan heb je wel een probleem. Dus ik hoop dat hij dat zelf ook inziet."

Scooterrijder (23) overleden na ongeval in Vlaardingen

Een 23-jarige scooterrijder overleed in de nacht van zaterdag op zondag  aan de Broekpolderweg in Vlaardingen als gevolg van een eenzijdig ongeval.

Een getuige meldde omstreeks 2.30 uur een ongeval bij de politie waarbij een scooterrijder op de Broekpolderweg naast zijn scooter lag. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer waarna ook agenten en ambulancepersoneel eerste hulp verleenden. Helaas moest vastgesteld worden dat het 23-jarige mannelijke slachtoffer aan zijn verwondingen was overleden.

De Broekpolderweg is daarna enige tijd afgesloten voor verkeer zodat de forensische opsporing en de verkeers ongevallendienst van de politie onderzoek konden doen naar het ongeval en de toedracht. De politie heeft een misdrijf uitgesloten. Het gaat om een eenzijdig ongeval.

Bellator MMA: Lima verslaat MacDonald in eenzijdig titelgevecht

In tegenstelling tot de actie en het drama van hun eerste gevecht in 2018, was het gevecht om de weltergewichttitel van zaterdag tijdens Bellator 232 tussen Rory MacDonald en Douglas Lima grotendeels een losse flodder.

Gelukkig voor Lima trok hij uiteindelijk aan het langste eind. Lima (32-7 MMA) verzekerde zijn heerschappij als 170-pond kampioen en veroverde de prijs van 1 miljoen dollar door de finale van de Bellator MMA weltergewicht Grand Prix te winnen, nadat de jury unaniem zijn kant koos (49-46, 50-45 x2).

"Het is een lange weg geweest, maar we hebben het gedaan", zei Lima trots. "Rory is stug als de hel. Ik neem mijn hoed voor hem als strijder af. Ik wens hem niets dan het beste en alle respect. Hij is een groot man, zoveel respect."

MacDonald (21-6-1 MMA), wiens turbulente reis naar de toernooifinale via een slecht optreden in de kwartfinale tegen Jon Fitch (onbeslist), slaagde er niet in om met enige vorm van regelmaat in de aanval te schieten. Beide vechters werden 'beloond' met een serenade waren van boe-geroep uit het publiek, maar beiden waren bang om in de val van de ander te trappen.

"Ik ben erg dankbaar voor de ervaring. Ik heb heel hard getraind en voelde me erg zelfverzekerd met mijn strategie, maar helaas heb ik niet zoveel druk uitgeoefend als ik had moeten doen", zei MacDonald.

Nadat Lima de aanvallen van MacDonald onschadelijk had gemaakt, doordat hij het gevecht staande wist te houden, begon hij uiteindelijk de aanval via harde buitenbeentrappen. Dit was eenzelfde strategie die MacDonald zwaar verwondde in hun eerste gevecht.

Een beentrap van Lima zorgde ervoor dat MacDonald laat in rond vier neerging. Een ronde later liet Lima MacDonald met opnieuw een harde trap vallen en bleef Lima het grootste gedeelte van deze laatste ronde in de dominante grondpositie.

"Hij bleef komen tijdens het gevecht en ik moest sterk blijven, ik moest die stoten verdedigen", zei Lima. "En de jab waarmee hij me in de vijfde ronde sloeg, heeft wat schade aangericht. Ik had graag meer gedaan, maar hij bewoog veel en het was moeilijk."

Aan het einde van ronde vijf wist MacDonald de dominante positie op de grond te heroveren om zo de ronde te eindigen, al kon hij offensief weinig meer uithalen.

"Ik ga hier niet zitten kniezen", zei MacDonald. "Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn, om het wereldtoneel te delen met een andere mede-gelovige. Ik heb zoveel om gelukkig mee te zijn."

Volledige uitslag Bellator 232 en daarna nog wat hoogtepunten:
Douglas Lima verslaat Rory MacDonald (49-46, 50-45 x2)
Paul Daley verslaat Saad Awad na TKO (stoten, ronde 2)
Patrick Mix verslaat Isaiah Chapman na opgave (Suloev stretch, ronde 1)
Manny Muro verslaat Nick Newell na jurybesluit (29-28 x2, 27-29)
Kevin Ferguson Jr. verslaat Craig Campbell by TKO (stoten, ronde 1)
Ryan Hardy Evans verslaat Demetrios Plaza na opgave (verwurging, ronde 3)
Lance Gibson Jr. verslaat Dominic Jones by KO (stoten, ronde 1)
Devin Powell verslaat Marcus Surin na opgave (verwurging, ronde 2)
John Lopez verslaat Dan Cormier na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Jornel Lugo verslaat John Douma na jurybesluit (30-26, 30-27 x2)
Zarrukh Adashev verslaat Tevin Dyce na TKO (stoten, ronde 2)

Rugbyers Zuid-Afrika verslaan Wales en gaan op voor derde wereldtitel

Zuid-Afrika staat voor de derde keer in hun geschiedenis in de finale van het wereldkampioenschap rugby. In Yokohama werd Wales met 19-16 verslagen. Aanstaande zaterdag treffen ze Engeland in de finale, die gisteren afrekende met wereldkampioen Nieuw-Zeeland. 

