Bellator MMA: Lima verslaat MacDonald in eenzijdig titelgevecht

In tegenstelling tot de actie en het drama van hun eerste gevecht in 2018, was het gevecht om de weltergewichttitel van zaterdag tijdens Bellator 232 tussen Rory MacDonald en Douglas Lima grotendeels een losse flodder.

Gelukkig voor Lima trok hij uiteindelijk aan het langste eind. Lima (32-7 MMA) verzekerde zijn heerschappij als 170-pond kampioen en veroverde de prijs van 1 miljoen dollar door de finale van de Bellator MMA weltergewicht Grand Prix te winnen, nadat de jury unaniem zijn kant koos (49-46, 50-45 x2).

"Het is een lange weg geweest, maar we hebben het gedaan", zei Lima trots. "Rory is stug als de hel. Ik neem mijn hoed voor hem als strijder af. Ik wens hem niets dan het beste en alle respect. Hij is een groot man, zoveel respect."

MacDonald (21-6-1 MMA), wiens turbulente reis naar de toernooifinale via een slecht optreden in de kwartfinale tegen Jon Fitch (onbeslist), slaagde er niet in om met enige vorm van regelmaat in de aanval te schieten. Beide vechters werden 'beloond' met een serenade waren van boe-geroep uit het publiek, maar beiden waren bang om in de val van de ander te trappen.

"Ik ben erg dankbaar voor de ervaring. Ik heb heel hard getraind en voelde me erg zelfverzekerd met mijn strategie, maar helaas heb ik niet zoveel druk uitgeoefend als ik had moeten doen", zei MacDonald.

Nadat Lima de aanvallen van MacDonald onschadelijk had gemaakt, doordat hij het gevecht staande wist te houden, begon hij uiteindelijk de aanval via harde buitenbeentrappen. Dit was eenzelfde strategie die MacDonald zwaar verwondde in hun eerste gevecht.

Een beentrap van Lima zorgde ervoor dat MacDonald laat in rond vier neerging. Een ronde later liet Lima MacDonald met opnieuw een harde trap vallen en bleef Lima het grootste gedeelte van deze laatste ronde in de dominante grondpositie.

"Hij bleef komen tijdens het gevecht en ik moest sterk blijven, ik moest die stoten verdedigen", zei Lima. "En de jab waarmee hij me in de vijfde ronde sloeg, heeft wat schade aangericht. Ik had graag meer gedaan, maar hij bewoog veel en het was moeilijk."

Aan het einde van ronde vijf wist MacDonald de dominante positie op de grond te heroveren om zo de ronde te eindigen, al kon hij offensief weinig meer uithalen.

"Ik ga hier niet zitten kniezen", zei MacDonald. "Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn, om het wereldtoneel te delen met een andere mede-gelovige. Ik heb zoveel om gelukkig mee te zijn."

Volledige uitslag Bellator 232 en daarna nog wat hoogtepunten:
Douglas Lima verslaat Rory MacDonald (49-46, 50-45 x2)
Paul Daley verslaat Saad Awad na TKO (stoten, ronde 2)
Patrick Mix verslaat Isaiah Chapman na opgave (Suloev stretch, ronde 1)
Manny Muro verslaat Nick Newell na jurybesluit (29-28 x2, 27-29)
Kevin Ferguson Jr. verslaat Craig Campbell by TKO (stoten, ronde 1)
Ryan Hardy Evans verslaat Demetrios Plaza na opgave (verwurging, ronde 3)
Lance Gibson Jr. verslaat Dominic Jones by KO (stoten, ronde 1)
Devin Powell verslaat Marcus Surin na opgave (verwurging, ronde 2)
John Lopez verslaat Dan Cormier na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Jornel Lugo verslaat John Douma na jurybesluit (30-26, 30-27 x2)
Zarrukh Adashev verslaat Tevin Dyce na TKO (stoten, ronde 2)