FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 24 oktober 2008

Griekse priester vernielt auto liefdesrivaal

Een Grieks-orthodoxe priester is vandaag veroordeeld voor brandstichting. In 2006 stak de geestelijke de auto van de vermeende minnaar van zijn vrouw in brand. Ook heeft de 60-jarige priester volgens de rechter de remmen van de auto gesaboteerd en zuur over de wagen gegoten.

De beklaagde kreeg acht jaar en vier maanden celstraf. In afwachting van het hoger beroep werd de man vrijgelaten. De priester ontkende alle beschuldigingen. In de Grieks-orthodoxe kerk mogen priesters getrouwd zijn, zolang het huwelijk maar voor hun wijding is voltrokken.

Uitslagen Jupiler League speelronde 13

Dit weekend werd in de Jupiler League de 13e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Paul Krabbe heeft bij zijn rentree in het betaalde voetbal bij FC Emmen niet voor een schokeffect kunnen zorgen. In eigen huis waren de Emmenaren niet opgewassen tegen AGOVV. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Stroeve voor de 1-0, waarna Chadli de aansluitingstreffer maakte. Vlak voor rust schoot Wille de Apeldoorners op een 1-2 voorsprong. Na rust maakte Matavz nog gelijk, maar in de 81e minuut wist Chadli opnieuw te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3.

Koning van het gelijkspel deze competitie is RKC Waalwijk. De Waalwijkers speelden in twaalf wedstrijden al zes keer gelijk, vandaag kwam daar het zevende gelijkspel bij. In en tegen Zwolle werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Vlak na rust kwam RKC nog op een voorsprong door een penalty die benut werd door Berger, maar vijf minuten later stond door een goal van Huijmans de eindstand op het bord. Omdat RKC naast de gelijke spelen de rest van zijn wedstrijden won, staat de Brabantste club op de derde plaats, op zeven punten van koploper VVV-Venlo. Vorige week stond RKC nog tweede, maar die plek is ingenomen door Excelsior, dat thuis met 2-1 van TOP Oss won.

Ook FC Dordrecht steeg een plekje, van de achttiende naar de zeventiende plek. Het ging Fortuna Sittard voorbij door de Limburgers in een rechtstreeks duel met 3-0 te verslaan. Lange tijd stond het 1-0 door een goal van Meulens, maar in de slotfase zorgden Putter en Van Loenhout voor de 3-0.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Excelsior TOP Oss 2-1
FC Den Bosch FC Eindhoven 0-2
FC Dordrecht Fortuna Sittard 3-0
FC Emmen AGOVV Apeldoorn 2-3
FC Zwolle RKC Waalwijk 1-1
Helmond Sport HFC Haarlem 1-1
MVV FC Omniworld 2-1
RBC Roosendaal SC Cambuur-Leeuwarden 1-2
VVV-Venlo BV Veendam 1-0

Zondag wordt nog het duel gespeeld tussen Telstar en Go Ahead Eagles. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.
Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 13 10 2 1 32 30-8
2 Excelsior 13 9 0 4 27 23-13
3 RKC Waalwijk 13 6 7 0 25 22-10
4 Helmond Sport 13 6 4 3 22 23-17
5 SC Cambuur-Leeuwarden 13 7 1 5 22 25-20
6 MVV 13 5 5 3 20 18-12
7 FC Zwolle 13 5 5 3 20 20-15
8 FC Den Bosch 13 5 4 4 19 24-17
9 BV Veendam 13 5 4 4 19 17-19
10 AGOVV Apeldoorn 13 5 3 5 18 20-23
11 HFC Haarlem 13 5 2 6 17 20-25
12 Go Ahead Eagles 12 4 4 4 16 10-16
13 TOP Oss 13 4 4 5 16 17-20
14 RBC Roosendaal 13 4 3 6 15 16-18
15 FC Eindhoven 13 3 6 4 15 23-26
16 FC Emmen 13 3 3 7 12 16-31
17 FC Dordrecht 13 3 2 8 11 13-16
18 Fortuna Sittard 13 1 6 6 9 11-23
19 Telstar 12 1 5 6 8 13-22

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Serhat Koc FC Eindhoven 10
2Sandro Calabro VVV-Venlo 8
3Sjoerd Ars RBC Roosendaal 7
=Ruud Berger RKC Waalwijk 7
4Michiel Hemmen BV Veendam 6
=Dries Mertens AGOVV Apeldoorn 6
=Roy Stroeve FC Emmen 6
=Gunther Thiebaut MVV 6
=Ruud ter Heide SC Cambuur-Leeuwarden 6
=Nassir Maachi SC Cambuur-Leeuwarden 6

Programma:
DatumThuisUit
31/10AGOVV Apeldoorn MVV
31/10BV Veendam FC Eindhoven
31/10FC Den Bosch RBC Roosendaal
31/10FC Omniworld VVV-Venlo
31/10Fortuna Sittard Telstar
31/10Go Ahead Eagles FC Dordrecht
31/10Helmond Sport Excelsior
31/10HFC Haarlem FC Zwolle
31/10RKC Waalwijk FC Emmen
31/10SC Cambuur-Leeuwarden TOP Oss

Vijf doden bij vliegtuigongeluk Paraguay

Bij een vliegtuigongeluk in Paraguay zijn vandaag vijf mensen omgekomen. Dat is door de luchtvaartautoriteit bekendgemaakt.

Het ongeluk gebeurde kort nadat het vliegtuig, een Cessna, was opgestegen van de luchthaven in hoofdstad Asuncion. De oorzaak van het ongeluk werd nog onderzocht, maar ooggetuigen meldden te hebben gezien hoe het vliegtuig boven een open veld tot ontploffing kwam. De piloot, copiloot en drie vrouwelijke inzittenden kwamen om.

Het vliegtuig was eigendom van een privékliniek en werd gebruikt om patiënten mee te vervoeren. Maar de directeur van de kliniek vertelde dat de piloot had gezegd een proefvlucht te willen maken. Dat er passagiers mee zouden vliegen had de piloot niet gemeld.