Het was een nerveuze eerste helft. Weinig aanvallende actie van beide kanten. Door benutte penalties stond het halverwege 9-6 voor Zuid-Afrika. De Springbokke leken wel sterker en bovendien verloor Wales George North en Tomas Francis door blessures. 

Na de rust bleven de eerste tien minuten onrustig. Dan Biggar maakte er nog wel 9-9 van. In de 57e minuut werd de wedstrijd opengebroken door een Zuid-Afrikaanse try van Damian de Allende en Handre Pollard benutte de bonus. Wales begon te de tegenaanval en acht minuten later was het Josh Adams die in de hoek van het veld de bal over de achterlijn drukte. Niemand anders dan Leigh Halfpenny bracht de stand weer op gelijke hoogte (16-16). 

Vijf minuten voor tijd krijgt Wales de penalty tegen. Pollard mist niet en schiet Zuid-Afrika op 19-16. In de laatste minuten kreeg Wales geen kans meer. Zuid-Afrika speelt de finale aanstaande zaterdag tegen Engeland. Het is een herhaling van de WK-finale uit 2007, die gewonnen werd door de Bokke. Voor Wales wacht het duel om plaats drie tegen Nieuw-Zeeland. Die wedstrijd is vrijdag. 

Zuid-Afrika naar de derde WK-finale. (PRO SHOTS/Action Images)
Zuid-Afrika naar de derde WK-finale. (PRO SHOTS/Action Images)

33-jarige verdachte bioscoopmoord opgepakt

De Hoofdofficier van Justitie van het Parket Noord-Nederland vraagt uw aandacht voor het volgende: de politie is dringend op zoek naar de 33-jarige Ergün S.. Hij wordt er van verdacht twee personen om het leven te hebben gebracht in een bioscoop in Groningen.

Na een melding heeft de politie vanochtend omstreeks 09:20 uur twee levenloze lichamen aangetroffen in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Beide slachtoffers zijn door geweld om het leven gekomen. Er is direct een Team Grootschalige Opsporing opgericht. Uit onderzoek is de verdachte Ergün S. in beeld gekomen.

Het is onbekend waar S. momenteel verblijft. Daarom worden een recente politiefoto en zijn identiteit vrijgegeven. Ook geeft de politie 2 stills vrij van het moment waarop S. de bioscoop verlaat.

Ergün S. is 1.72m lang en heeft donker haar dat aan de zijkanten opgeschoren is en draagt een baard. Hij droeg op het moment van het verlaten van de bioscoop laarzen, een grijze rugtas en donkere kleding met een opvallend patroon op zijn trui en broek.

Als u Ergün S. heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar bel direct de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Update 11:43 uur
De politie heeft de 33-jarige Ergün S. vanmorgen in Groningen, aan de westkant van de stad, opgepakt zo meldt de NOS. Bij zijn aanhouding zou er zijn geschoten, S. raakte daarbij gewond. Hij is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht, zijn toestand is onbekend.

UFC: niet afkloppen betekent bewustzijn verliezen

Op zaterdag landde het UFC-circus in het Singapore Indoor Stadium te Singapore, voor alweer het twintigste evenement op tv-zender ESPN+. In het hoofdevenement van de avond ontmoette middengewicht- en weltergewichttopper Demian Maia voormalig Bellator MMA en ONE Championship weltergewichttitelhouder Ben Askren.

Maia doet het prima in de UFC na achtereenvolgende overwinningen op Lyman Good en Tony Martin. Askren wil terugkomen van de snelste knock-out in de UFC-geschiedenis tijdens zijn optreden tegen Jorge Masvidal.


Ben Askren (l) en Demian Maia (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

Velen keken reikhalsend uit naar het gevecht tussen deze twee jiu-jitsu grootheden, maar het gevecht verliep niet zoals vele grapplingadepten graag hadden willen zien. Bijna het volledige gevecht gingen beide heren elkaar met de vuist te lijf. Askren scoorde in de rondes nog wat mooie take-downs, waarna de Braziliaan en Amerikaan wat technisch mooi werk lieten zien, maar de vuisten spraken het luidst.

Daarmee liet zowel Askren als Maia over een stalen kin te beschikken. Beide vechters ontliepen elkaar weinig qua rake klappen en beide gezichten bloedden al snel. Askren was de enige die gedurende de rondes nog wel eens na een klap van Maia waggelde, maar verder was het heerlijk rammen. Dit gevecht werd dan ook volkomen terecht beloond met het predicaat Fight of the Night.

Halverwege de derde ronde wist Askren weer een take-down te scoren, maar Maia nam het grondwerk al snel over. Slordig grondwerk van Askren zorgde ervoor dat hij in een verwurging terecht kwam, waar hij niet meer uitkwam. Maia trok aan, Askren weigerde af te kloppen en scheidsrechter Herb Dean greep in nadat hij besefte dat de Amerikaan het bewustzijn had verloren.

De grote, onverslaanbaar geachte, kampioen van zoveel organisaties heeft inmiddels twee van zijn drie optredens in de UFC verloren. "Ik dacht dat ik ronde 1 en 2 wel had gewonnen", aldus Askren. "In het trainingskamp trainde ik met zulke enorm goede jiu-jitsu-gasten, dat ik misschien te zelfverzekerd het gevecht inging. En, er is een reden waarom hij [Maia, red.] de beste grappler ter wereld is. Ik maakte een fout en daarmee was de uitslag definitief."

Volledig uitslag UFC on ESPN+ 20 en daarna nog wat hoogtepunten:
Demian Maia verslaat Ben Askren na 'opgave' (verwurging, ronde 3)

Stevie Ray verslaat Michael Johnson na jurybesluit (29-28 x3)
Beneil Dariush verslaat Frank Camacho na opgave (verwurging, ronde 1)
Ciryl Gane verslaat Dontale Mayes na opgave (heel hook, ronde 3)
Muslim Salikhov verslaat Laureano Staropoli na jurybesluit (30-26 x2, 29-28)
Randa Markos verslaat Ashley Yoder na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Rafael Fiziev verslaat Alex White na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Movsar Evloev verslaat Enrique Barzola na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Sergei Pavlovich verslaat Maurice Greene via TKO (stoten, ronde 1)
Loma Lookboonmee verslaat Alexandra Albu na jurybesluit (30-27 x2, 28-29)
Raphael Pessoa verslaat Jeff Hughes na jurybesluit (30-27 x 3)

Man met glas in gezicht gemept bij handgemeen in Bergen op Zoom

Om ongeveer 23.30 uur op zaterdagavond ontstond een vechtpartij bij een café aan de Markt in Bergen op Zoom. Bij die vechtpartij zou een 36-jarige man uit Roemenië in zijn gezicht zijn geslagen met een glas. Hij raakte gewond als gevolg hiervan. De verdachte zou een bekende zijn van hem.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de verdachte is even later door agenten aangehouden in de Rijnlaan. De verdachte is eveneens afkomstig uit Roemenië en heeft een onbekende woonplaats. Het betreft een man van 32 jaar. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij nog vast zit. De man wordt zondag verder gehoord over het voorval.

Politie zoekt getuigen ramkraak op juwelier in Maastricht

Bij een juwelier aan de Stationsstraat in Maastricht vond zondagmorgen een ramkraak plaats. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 6.30 uur ramde een auto met daarin enkele personen de pui van de juwelierszaak. De verdachten gingen er na de kraak vervolgens in een andere, donkerkleurige, auto vandoor.

Op de Stationsstraat is technisch en tactisch onderzoek opgestart. Onderzocht wordt of de verdachten daadwerkelijk binnen in de winkel zijn geweest en of ze iets buit gemaakt hebben. Op dit moment is niet bekend om hoeveel verdachten het precies gaat.

Met verschillende eenheden heeft de politie gezocht naar de verdachten, maar ze zijn nog niet aangetroffen. Door de ligging van Maastricht is ook de Belgische politie in kennis gesteld. De ramauto die is achtergebleven wordt onder andere op sporen onderzocht.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via het tipformulier op de website. Daar bestaat ook de mogelijkheid om eventuele camerabeelden met de politie te delen. 

Auto over de kop, inzittenden overleden

Bij een verkeersongeval op de A325 zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Arnhem en een 44-jarige vrouw uit Renkum om het leven gekomen.

Zij zaten in een personenauto die rond 01.50 uur door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en op kop in een sloot terecht kwam. Hulpdiensten haalden de slachtoffers uit de auto en hebben hen gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De man en de vrouw overleden ter plekke.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van het ongeval.

Zeven personen aangehouden na steekincident in Den Haag

In een woning aan de Marktweg in Den Haag vond afgelopen nacht rond 02.00 uur een steekincident plaats. Zeven verdachten zijn aangehouden.

Agenten kregen rond 02.00 uur de melding van een vechtpartij in een portiek aan de Marktweg. Daar troffen zij drie personen aan die onder het bloed zaten. Bij het zien van de agenten ging een persoon een woning binnen. Uiteindelijk deed een van de aanwezigen in de woning de deur open voor de agenten.

Het slachtoffer had zich in het tuinhuisje verstopt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De personen die op dat moment in de woning waren zijn samen met de personen in het portiek aangehouden als verdachten van het steekincident.

Het gaat om een 26-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 31-jarige man uit Oud-Alblas, twee mannen uit Den Haag van 33 en 57 jaar en drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 26, 35 en 41 jaar oud.

Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar hun betrokkenheid bij dit steekincident wordt onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Meerdere bruiloftsgasten slachtoffer van inbraak

Ten minste drie bezoekers van dezelfde bruiloft bemerkten afgelopen nacht bij thuiskomst dat er in hun woning in Rijen was ingebroken. Een van hen zag de vermoedelijke daders nog wegrennen.

Tegen middernacht kwam het eerste echtpaar thuis van het feest. Terwijl de vrouw van het stel binnen direct merkte dat er was ingebroken, zag haar echtgenoot nog enkele personen wegrennen door de brandgang. Een daarvan droeg donkere kleding met een capuchon over het hoofd.  

Enige tijd later bleek dat het stel niet het enige slachtoffer was van inbraak. Op nog in ieder geval twee andere adressen in Rijen, eveneens van mensen die op dezelfde bruiloft waren geweest, bleek te zijn ingebroken. In alle gevallen werd voornamelijk contant geld buitgemaakt. De politie is een onderzoek gestart.

Bekeuring en verwijzing naar HALT om bitchfight

Twee vechtende meiden zijn vannacht op de Markt in Roosendaal aangehouden door de politie wegens verstoring van de openbare orde.