Tientallen doden door overstromingen Jemen

Zeker 24 mensen zijn omgekomen in het zuidoosten van Jemen door overstromingen. De provincie Hadramaut is uitgeroepen tot rampgebied als gevolg van de zware regenval, meldden de autoriteiten vandaag.

Zeven mensen kwamen om in de provinciehoofdstad Al-Mukalla en elf stierven in andere delen van de provincie. Tientallen mensen worden nog vermist en honderden woningen zijn verwoest door het water, dat sinds gisteren huishoudt in het Arabische land. De overstromingen veroorzaakten ook zware schade aan wegen. Duizenden mensen zijn gestrand.

De woestijnstad Shibam, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is volledig ingesloten door het water. Historische gebouwen zouden daar op instorten staan.

GP Canada: "Nieuwe organisator nodig"

Onlangs werd de Grand Prix van Canada nog van de Formule 1-kalender verwijderd, maar na een gesprek van de Canadese overheden met Bernie Ecclestone is er toch nog hoop op terugkeer. Echter is hiervoor het aantrekken van een nieuwe organisator wel een van de voorwaarden.

"We moeten een nieuwe promotor zien te vinden die de race kan organiseren", aldus Raymond Bachand, de minister van Financiën van Quebec, in de Canadese media. "En we moeten met een verantwoord financieel plan komen, dat goed is voor de heer Ecclestone en goed is voor de inwoners van Montreal."

Om de race de komende jaren in Canada te mogen houden, zou er per jaar 18 miljoen euro betaald moeten worden. Aan directe inkomsten genereert de race 9 miljoen, waardoor de Canadese regering een zelfde bedrag zou moeten betalen, mocht de race doorgang vinden.

Uitslag Heracles Almelo - ADO Den Haag

Om kwart voor negen begon de competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-1
14’ Everton 1-0
40’ Everton 2-0
65’ v.d. Bergh 3-0
82’ Horváth 3-1

Toeschouwers: 8.342
Scheidsrechter: v. Boekel
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: v.d. Bergh (Heracles Almelo), Tillema (ADO Den Haag)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Klavan, Looms, De Vries, v.d.Bergh (Smit/86), Bridji (Bajer/30), Douglas, Everton, Overtoom (Shayesteh/74)

ADO Den Haag: Zwinkels, Tillema, Horváth, El Moussaoui, Bosschaart, Knopper, Resodihardjo, Immers, Rankovic, Soltani (Meriç/46), Caracciolo (Verhoek/46)

'Mooi! weer de Leeuw' wint gouden Televizier-Ring

Vanavond vond in Koninklijk theater Carré het Televizier-gala plaats met daarin de uitreiking van de belangrijkste TV-prijzen van het jaar. Grote winnaar van de avond is Paul de Leeuw, hij werd voor de derde keer verkozen als beste mannelijke presentator en zijn show werd door het publiek als beste verkozen boven Gooische Vrouwen en Op zoek naar Evita.

Yvon Jaspers werd voor de tweede maal verkozen tot beste presentatrice en kreeg de bijbehorende Zilveren Televizier-Ster. Jeugdserie SpangaS kreeg de Gouden Stuiver voor beste kinderprogramma en Yolanthe ontving de Televizier Talent Award voor aanstormend talent.

De Radio-ring werd vandaag al eerder uitgereikt aan de Coen en Sander Show (3FM) die daarmee Giel Beelen en Rick van Velthuysen achter zich lieten. De show in Carré werd gepresenteerd door een zichtbaar zwangere en stralende Chantal Janzen.

"Pain fears The Hoff"

Gisteren werd bekend dat je niemand minder dan David Hasselhoff voortaan kan gebruiken als levend katapultvoer in de PSN-game Pain. Nu is er ook een trailer te bekijken waarin je The Hoff niet alleen hoort zingen, maar ook wat echt mannelijke uitspraken doet die Chuck Norris-waardig zijn.

Pain is een spel voor het PSN en is te downloaden zijn van de PlayStation Store. In het spel is het de bedoeling je karakter zoveel mogelijk pijn te laten leiden. Dit doet je door hem af te schieten met een enorme katapult in een levendige omgeving. Hoe meer pijn je weet te bezorgen, hoe meer punten je zult krijgen. Er zullen verschillende game-modi aanwezig zijn, waarin je bepaalde doelen moet halen of een zo hoog mogelijk scoren moet zien neer te zetten.

EA heeft nieuwe sequels in de planning

Volgens EA Games president Frank Gibeau en EA Redwood Shores general manager Glenn Schofield heeft EA games sequels in de planning staan voor Army of Two, Battlefield: Bad Company en Dead Space. Uiteraard was dit wel te verwachten maar in recente interviews met Variety hebben de twee EA mannen deze plannen bevestigd.

Battlefield: Bad Company 2 zou de komende zomer al moeten verschijnen, vooraf komt er nog een soort Game of the Year editie voor het eerste deel, hier zou onder andere gratis DLC in zitten. De Dead Space sequel is al in ontwikkeling, maar over een releasedatum wordt nog niet gesproken. Naast een sequel voor Dead Space staat er ook al een film en een boek in de planning voor de game, het lijkt erop dat EA veel vertrouwen heeft in de game. Ook de releasedatum van Army of Two 2 is nog niet bekend.


Fallout 3 nu ook op Steam te pre-orderen

Fallout 3, de aankomende shooter/rpg van Bethesda Softworks, is nu ook te pre-orderen op Steam. Bethesda had eerder zelf nog geen games op Steam gezet, maar zowel Valve als Bethesda geven aan enthousiast te zijn met deze samenwerking. Wat we van de game verwachtten kan je lezen in één van de twee previews die we hadden, of we ver naast onze verwachtingen zaten kun je lezen in de review die ook onderweg is. De game kost 55 dollar, wat omgerekend inclusief btw 51 euro is. De game komt wereldwijd beschikbaar en wordt vrijgegeven op 31 oktober.