Omstreeks 03.50 uur zagen agenten de twee met elkaar op de vuist gaan. Ze zijn uit elkaar gehaald en meegenomen naar het bureau. Het gaat om een meisje van 19 uit Roosendaal en een meisje van 17 uit Bergen op Zoom. Het meisje van 19 is heengezonden met een bekeuring, de 17-jarige kreeg een HALT-verwijzing na overleg met haar ouders.

Man draait door en slaat met stuk hout om zich heen

Vanuit de Meirstraat in Oud Gastel kwamen zaterdagavond rond 00.31 uur verschillende meldingen dat een man met stukken hout om zich heen aan het slaan was. Hij zou ook vernielingen plegen. Kennelijk draaide de man helemaal door, aldus verschillende melders.

Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan, maar zagen in eerste instantie niets. Ineens stond de betreffende man echter naast hun dienstvoertuig met een end hout in zijn handen. Eén van de agenten is uitgestapt en heeft de man bewogen om het stuk hout op de grond te leggen. Dat deed hij ook en hierop werd de man wat rustiger. De man, een 31-jarige inwoner van Oud Gastel, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De man was vermoedelijk onder invloed van cocaïne en alcohol.

Uit onderzoek bleek dat hij bij een geparkeerde auto schade had veroorzaakt. De eigenaar van de auto doet aangifte. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag gehoord.

Ruim 40 jongeren belagen agenten in Moergestel, één aanhouding

De politie heeft afgelopen nacht fors moeten optreden tegen een groep van ruim 40 minderjarigen die hen belaagde. Dat gebeurde nadat een groep jongeren door de beveiliging aldaar was aangesproken en met hen in gevecht was geraakt. De politie moest wapenstokken en honden inzetten om het geweld van de groep te keren.

Rond 01.30 uur werd er politieassistentie gevraagd bij een festival in een tent aan de Hild in Moergestel. Om onbekende rede was een aantal van de voornamelijk minderjarige bezoekers in gevecht geraakt met de beveiliging. Toen de politie met twee eenheden ter plaatse kwam, lukte het in eerste instantie om de partijen te scheiden en leek het er op dat de rust was wedergekeerd. Kort daarop laaide er echter opnieuw een vechtpartij op tussen beveiliging en bezoekers. Dit maal liep de zaak uit de hand omdat een honderdtal jongeren zich er mee gingen bemoeien. Zo’n veertig daarvan keerden zich daadwerkelijk en met extreem geweld tegen de politie, onder meer door met dranghekken naar hen te gooien en op hen in te schoppen en slaan.

Op linie
Samen met twee toegesnelde politie-hondengeleiders kozen de agenten er vervolgens voor om op linie te gaan optreden in een poging het plein schoon te vegen. Daarbij werden de wapenstok en politiehonden ingezet. Enkele van de agressieve jongeren, vermoedelijk een vijftal, werd ook daadwerkelijk door een politiehond gebeten. Uiteindelijk lukte het de politie om de rust terug te krijgen op het plein. Er werd vooralsnog één aanhouding verricht.

De Zwaan klopt Wattimena op EK darts, ook Van der Voort naar kwartfinales

Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort staan in de kwartfinales van het EK darts. De Zwaan deed dat ten koste van landgenoot Jermaine Wattimena.

De Zwaan was met 10-6 te sterk voor Wattimena. Hij nam een 6-2-voorsprong, maar zijn landgenoot knokte zich vervolgens terug tot 8-6. De laatste twee legs waren voor The Black Cobra. In de kwartfinales speelt De Zwaan, die in de eerste ronde Peter Wright verraste, tegen Michael Smith. De verliezend finalist van het laatste WK ontdeed zich met 10-7 van Stephen Bunting.

Van der Voort versloeg zaterdagavond Chris Dobey met 10-5. The Dutch Destroyer, die eerder in het toernooi ook al afrekende met Mensur Suljovic, kwam met 6-2 voor tegen de Engelsman en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Het is de eerste keer in bijna vier jaar tijd dat Van der Voort zich plaatst voor de kwartfinales van een majortoernooi. In 2016 haalde hij de laatste acht bij The Masters.

Bij het EK neemt Van der Voort het in de kwartfinales op tegen Gerwyn Price. De als derde geplaatste Welshman versloeg in de tweede ronde Nathan Aspinall met 10-6. Aspinall kwam nog wel 0-5 voor, maar gaf deze voorsprong uit handen. 

De kwartfinales worden zondagmiddag gespeeld. De halve finales en finale zijn zondagavond. 

Uitslagen EK Darts - tweede ronde - zaterdagavond
Vincent van der Voort 10-5 Chris Dobey
Michael Smith 10-7 Stephen Bunting
Gerwyn Price 10-6 Nathan Aspinall
Jeffrey de Zwaan 10-6 Jermaine Wattimena

Kwartfinales vanaf 12.45 uur
Ricky Evans v Rob Cross
Dave Chisnall v Daryl Gurney
Michael Smith v Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort v Gerwyn Price

Vrouw van 101 slachtoffer van babbeltruc

Een 101-jarige vrouw uit Bloemendaal is zaterdagavond het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning aan de Donkerelaan door middel van een babbeltruc.

Rond 20.00 uur werd bij het slachtoffer aangebeld en toen zij de deur opende, stonden er twee mannen voor de deur. De mannen vertelden de bewoonster dat er lekkage was op de bovenverdieping en zij dat kwamen verhelpen. De vrouw moest alle kranen openzetten en moest haar gouden sieraden in een bak stoppen omdat deze volgens de mannen giftig zouden zijn. Het slachtoffer raapte haar sieraden bij elkaar en had in haar handen een tasje met waardepapier en geld. Dit tasje werd door één van de daders uit haar handen gegrist en het tweetal ging er daarna via de tuindeur vandoor.

De man die het woord voerde, heeft volgens het slachtoffer een licht getinte huidskleur, is rond de 30 jaar, heeft een normaal postuur, is ongeveer 1,75 meter lang, heeft donker kort haar en droeg een donkere broek en trui en handschoenen. Zijn handlanger was kleiner, heeft een blanke huidskleur en donker haar.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen zich te melden via 0900-8844  of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zoekt getuigen dodelijk schietincident Amsterdam

Er heeft vannacht een schietincident plaatsgevonden aan de Jacob Krausstraat in Amsterdam. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar de schutter.

Rond 01:30 in de nacht werden er schoten gelost op straat. Buurtbewoners belden de politie terwijl de schutter er te voet vandoor ging. De gealarmeerde hulpdiensten reanimeerde het slachtoffer en hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij overleden aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is bekend en de nabestaanden zijn in kennis gesteld. Het gaat om de 29-jarige Amsterdammer Brennan D. Hij is een bekende van de politie.

De schutter is in de richting van de Cornelis Lelylaan/Sloterplas weggerend en droeg vermoedelijk een zwart/grijze jas met capuchon van het merk The North Face.


(Video: AT5) 

Kiki Bertens in finale Elite Trophy kansloos onderuit tegen Sabalenka

Kiki Bertens heeft de finale in de WTA Elite Trophy verloren van Aryna Sabalenka. De Nederlandse nummer tien van de wereld ging in twee sets onderuit tegen de de Wit-Russische: 6-4, 6-2.

Aryna Sabalenka kwam geen enkel moment in de problmenen tegen Bertens. De Wit-Russische nummer 14 van de wereld kreeg geen enkel breekpunt tegen. Toch wist de Nederlandse lang stand te houden in de eerste set, maar op 5-4 verloor Bertens haar service en ook meteen de set. In de tweede set keek ze al snel tegen een break achterstand aan en wist die niet meer goed te maken.

Bertens reist nu door Shenzhen, waar komende week het tennisseizoen wordt afgesloten op de WTA Finals. Daar is de Nederlandse nummer tien van de wereld eerste reserve.

Een basisinkomen voor iedereen, ja of nee?

Gisteren vonden er wereldwijd demonstraties plaats voor een basisinkomen. Zo ook in Amsterdam, waar circa 80 tot 100 mensen aanwezig waren. Tegelijkertijd protesteerde er een grote groep Chilenen tegen het bewind van de Chileense president Piñera. 'De tanks die door de straten rijden, het militaire geweld tegen ongewapende burgers, het instellen van de avondklok, gecontroleerde media: alles wijst erop dat de tijden van dictatuur van Pinochet (1973-1990) terug van weggeweest zijn.'

Dat laatste protest was behoorlijk overheersend, waardoor de toespraken van de demonstratie voor het basisinkomen nauwelijks te verstaan waren. Aan het woord kwamen Willem Banning (Bestuurder FNV Uitkeringsgerechtigden), Kathy Olivia van Tergouw (comité DonutDDay.nl), Sander Strootman (woordvoerder Gele Hesjes), Guy Standing (Co- Oprichter Basic Income Earth Network), Brigitta Scheepsma (Voortrekker Basisinkomen Fryslan), Arjan Gelder (over positie ZZP'ers) en Alexander de Roo (Voorzitter Vereniging Basisinkomen).

Het idee achter een basisinkomen voor iedereen is dat men de regie over het eigen leven weer terugkrijgt. Volgens de website basisinkomen.nl zijn de voordelen legio; een basisinkomen wereldwijd zou de druk op de arbeidsmarkt verminderen, er zou geen grond meer zijn voor economische migratie en in ontwikkelingslanden zou er geen roofbouw op de natuur meer gepleegd hoeven te worden. Een basisinkomen zou dus ook goed voor het klimaat zijn.

Een kleine impressie van de sfeer op de Dam gisteren vind je in de video hieronder. De vraag is natuurlijk: zou een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen dé oplossing zijn, of juist niet?

Medewerker Schiphol verliest baan na verblijf in Turkije

Inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD mag van de rechter een medewerker van transportbedrijf op Schiphol een 'verklaring van geen bezwaar' weigeren, omdat de man twee jaar in Turkije verbleef en hier geen verdere informatie over beschikbaar is. De man verloor hierdoor zijn baan, omdat hij de verklaring nodig had om zijn (vertrouwens-)functie te blijven uitoefenen.

Iedereen die een vetrouwensfunctie wil bekleden heeft een 'verklaring van geen bezwaar' nodig, waaruit blijkt dat de persoon de functie naar eer en geweten kan vervullen. Een vertrouwensfunctie is een functie waarbij kennis of bevoegdheden horen die gebruikt kunnen worden tegen de nationale veiligheid. De AIVD voert iedere vijf jaar een veiligheidsonderzoek uit naar iedereen met een vertrouwensfunctie.