SBS-journalist geeft tas met wapens aan politie

SBS-journalist Alberto Stegeman heeft deze week een tas met wapens en munitie afgeleverd bij een politiebureau in Zwolle. Stegeman verklaarde de wapens in bezit te hebben gekregen tijdens het werk aan een documentaire over illegale wapenhandel. Dat meldt de politie vandaag.

De journalist liep maandag een politiebureau binnen met vier vuurwapens en tweehonderd kogels. De politie onderzoekt de wapens om te achterhalen of er mogelijk in het verleden misdrijven mee zijn gepleegd. De recherche is een onderzoek gestart.

De politie wijst erop dat het een misdrijf is om wapens te kopen of voorhanden te hebben. Het is niet duidelijk of de journalist zich hieraan schuldig heeft gemaakt en of hij daarvoor wordt vervolgd.

Zondag is de documentaire van Stegeman te zien op SBS in zijn programma Undercover in Nederland. Eerder wijdde hij al uitzendingen aan de beveiliging op Schiphol en op militaire bases.

Left 4 Dead ook te spelen met een 128MB videokaart

De gamers onder ons die nog een 128MB videokaart in hun PC hebben, maar toch Left 4 Dead willen spelen, hebben mazzel. Valve heeft namelijk de minimale system specs van de game veranderd. Voorheen was minimaal een 256MB videokaart nodig om de game normaal te kunnen draaien, Valve heeft dit nu veranderd in een 128MB videokaart. Of deze verandering ten koste gaat van de game zelf is niet bekend. Ook al is het maar een kleine verandering, Valve zal hier een hoop gamers toch wel blij mee maken.

* OS: Windows Vista, Vista 64, XP,
* CPU: 3.0GHz P4, Dual Core 2.0 or AMD64X2 (or higher)
* RAM: 1 GB for XP / 2 GB for Vista
* Disc Drive: DVD-ROM Drive
* Hard Drive: At least 7.5 GB of free space
* Video: DirectX 9 compatible video card (Video card must be 128 MB or more and should be a DirectX 9 compatible with support for pixel shader 2.0)
* Sound: DirectX 9.0c compatible sound card

Celstraffen in bizarre mishandelingszaak Tsjechië

De rechtbank in Praag heeft vandaag zes mensen veroordeeld voor kindermishandeling. Twee jongetjes werden een jaar lang door hun moeder in een kooi opgesloten en grof mishandeld.

De rechter achtte bewezen dat twee broertjes, van 9 en 11 jaar, tussen de zomer van 2006 en mei 2007, door hun moeder werden gestraft door opsluiting in een kooi. Ook werden de jongens geslagen, gestoken, onder water gehouden en werden er sigarettenpeuken op hun lichaam uitgedrukt 'om hun wil te breken en hun ziel te vernietigen'.

De tante van de kinderen was volgens de rechter de aanstichter van de mishandeling. Zij werd veroordeeld tot tien jaar cel. De moeder zelf kreeg negen jaar.

Vier anderen waren volgens de rechter actief medeplichtig aan het misbruik of hadden geholpen het verborgen te houden. Een van hen, Barbora Skrlova, haalde de internationale pers toen ze begin dit jaar werd gearresteerd. De 34-jarige Skrlova, die was ondergedoken om niet te hoeven getuigen in de zaak, bleek in Noorwegen te wonen, vermomd als 13-jarig jongetje. Ze woonde in een kindertehuis en wist onder de naam Adam leraren, jeugdhulpverleners en de politie om de tuin te leiden. Zij had haar boezem afgebonden en haar haar afgeschoren.

Skrlova werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, haar vader tot zeven. Twee andere beklaagden in de zaak kregen eveneens vijf en zeven jaar cel.

Europese aandelenmarkten in het rood

De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag lager gesloten, op toenemende zorgen over een langdurige, diepe recessie. De automotive-sector stond onder druk na winstwaarschuwingen van Renault en Peugeot-Citroën en zwakke resultaten van vrachtwagenfabrikant Volvo.

De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 4,8% lager op 2.333,28. De DAX-30 daalde 5,0% tot 4.295,67, de CAC-40 sloot 3,5% lager op 3.193,79 en de FTSE-100 verloor 5,6% tot 3.883,36.

Renault daalde in Parijs bijna 13%, nadat de autofabrikant zijn omzet- en winstdoelstelling voor het jaar neerwaarts bijstelde. Het bedrijf gaat nu uit van een marge van maximaal 3% in plaats van 4,5%, vanwege het instorten van de Europese automarkt.

Sectorgenoot Peugeot-Citroen ging aanvankelijk ook flink omlaag nadat het zijn margeverwachting neerwaarts bijstelde, maar beperkte de verliezen uiteindelijk tot 1,5%.

Volvo verloor 15% nadat het bedrijf een winstdaling over het derde kwartaal rapporteerde van 37%. Het bedrijf stelt dat de Europese markt voor vrachtwagens in 2008 niet zal groeien.

Air France-KLM moest in Parijs 3,1% prijsgeven, nadat de luchtvaartmaatschappij waarschuwde dat het erg moeilijk zal worden om dit jaar de doelstelling voor het operationeel resultaat te halen.

Oliewaarden lagen opnieuw onder druk, nadat de Opec aankondigde dat het de olieproductie terugschroeft met 1,5 miljoen vaten olie per dag. De olieprijs bleef vrijdag desondanks dalen, tot $64,35 per vat. Aandelen Royal Dutch Shell and BP verloren meer dan over 5%.

In Amsterdam viel Ahold op met een winst van 10,7% nadat het supermarktconcern beter dan verwachte derdekwartaalcijfers publiceerde.

Wall Street ging fors lager van start, maar de dalingen waren minder dramatisch dan aanvankelijk werd gevreesd. Omstreeks 18.45 uur lagen de indices op Wall Street nog steeds lager met de Dow 4,5% lager en de Nasdaq 3,4% in de min.

Meer economisch nieuws vind je ook op het FOK!forum .