De man verbleef vanaf 2017 twee jaar in Turkije, en vulde bij de aanvraag van de verklaring als reisdoel 'overig' in. De AIVD wil niet samenwerken met de Turkse inlichtingendienst, omdat zij menen de betrouwbaarheid en professionaliteit van de dienst niet te kunnen garanderen. Hierdoor kon er geen informatie worden opgevraagd over het verblijf van de man. Door dit gebrek aan informatie besloot de AIVD dat er teveel veiligheidsrisico's bestonden om de man van een verklaring te voorzien.

Omdat de Schiphol-medewerker hierdoor zijn baan verloor, stapte hij naar de rechter. Hij gaf aan van mening te zijn dat er geen enkele aanleiding is voor het wantrouwen. Met name omdat hij al een tijd op Schiphol werkte, en ook al toegang had tot 'gevoelige plaatsen' op de luchthaven. De rechter gaf de AIVD echter gelijk.

FOK! Wat een weer: kouder

Vanochtend is het in het zuidoosten nog bewolkt en regenachtig, elders zijn er ook opklaringen en is het overwegend droog. In de middag is het overal wisselend bewolkt en meest droog. In de avond kan er op de Wadden een bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond de 12°C. De west- tot noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Komende nacht zijn er met name in het noorden wolkenvelden en daar komen ook enkele buien voor. Verder naar het zuiden zijn er bredere opklaringen en blijft het droog. In het zuiden kan een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk landinwaarts tot 8°C in de kustgebieden. Landinwaarts staat een zwakke wind uit zuidwestelijke richting, in de kustgebieden is de wind west tot noordwest en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Maandag overdag is er af en toe zon en komen er met name in het noorden en midden van het land enkele buien voor. In de loop van de avond wordt het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 12°C en er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord. In het Waddengebied is de wind af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Kroezel moest er ver voor reizen, maar ze heeft de zon gevonden. Hij is in Villasbuenas de Gata (Extremadura, Spanje)
Kroezel moest er ver voor reizen, maar ze heeft de zon gevonden. Hij is in Villasbuenas de Gata (Extremadura, Spanje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Fraaie Grand Prix Australië beslist in laatste ronde

Op het Australische Philip Island is zondag de Grand Prix van Australië in de MotoGP verreden. Dat leverde vooral in het begin geweldige strijd op, terwijl tot in de laatste ronde om de winst geknokt werd - voor de achtste keer dit jaar werd de race in de slotronde beslist.

Valentino Rossi kende vanaf plek vier een geweldige start aan zijn 400e Grand Prix en nam de leiding, daarachter ging het behoorlijk fout: Danilo Petrucci vloog hoog door de lucht en nam ook Fabio Quartararo mee, maar gelukkig konden beide heren zelf weglopen. Cal Crutchlow nam de tweede plek in beslag, Andrea Iannone completeerde verrassende top-3 na één ronde, voor Marc Marquez, Aleix Espargaro, Maverick Viñales en thuisheld Jack Miller.

Het werd een heerlijk gevecht om de eerste plekken, waarbij Iannone de leiding even in handen pakte op zijn Aprilia, gevolgd door Crutchlow op de Honda. Dat zei allemaal nog weinig, de eerste negen mannen zaten volle bak bij elkaar op het achterwiel. Pas na een dikke handvol ronden werd een en ander iets normaler: Marquez en Viñales schoven door naar de tweede en derde plek, waarbij ze elkaar achter Crutchlow bestreden, tot Viñales de koppositie overnam.

Viñales en Marquez reden zich los van Crutchlow en achter de Brit nam Rossi de leiding van het achtervolgende groepje over van de sterk rijdende Alex Rins. Francesco Bagnaia kwam ondertussen knap naar voren en reed zich via Andrea Dovizioso en Miller zelfs naar de vierde plek. Rossi viel juist flink terug naar de tiende stek, Iannone hield op de zevende plek nog altijd aardig stand. Een aanval van Marquez zat er aan te komen en zoals iedereen aan zag komen ging hij er bij het ingaan van de slotronde overtuigend voorbij.

In de voorlaatste bocht probeerde Viñales nog een alles-of-nietspoging om de winst te pakken...en dat werd niets: de Spanjaard gleed weg en zijn Yamaha stuiterde het grind in. Marquez pakte zo de zege, Crutchlow schoof op naar plek twee. Het podium werd tot genoegen van de thuisfans gecompleteerd door Miller, voor Bagnaia, Joan Mir, Iannone, Dovizioso, Rossi, Rins en Aleix Espargaro.

Ammermüller pakt Porsche Supercup-titel

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad is de voorlaatste race van het seizoen in de Porsche Supercup verreden. In het bijprogramma van de Formule 1 staan dit weekeinde twee races op het programma, in plaats van de gebruikelijke één; zaterdag én zondag.

Kampioenschapsleider Michael Ammermüller vertrok vanaf poleposition en wist na een kort, maar pittig gevecht met Ayhancan Güven de leiding te pakken. Dylan Pereira en Mikkel Pedersen, vierde en vijfde op de grid, kwamen met elkaar in de clinch en konden wat betreft een goed resultaat inpakken. Tio Ellinas nam de derde plek in beslag, voor Ammermüller's voornaamste rivalen Julien Andlauer en Larry ten Voorde.

De als negende vertrokken Ten Voorde ging al snel voorbij aan Andlauer en opende de aanval op Ellinas, waarbij de Cyprioot zijn plek met hand en tand verdedigde. Daarbij verslikte Ten Voorde zich echter in Andlauer, die een aanval van Jaap van Lagen af kon slaan en plek vier terug kon pakken. Met pijn en moeite kon Ten Voorde plek vier weer terugpakken, maar dat kostte hem wel een stukje van het chassis van zijn Porsche.

Andlauer werkte zich wel weer terug langs Ten Voorde, maar de podiumposities kwamen niet meer in gevaar. Ammermüller pakte de winst en daarmee de titel, Güven en Ellinas completeerden het podium, voor Andlauer, Ten Voorde en Van Lagen.

Titelstrijd Moto2 blijft in leven, punt voor Bendsneyder

Op het circuit van Philip Island heeft Brad Binder de Grand Prix van Australië in de Moto2 gewonnen. De Zuid-Afrikaanse KTM-coureur reed geen makkelijke race, maar was wel van start tot finish de beste.

Binder vertrok vanaf de tweede plek lekker en nam de leiding, voor teamgenoot Jorge Martin en polesitter Jorge Navarro, waarbij dat drietal gelijk al een gaatje sloeg naar de Zwitser Thomas Lüthi en kampioenschapsleider Alex Marquez. Dat kwam dan weer door een crash achter hen vroeg in de eerste ronde: Iker Lecuona verremde zich en tikte Marco Bezzecchi én Luca Marini onderuit.

Xavi Vierge nam plek vijf over van teamgenoot Marquez, maar dat duurde niet lang en al snel schoof hij het grind in. Lüthi sloot ondertussen aan bij en passeerde Navarro, wat zijn kampioenschapskansen weer meer hoop gaf; Marquez reed niet best en viel terug naar de negende stek. Voorin reden Binder en Martin gezamenlijk alsmaar verder weg van Lüthi en Navarro, die beiden een eenzame race reden.

De strijd om plek vijf was nog wel leuk: Lecuona voerde de groep aan, maar Lorenzo Baldassarri, Remy Gardner, Stefano Manzi, Marquez en Tetsuta Nagashima zaten er allemaal nog bij. In de slotronde leek het even te gaan regenen, maar dat viel mee en Binder pakte zijn derde zege van het seizoen, voor de knappe tweede plek van Martin. Lüthi completeerde het podium, Marquez eindigde als achtste en daarmee is de titelstrijd nog enigszins open.

Bo Bendsneyder kende weer eens een lastig begin, maar wist onder meer dankzij een paar uitvalbeurten zowaar als vijftiende te eindigen, goed voor een punt.

World Superbikes-seizoen afgesloten in Qatar

Op het Losail International Circuit in Qatar is het World Superbikes-seizoen afgesloten. Er stonden weer drie races op het programma, twee reguliere en één korte, waarbij één man in elk geval afscheid nam: na ruim vierhonderd WK-races, 22 GP-zeges en 22 WSBK-zeges haakt Marco Melandri af, wat hij helaas zonder noemenswaardige resultaten deed.

Race één
Zoals zoveel dingen begon ook het raceweekeinde bij het begin, race één dus. Jordi Torres ging tijdens de opwarmronde al onderuit en bij de start nam wereldkampioen Jonathan Rea gelijk de leiding, voor Alex Lowes en Sandro Cortese. Tom Sykes reed na een sterke start even tweede, maar een ronde later schoof hij in gevecht met Leon Haslam onderuit.

Michael van der Mark viel bij de start wat terug naar de tiende plek, maar schoof vrij rap door naar de zesde stek. Cortese eindigde ondertussen in het grind, waardoor Chaz Davies - ver in het middenveld vertrokken - de derde plek in handen kon pakken. Van der Mark werkte zich langs zijn teamgenoot van volgend jaar, de Turk Toprak Razgatlioglu, en reed halverwege op plek vijf.

Voorin leek Lowes leider Rea aan te vallen, maar dat lukte niet en hij zag Davies zelfs langszij komen. Rea reed ondertussen onbedreigd naar de winst, voor Davies en Lowes. Bautista werd vierde, Van der Mark moest de vijfde plek na een fraai gevecht nípt inleveren bij Haslam.

Superpolerace
Zaterdag werd de racedag geopend met de korte superpolerace, waarmee de startopstelling voor de slotrace bepaald werd. Rea pakte wederom vanaf pole de leiding, Lowes, Haslam en Bautista volgden, terwijl Razgatlioglu in de pitstraat achter was gebleven. Van der Mark kwam ondertussen naar de vijfde plek, doordat Cortese vroeg de nodige plekken inleverde.

Bautista werkte zich in de ronden daarna op naar de tweede plek, Van der Mark kreeg bezoek van Loris Baz en werd door de Fransman gepasseerd, maar die zesde plek pakte hij in de slotronde terug. Rea won zonder problemen, Bautista en Lowes completeerden wederom het podium, voor Haslam en Davies.

Race twee
Rea vertrok dus weer vanaf poleposition en de Noord-Ier nam na een mislukte aanval van Bautista gelijk weer de leiding. De twee openden echter wel een mooi duel, waar Lowes zich ook in probeerde te mengen, met Van der Mark, Razgatlioglu, Haslam en Davies daar weer achter. Van der Mark nam de derde stek dan weer even over, tot Davies er op de bloedsnelle Ducati simpel voorbij kwam.

Halverwege de race was het geweld iets gaan liggen: Rea en Bautista reden samen vooraan, Bautista's teamgenoot Davies probeerde aan te sluiten en Van der Mark en Lowes, bezig aan hun laatste race als teamgenoten, knokten om de vierde plek. Dat duel werd gewonnen door de Brit, de Rotterdammer moest zijn plek verdedigen tegen de Kawasaki's van Razgatlioglu en Haslam.