Duitsland legt ICE-T treinen stil

De Duitse spoorwegen halen een deel van hun snelle ICE-treinen uit de dienst, omdat bij een van de treinen een scheur in een as is ontdekt. Bijna alle zeventig ICE-T treinen worden vanaf zaterdag aan de kant gehouden voor inspectie, maakte Deutsche Bahn vrijdag bekend.

De hogesnelheidstreinen van het model Venturio zijn gebouwd door een consortium van Bombardier, Alstom en Siemens. De treinen hangen door een speciale wielophanging schuin in de bochten, waardoor ze die met hogere snelheden kunnen nemen dan conventionele treinen.

Nadat bij een van de treinen een scheur in een as was ontdekt besloot Deutsche Bahn vaker inspecties uit te voeren. Vrijdag besloot de spoorwegmaatschappij tot de drastischere maatregel om alle treinen van het bewuste type uit de dienst te halen, omdat de fabrikanten alleen maar 'vage informatie' over de levensduur van de assen konden geven. De maatregel zal naar verwachting ingrijpende gevolgen hebben voor de dienstregeling.

In 1998 vielen er bij een ongeluk met een ICE trein bij het Duitse plaatsje Eschede 101 doden vanwege een defect aan de trein.




Ice-T moet zich stilhouden...

Nieuw type blauwtong in Nederland

Het type blauwtong dat eerder deze week in Oost-Nederland is aangetroffen, blijkt van een type te zijn waarvoor nog geen vaccin beschikbaar is. Dit heeft het ministerie van LNV vandaag bekendgemaakt.

De dierziekte, die vooral voorkomt bij runderen, schapen en geiten, is niet gevaarlijk voor de mens. Het deze week aangetroffen type blijkt type 6 te zijn, dat onder meer voorkomt in Midden Amerika en Afrika. De vrijwillige vaccinatiecampagne in Nederland richtte zich tegen een ander type, type 8.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft een zogeheten 'insluitingsgebied' vastgesteld van zo'n 50 kilometer rond de besmette bedrijven. Voor de maatregelen die afgelopen maandag zijn afgekondigd komt een nieuwe regeling.

Treft het nieuwe type blauwtong ook dit schaap?  (foto: ANP)

Morgen Nintendo DS gamers recordpoging in Londen

Ongeveer een jaar geleden wisten 381 Australische kinderen een Guinnes wereld record neer te zetten door met z'n alle tegelijk op een DS te gamen. Morgen, zaterdag 25 oktober, zullen leden van de UK DS fan group hun DS er bij pakken en dit record proberen te verpulveren. De organisatie hoopt op 500 gamers, maar dit kan dus nog altijd hoger of lager uitvallen. De poging word gedaan in het Rocket Complex in Londen. Zodra bekend is of het wereld record is verbroken laten we dat natuurlijk weten.




US PSN Store Update

Het is weer tijd voor een PSN store update aan de andere kant van de oceaan. De vraag is nu of deze ook binnenkort in de EU store verkrijgbaar zullen zijn. In ieder geval kunnen de mensen met een US Account hun lol op met de volgende game demos, content, themes en trailers:

Game Demos

Valkyria Chronicles Demo
File size: 581 MB

LEGO Batman: The Videogame Demo
File size: 645 MB

Downloadable Games

Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode One ($14.99)
File size: 215 MB

Prince of Persia Classic ($9.99)
File size: 117 MB

Downloadable Content

BUZZ! Quiz TV Horror Pack ($5.99)
File size: 176 MB

High Velocity Bowling - All Hallow’s Eve Ball Pack ($0.99)
File size: 6.76 MB

High Velocity Bowling - Foxy ($0.99)
File size: 45 MB

High Velocity Bowling - Chastity ($0.99)
File size: 46 MB

SOULCALIBUR IV Additional Character - Yoda ($4.99)
File size: 7.13 MB

Mega Man 9 Superhero Mode ($0.99)
File size: 100 KB

Mega Man 9 Special Stage ($0.99)
File size: 103 KB

Mega Man 9 Hero Mode ($0.99)
File size: 100 KB

Sid Meier’s Civilization Revolution Scenario Pack: Survival ($1.25)
File size: 32 MB

Sid Meier’s Civilization Revolution Single Player Map Pack 2: Surreal (free)
File size: 43 MB

Guitar Hero World Tour Content

* “Hot Blooded” by Foreigner ($1.99)
* “Jessie’s Girl” by Rick Springfield ($1.99)
* “Rock and Roll Band” by Boston ($1.99)
* Guitar Hero World Tour Classic Rock Track Pack ($5.49)
File sizes: 32 MB - 36 MB (singles), 101 MB (track pack)

* Guitar Hero World Tour: Guitar Duel Track Pack (free)
File size: 62 MB

* Guitar Hero World Tour Neversoft Track Pack (free)
File size: 80 MB

Rock Band Content

* “Dr. Feelgood” - Mötley Crüe ($1.99)
* “Kickstart My Heart” - Mötley Crüe ($1.99)
* “Rattlesnake Shake” - Mötley Crüe ($1.99)
* “On a Plain” - Nirvana ($1.99)
* “Polly” - Nirvana ($1.99)
* “Something in the Way” - Nirvana ($1.99)
* “Stay Away” - Nirvana ($1.99)
* “Territorial Pissings” - Nirvana ($1.99)
* “Breed” - Nirvana ($1.99)
* “Lounge Act” - Nirvana ($1.99)
* Nirvana Pack 01 ($10.99) - this track pack includes all of the above singles.
File sizes: 13 MB - 24 MB (singles), 140 MB (track pack)

Game Videos

PAIN: The Hoff Trailer
File size: 52 MB (HD)

PAIN: Movie Studio Trailer
File size: 65 MB (HD)

SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation Behind the SEALs - Part 1
File size: 156 MB (HD)

Dead Space Animated Comic Issue #6
File size: 83 MB (HD)

Disney Sing It Trailer
File size: 34 MB (HD)

Guitar Hero World Tour MC5 Vignette
File size: 49 MB (HD)

Guitar Hero World Tour Motorhead Vignette
File size: 53 MB (HD)

Legendary Behind the Scenes Episode 5
File size: 143 MB (HD)

NHL 09 David Littman Producer Video
File sizes: 101 MB (HD)

NHL 09 Be A Pro Video
File sizes: 59 MB (HD)

Tom Clancy’s EndWar Theater of War Video Briefing
File sizes: 89 MB (HD)

PS3 Themes

Wipeout HD All Teams #3 Theme (free)
File size: 4.02 MB

Mega Man 9 Premium Theme (x5 @ $1.99 each)
File sizes: 1.37 MB - 1.64 MB

Verbeek tegen B-Oranje

Feyenoord-trainer Gert-Jan Verbeek is niet blij met het invoeren van een Nederlands-B elftal.

"Ik ben er geen voorstander van. Ik vind het zelfs onzin." Ook het feit dat de keeperstrainer van Feyenoord, Patrick Lodewijks, bij het elftal aan de slag gaat verrastte Verbeek. "Wij wisten van niets bij Feyenoord. Tenminste, ik was hiervan niet op de hoogte. Dat bevreemdt mij. Hij was tenslotte in dienst van Feyenoord." Op de website van Feyenoord kwam vrijdagmiddag de mededeling dat Lodewijks zijn werkzaaamheden voor Nederland B zal combineren met zijn baan bij Feyenoord.

Verbeek is dan ook niet van plan spelers voor het elftal af te staan. "Wij werken nergens meer aan mee, in het belang van Feyenoord uiteraard. Ik ben mijn internationals al vaak genoeg kwijt gedurende het seizoen."

Basso:"Armstrong verslaan mission impossible"

Vandaag loopt de schorsing die Ivan Basso kreeg opgelegd voor zijn betrokkenheid in de affaire Fuentes af.

Komende zondag rijdt Basso zijn eerste wedstrijd in anderhalf jaar, hij neemt deel aan de Japan Cup. Volgend jaar wil Basso deelnemen aan de Giro. Hij zal daar onder meer Carlos Sastre, Damiano Cunego en zijn oude vriend Lance Armstrong ontmoeten. Ooit werd Basso gezien als de gedoodverfde opvolger van Armstrong, maar heeft door de schorsing die verwachting nooit kunnen waarmaken.

"Armstrong is een groot kampioen," aldus Basso. De oud-winnaar van de Giro gaat proberen voor de eerste keer in zijn carrière de zevenvoudig Tour-winnaar te verslaan. "Het wordt moeilijk. Hij zal zo sterk zijn als een kannibaal. En Lance verslaan is een mission impossible. Maar ik ga het proberen."

Tipgeld voor dood hondje

In de Utrechtse wijk Voordorp is een Pekinees hondje dood gevonden in het water. Dit is op zich niet heel bijzonder, maar omdat de Dierenbescherming vermoedt dat er sprake is van een misdrijf, is er een beloning van 250 euro uitgeloofd voor tips over de dood van het hondje. Het is voor het eerst dat Dierenbescherming Utrecht/Amersfoort een beloning uitlooft en landelijk gezien komt tipgeld zeer zelden voor in een dierenbeschermingszaak.

Nadat er een melding was gedaan, trof één van de medewerkers van de Dierenambulance het hondje in het water aan in een zwart-wit transportmandje. Het is nog niet duidelijk of het hondje verdronken is in dat mandje, of gedumpt is nadat het al dood was. "Toch nemen we de zaak nu al zeer hoog op. Het is schandalig dat iemand zo van zijn dier af wil komen. Zeker als het opzettelijk is verdronken. Ook als het hondje al dood was, is dit geen manier van doen. Zo neem je geen afscheid van een dier waar je misschien jaren voor hebt gezorgd", aldus Matteus Bleijenberg, directeur van de Utrechtse Dierenbescherming.

Strafzaak 

Omdat de Dierenbescherming de zaak zo hoog opneemt, wordt het tipgeld uitgeloofd om de eigenaar ertoe te zetten zich te melden of om getuigen te interesseren. Het geld wordt echter alleen uitgekeerd wanneer er sprake blijkt te zijn van een strafzaak. Indien de Pekinees verdronken is, kan de dader voor dierenmishandeling worden vervolgd.

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is inmiddels op de zaak gezet. Bleijenberg gaat met de inspecteur overleggen of er sectie op het dier kan worden verricht, zodat de doodsoorzaak vastgesteld kan worden.

Het hondje was een ongecastreerd mannetje met een Belgische chip. Er waren echter geen gegevens geregistreerd in de centrale databank, zodat er geen eigenaar achterhaald kon worden. "De eigenaar heeft de gegevens mogelijk niet aan de databank doorgegeven. Wel kunnen we hoogstwaarschijnlijk met het chipnummer achterhalen waar het dier is gechipt."

Met dank aan DJMO voor de submit.

Vrachtwagen rijdt bushokje met wachtenden omver

In Amsterdam-Oost is vanmiddag een vrachtwagen tegen een bushokje aangereden. Daarbij zijn drie kinderen, van zeven en acht jaar oud, gewond geraakt waarvan één kind er ernstig aan toe is. Eén van de kinderen zou onder het bushokje terecht zijn gekomen. Een traumahelikopter werd ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis af te voeren. Het bushokje ligt helemaal in puin.

Het ongeluk gebeurde rond 15.00 uur. De vrachtwagen reed eerst tegen een prullenbak aan en daarna tegen het bushokje. Volgens ooggetuigen waren er vijf mensen aan het wachten in de abri toen het ongeluk gebeurde. De vrachtwagenchauffeur zal nog verhoord worden. 

Stevens is voor FC Limburg

PSV-trainer Huub Stevens hoopt dat FC Limburg er zal komen. De oud-trainer van Roda JC denkt dat het samengaan van Roda JC, MVV en Fortuna Sittard de enige oplossing is om in subtopper te creëren in Limburg.

"Het publiek in Limburg roept dat er geen FC Limburg moet komen, maar hebben die clubs afzonderlijk bestaansrecht? Als het publiek en de sponsoren niet komen, wordt het moeilijk om stappen te maken", zegt Stevens in AD Sportwereld.