Rea reed zich los van de rest en reed onbedreigd naar zijn derde zege van het slotweekeinde, Davies en Bautista duelleerden om de tweede plek en die ging naar de Welshman. Lowes pakte de vierde plek, Razgatlioglu eindigde als vijfde, voor Eugene Laverty en Van der Mark.

Overzicht
Rea is voor de vijfde keer op rij wereldkampioen, hoewel dat al duidelijk was. Bautista domineerde deel één van het seizoen op ongekende wijze, maar werd na Rea's geweldige tweede helft tweede in het WK. Lowes verslaat teamgenoot Van der Mark in de strijd om plek drie, Razgatlioglu eindigt als vijfde.

Eind februari gaat het nieuwe seizoen van start op Philip Island in Australië, met Lowes naast Rea op de Kawasaki. Bautista stapt over naar Honda en wordt vervangen door Scott Redding, Van der Mark krijgt Razgatlioglu naast zich bij Pata Yamaha en World Supersport-vicewereldkampioen Federico Caricasulo maakt bij het GRT Junior-team van Yamaha zijn WSBK-debuut.

Moto3-coureurs maken er mooie slipstreamstrijd van op Philip Island

Op het Australische Philip Island heeft Lorenzo Dalla Porta zich gekroond tot wereldkampioen in de Moto3, waarmee hij Jorge Martin opvolgt. De Italiaan won een fraaie Australische Grand Prix, waarin het volle bak slipstreamen was.

Bij de start nam Marcos Ramirez vanaf poleposition de leiding, voor Albert Arenas, Romano Fenati en de vanaf de dertiende plek vertrokken Tony Arbolino. Ook Aron Canet, de nummer twee in het WK, zat voorin, terwijl kampioenschapsleider Lorenzo Dalla Porta zich aanvankelijk wat rustiger hield.

Dat duurde niet lang: hij nam al snel de leiding over, terwijl Canet in de vreselijk snelle Doohan Corner onderuit schoof, maar gelukkig wel zelf op kon staan. Verder viel er nog bar weinig te zeggen: nagenoeg het hele veld reed bij elkaar en de vanaf de 26e plek vertrokken Darryn Binder nam na een handvol ronden de eerste plek even over.

Dat Philip Island een slipstreamcircuit is werd wel duidelijk: halverwege hadden ook Andrea Migno, Tatsuki Suzuki, John McPhee en Kaito Toba even op kop gereden, terwijl de rappe Sergio Garcia onderuit schoof. Filip Salac reed op een knappe vierde plek, maar na een beuk van Alonso Lopez eindigde ook de jonge Tsjech op de grond.

Gabriel Rodrigo ging ook weer eens onderuit en Raul Fernandez werd daar ook de dupe van, terwijl Dalla Porta voorin de negentien man tellende kopgroep aanvoerde. Met ruim twee ronden te gaan kegelde Toba na een onhandige actie de onschuldige Migno hard onderuit, waardoor de voorste groep weer wat werd uitgedund.

Dalla Porta was weer de leider en daarmee leek zijn titel zo goed als binnen. De Italiaan stond zijn leidende positie niet meer af en kroonde zich tot wereldkampioen met een fraaie zege, voor Ramirez en Arenas. Dalla Porta, die ooit het plekje van de Belg Livio Loi innam bij het Leopard-team, is daarmee de eerste Italiaanse wereldkampioen in de lichtste klasse sinds Andrea Dovizioso in 2004.

Celestino Vietti en Jaume Masia gingen twee bochten voor het einde nog stevig tegen het asfalt, waardoor slechts achttien rijders gewoon over de finish kwamen.

Gridstaf Verstappen na negeren gele vlag in Mexico

Max Verstappen start tijdens de Grand Prix van Mexico niet vanaf poleposition, maar vanaf plek vier. De reden hiervoor is dat autosportfederatie FIA de Nederlander bestraft voor het negeren van een gele vlag na een crash van Valtteri Bottas in het laatste deel van de kwalificatie.

Verstappen reed met 1.14,910 de snelste tijd in de eerste run in het derde deel van de kwalficatie en verbeterde deze tijd naar 1.14,758 in de tweede run. Dat deed hij echter wel onder geel dat in de laatste bocht hing nadat Bottas te wijd was gegaan en in de muur was geklapt.

De Nederlander werd na lang beraad bij de stewards geroepen omdat hij in de laatste bocht geen vaart had geminderd, terwijl Sebastian Vettel dat voor hem wel gedaan had. Er hing voor de plek van de crash slechts één gele vlag, terwijl op de borden en op andere systemen niets te zien was. Deze waren volgens journalist Tobi Grüner mogelijk defect geraakt bij de crash.

Na de kwalificatie gaf Verstappen toe dat hij de bolide van Bottas had zien staan en dat hij geen vaart geminderd had. Dit is hem door de stewards zwaar aangerekend en bestraft met drie plekken gridstraf en twee strafpunten, omdat de gele vlag duidelijk zichtbaar zou zijn geweest. Hierdoor vertrekt Charles Leclerc vanaf plek een, voor Vettel, Lewis Hamilton en Verstappen die op de grid terugzak naar de vierde stek.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.