De trainer van PSV besloot met de woorden: "Heerenveen of FC Groningen maakten die stappen wel. Maar die hebben de tent vol zitten. Als ik moet kiezen, dan zeg ik: zet ergens centraal een nieuw stadion neer en koppel alle belangen."

Overeenkomst IMF en IJsland voor lening

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft vandaag een overeenkomst met IJsland gesloten om het land te voorzien van lening van $2,1 miljard. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door het uitvoerend toezichtsorgaan van de bank, volgende maand. Als dit het geval is heeft IJsland direct toegang tot $833 miljoen.

"IJsland heeft een ambitieus economisch programma samengesteld dat het vertrouwen in het bancaire systeem moet herstellen en de munteenheid moet stabiliseren na het ineenstorten van de banksector," zei directeur van het IMF, Dominique Strauss-Kahn in een toelichting. Strauss-Kahn ziet een rechtvaardiging in het beleid om de lening te geven. Het plan verdient volgens hem steun van de internationale gemeenschap.

'Kaper' in Russisch vliegtuig overmeesterd

Een Russisch verkeersvliegtuig is vandaag veilig in Moskou geland nadat een passagier was overmeesterd die had gedreigd het toestel op te blazen als de piloot niet naar Wenen zou vliegen. Russische persbureaus hebben dit gemeld.

Het toestel van de Russische budgetmaatschappij Sky Express was met ongeveer 130 inzittenden van Sotsji aan de Zwarte Zee naar Moskou onderweg. Ongeveer twintig minuten voor de geplande aankomsttijd sprong een passagier op die 'Allahu Akbar' riep en dreigde het toestel op te blazen. De man werd door andere passagiers overmeesterd. Of daarbij gewonden vielen, was niet bekend. Een niet bij naam genoemde medewerker van de federale veiligheidsdienst FSB zei tegen het persbureau RIA-Novosti dat de bewuste passagier bekend stond als geestesziek.

Het toestel landde met ongeveer een half uur vertraging op de luchthaven Vnoekovo. Op 15 oktober probeerde een dronken passagier boven Rusland een Turks vliegtuig te kapen. Ook die man werd door medepassagiers overmeesterd.

'Strippenkaart niet afschaffen in Rotterdam'

Reizigers in Rotterdam vinden dat de strippenkaart in de metro moet blijven bestaan. Dat meldt de Consumentenbond vandaag op basis van eigen onderzoek. Staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie) beslist binnenkort of de strippenkaart wordt afgeschaft in de metro in de havenstad. De Consumentenbond vraagt de staatssecretaris eerst te onderzoeken of daarvoor wel voldoende draagvlak is.

Uit het onderzoek van de bond blijkt dat slechts een derde van de reizigers in Rotterdam gebruikmaakt van de OV-chipkaart. Ongeveer een kwart van de ondervraagden zegt de kaart niet meer te gebruiken terwijl zij dat voorheen wel deden. Twee derde van de ondervraagden vindt dat de strippenkaart alleen mag worden afgeschaft als de chipkaart goed werkt en een meerderheid van de reizigers is overgestapt op de OV-chipkaart.

Meer Republikeinen lopen over naar Obama

Na voormalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell hebben nog twee hooggeplaatste Republikeinen hun steun betuigd aan de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Het gaat om oud-gouverneur Arne Carlson en ex-regeringswoordvoerder Scott McClellan.

Carlson, oud-gouverneur van de staat Minnesota, sprak zijn steun uit op een bijeenkomst van Obama-supporters. Hij zei dat zijn voorkeur uitgaat naar de Democratische kandidaat wegens diens standpunten over de oorlog in Irak, de Amerikaanse economie en groene energie.

McClellan, die woordvoerder van het Witte Huis was, verklaarde tegen de nieuwszender CNN de kandidaat te steunen die "de beste kans heeft om de gang van zaken in Washington te veranderen".

'Meer Republikeinen staan achter Obama'  (foto: ANP)

Spindoctor Verdonk verliest wéér

En wederom een zware nederlaag voor spindoctor Kai van der Linde. Na het spindoctoren rond Leefbaar Nederland met Pim Fortuyn en Rita Verdonk als leider van de VVD, dat beide keren een deceptie werd, heeft Kai van der Linde ook Giel Beelen niet aan een Gouden RadioRing kunnen helpen.

De radioprijs van de TelevizierRing ging niet naar Beelen voor het beste radioprogramma maar maar naar de Coen & Sander-Show, zoals vanmiddag bekend werd. Ook Rick van Velthuyzen viste naast het net met MIDNR. Kai van der Linde wilde zo graag winnen dat hij er zelfs fraude voor over had. Zo werden er nepadvertenties geplaatst waaron werd opgeroepen op Rick te stemmen, maar met het SMS nummer van Beelen. Ook liet Van der Linde mensen stemmen die nog nooit van Beelen hadden gehoord. Beelen ontsloeg Van der Linde deze ochtend al hierom.

Gisteren zei Van der Linde al dat als hij weer niet zou winnen dat het dan aan hem zou liggen. Over een paar jaar gaat Van der Linde het nog eens proberen met Trots op Nederland van Rita Verdonk. Naar verluidt krijgt Van der Linde een ton bonus per zetel in de Tweede Kamer. Vanavond zendt de Avro het Televiziergala uit.

Zusters moesten patiënten afrukken

Zes Nieuw-Zeelandse verpleegsters hebben een klacht ingediend. Van hen werd namelijk geëist dat ze patiënten met een verstandelijke beperking hielpen bij het masturberen. De zorginstelling New Zealand Care, waar de dames werken, ontkent de aantijgingen.

Vijf van de zes zusters hebben inmiddels hun functie neergelegd. Parlementslid Nick Smith heeft inmiddels zelfs een klacht ingediend bij de minister van Gezondheidszorg en eist een onderzoek.  "Deze beschuldigingen zijn zo afschuwelijk dat ik het bijna niet kan geloven, maar de verpleegsters leken me oprecht, eerlijk en zeer geloofwaardig", vertelt hij.

Volgens een van de zusters werd de opdracht patiënten te helpen met aftrekken geregeld gegeven tijdens trainingen. Het onderwerp werd ook dikwijls in een gesprek aangesneden. 

Een woordvoerder van het ziekenhuis neemt de beschuldigingen met een korreltje zout. Het onderwerp 'intimiteit met patiënten' zou slechts betrekking hebben op het wassen van de patiënten.


'Komt u maar!'
Met dank aan Nieuwschierig voor de submit 


Vooruitblik Eredivisie Speelronde 7

Vrijdagavond begint weer een nieuwe ronde in de Eredivisie. Zoals elke week blikt FOK!sport vooruit op de wedstrijden, die dan gespeeld worden. Hieronder is meer te lezen over een nieuw weekend in de nationale competitie.

Vrijdag trappen Heracles en ADO Den Haag af voor een nieuwe weekend in de Eredivisie. De twee ploegen verrasten in de eerste ronden van het nieuwe seizoen, maar zijn inmiddels afgezakt naar de middenmoot. Toch is het verschil met de ploegen daarboven niet groot, dus winst is voor beide ploegen noodzaak.

Een dag later treedt FC Groningen, dat tot vorig weekend nog aan de leiding ging, aan tegen FC Volendam. De ploeg uit Groningen kende een uitstekende start van het nieuwe seizoen, maar verloor vorige week in de Amsterdam ArenA van Ajax. Daarnaast komt regerend landskampioen PSV in actie tegen Roda JC. De Eindhovenaren kennen een prima week, aangezien zij woensdag met 2-0 van Olympique Marseille in de Champions League wisten te winnen. Bovendien zal de club uit de Lichtstad de nasmaak van het verlies tegen NAC Breda weg willen spoelen.

Op zondag staat er wederom een oostelijke derby op het programma. FC Twente speelt dan in het Gelredome tegen Vitesse. Vorig seizoen moest men de punten in Arnhem delen. Voor de thuisploeg trof Junker (2x) het doel. Denneboom en Hersie deden destijds wat terug voor de bezoekers. Ook Ajax zal zondag in actie komen. De Amsterdammers staan op dit moment nog negende, maar de achterstand op de ploegen boven hen is erg klein. Tot slot speelt Feyenoord, dat dit seizoen maar niet op gang komt, tegen sc Heerenveen. De Friezen verloren donderdag nog van AC Milan, maar zullen zeer gemotiveerd zijn om het duel met de Rotterdammers te winnen.

Blijft NAC Breda, dat vorige week de koppositie pakte, bovenaan staan? Of weet FC Groningen deze weer over te nemen? En hoe heeft Feyenoord het verlies tegen AS Nancy verwerkt? Na dit weekend kan men weer een nieuwe stand in de Eredivisie opmaken en wordt duidelijk wie de beste zaken heeft gedaan.


Programma zevende speelronde:

DatumThuisUit
24/10Heracles AlmeloADO Den Haag
25/10AZFC Volendam
25/10Willem IIDe Graafschap
25/10FC GroningenSparta
25/10PSVRoda JC
26/10AjaxNEC
26/10VitesseFC Twente
26/10FC UtrechtNAC Breda
26/10FeyenoordSC Heerenveen

Mondeling akkoord Advocaat en Zenit

Dick Advocaat en Zenit-Sint Petersburg hebben een mondeling akkoord bereikt over contractverlenging. Dit heeft Advocaat laten weten.

Het huidige contract van de Hagenees met de Russische club loopt aan het eind van dit jaar af. Hij twijfelde eerder openlijk of hij nog langer in Rusland wilde werken

Dinsdag zijn Advocaat en de president van de club, Aleksandr Dyukov, het alsnog met elkaar eens geworden. "We hebben elkaar ons woord gegeven. Maar tegelijkertijd is er nog niets getekend, dus we kunnen alle twee nog van mening veranderen," aldus Advocaat die dit jaar met Zenit de UEFA Cup en de Europese Supercup won.

Beyoncé is niet meer

Beyoncé is niet meer. Althans, met die naam wil de zangeres niet meer worden aangesproken. Nee, vanaf nu gaat ze als Sasha Fierce door het leven.

De naamsverandering levert haar een nieuwe albumtitel op. Haar nieuwe plaat heet namelijk 'I Am ... Sasha Fierce'. De nieuwe naam is het alter ego van de zangeres dat haar naar eigen zeggen helpt tijdens een optreden.

"Ik heb iemand anders die het overneemt als het tijd is om te werken en als ik op het podium sta. Dit alter ego beschermt mij en wie ik werkelijk ben", vertelt Beyoncé Fierce. "Sasha Fierce is een grappig, sensueel en agressief persoon", licht ze toe.

Het is niet de eerste naamswijziging in de popgeschiedenis. Zo heeft Prince al vele namen en zelfs een symbool gehad, en gaf Jennifer Lopez vorig jaar nog te kennen niet meer met 'J.Lo' te willen worden aangesproken.

Perkamentus bezwangert minnares

Michael Gambon, beter bekend als Dumbledore of Perkamentus uit de Harry Potterfilms, wordt weer vader. De 68-jarige acteur heeft namelijk zijn minnares Philippa Hart voor de tweede keer bevrucht.

De schuinmarcheerder is al 45 jaar getrouwd met zijn vrouw Anne, met wie hij een 44-jarige zoon heeft. Ondanks dat hij dus een goed huwelijk heeft, houdt hij er al jaren een tweede vrouw op na. Zodoende kreeg Hart dan ook anderhalf jaar geleden haar eerste kind van de homoseksuele tovenaar.

"Michael en Philippa zijn blij dat ze weer zwanger is, maar hij is bezorgd over wat zijn vrouw ervan denkt. Hij vreest dat het heel wat problemen zal veroorzaken", laat een vriend van Gambon weten. Mocht zijn vrouw hem de bons geven, dan is de polygamist in elk geval van het vele gereis af. De ene keer is hij namelijk in Londen bij zijn minnares, de andere keer zit hij bij moeder de vrouw in Kent.

"Hij blijft omgaan met zijn vrouw én zijn minnares. Hij wordt dan wel oud, maar Michael blijft een tovenaar met vrouwen", aldus de vriend.

Italiaanse politie krijgt derde Lamborghini

Wie regelmatig wil scheuren in een exclusieve sportwagen, moet nu gaan solliciteren bij de Italiaanse politie. De staatspolitie van het laarsvormige land heeft namelijk net haar derde Lamborghini aangeschaft. Het derde exemplaar is het nieuwste model, een Lamborghini Gallardo LP560-4. De oude politie-Lambo gaat naar de handel, want deze heeft inmiddels bijna anderhalve ton gelopen.

De nieuwe Italiaanse politieauto is een tikkeltje sneller dan de Volvo's waar de heren van het KLPD Neerlands wegen mee onveilig maken. Met een vermogen van maar liefst 560 pk is het een waar scheurijzer. Door zijn topsnelheid van 326 kilometer per uur is het een koud kunstje de snelste leasebakken van de weg te plukken. 

Niet iedereen met een pet op mag de snelle politie-auto besturen. Slechts dertig mensen krijgen een speciale rijopleiding om achter het stuur van de Lambo te mogen plaatsnemen. Niet alleen macho's worden opgeleid, want ook drie agentes mogen straks de Gallardo besturen.

De snelle auto wordt niet alleen ingezet om de veiligheid in het zuiden van het land te waarborgen. De Lambo wordt namelijk ook gebruikt voor medische doeleinden. Zo beschikt de auto over een defibrillator en is de kofferbak in de neus van de auto gekoeld. Zo kunnen donororganen snel en veilig van A naar B worden gebracht.

Wie de politie-Lambo wil spotten, heeft het meeste kans op een zuid-Italiaanse snelweg, ergens tussen Salerno en Reggio Calabria. De auto valt naast zijn uitzonderlijke vorm en lichtblauwe met witte politiestriping vooral op door zijn speciale zwaailamp. Deze moest namelijk apart worden geconstrueerd, aangezien een standaardzwaailicht bij hoge snelheden makkelijk van het dak zou afwaaien.


Naar verluidt vraagt Koos Spee er eentje van Sinterklaas

Amsterdams drugstaxinetwerk opgerold

Vier Amsterdamse taxichauffeurs zijn vanochtend opgepakt omdat ze een netwerk in harddrugs zouden runnen. De mannen reden op bestelling 24 uur per dag verdovende middelen naar hun klanten, stelt de politie. Bij de arrestaties werden onder meer vijf taxi's en zes personenauto's in beslag genomen.

De politie startte een groot onderzoek na een tip over een dealende taxichauffeur in Amsterdam-Noord. Dit onderzoek legde een netwerk bloot waarbij meerdere chauffeurs betrokken waren. Afnemers en dealers belden volgens de politie naar de verdachten om 'een taxi te bestellen'. Als die kwam voorrijden, stapte de klant in en vervolgens werd een drugsdeal afgesloten. Er zou sprake zijn van duizenden transacties per week.

De vier verdachten zijn tussen de 24 en 35 jaar. Ze werden vrijdag in alle vroegte van hun bed gelicht. Naast auto's nam de politie ook telefoons, plasmatelevisies, sieraden en drugs in beslag. Twee van de verdachten zijn aangesloten bij een taxicentrale. De politie vermoedt dat hun 'officiële' ritjes dienden om hun illegale inkomsten wit te wassen.

Paris Hilton neemt presidentieel nummer op

Paris Hilton heeft zich opnieuw in de strijd om het Amerikaanse presidentschap gemengd. De steenrijke hotelerfgename heeft een clip opgenomen met de titel 'Paris for president', waarin ze zich in een wit badpak presenteert als de ideale kandidaat om Amerika te leiden.

In het opzwepende nummer, waarvan een sneak preview te zien is op de site van het Amerikaanse tijdschrift People, wordt Hilton omringd door drie mannen van de geheime dienst. Op de beat van de muziek benoemt de 27-jarige blondine zichzelf tot 'uw leider in bikini'. In de clip is ook een rolletje weggelegd voor Tinkerbell, de chihuahua van Paris.

Het is niet de eerste keer dat Hilton zich op het politieke pad waagt. In augustus lanceerde de Republikeinse presidentskandidaat John McCain een reclamespot waarin beelden van McCains Democratische tegenstrever Barack Obama werden afgewisseld met beelden van Paris Hilton en Britney Spears. Daarmee wilde het campagneteam van McCain duidelijk maken dat Obama vooral een beroemdheid is en niet noodzakelijkerwijs een goed politicus.

Hilton reageerde op de reclamespot met een video waarin ze zich kandidaat stelde voor het presidentschap. "Ik ben zeg maar helemaal klaar om het land te leiden", liet de in een minuscuul badpak en in gouden pumps geklede Paris in het spotje weten, waarna ze vertelde dat het Witte Huis roze wordt geverfd als ze tot president wordt gekozen.

Eerder deze maand zocht ze in een filmpje als 'nep-presidentskandidaat' advies bij acteur Martin Sheen, die jarenlang de president van de Verenigde Staten speelde in de tv-serie The West Wing.


Kusjes!  (foto: DAG)

GVB voert ov-chipkaart in op tram en bus

Ondanks landelijke problemen met de invoering van de ov-chipkaart gaat het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB door met de invoering van de kaart. Vanaf 3 november kunnen reizigers op bus en tram gebruikmaken van het digitale vervoerbewijs. Dat maakte het GVB vandaag bekend.

Het GVB benadrukt dat de invoering geleidelijk gaat; voorlopig kunnen reizigers ook nog gebruikmaken van een strippenkaart. Wanneer het GVB helemaal op de chipkaart overstapt, kon een woordvoerster nog niet zeggen. In de Amsterdamse metro kunnen reizigers de kaart al langer gebruiken.

Straks ook inchecken bij bus en tram.  (foto: ANP)

Krabbe nieuwe trainer FC Emmen

FC Emmen heeft Paul Krabbe aangesteld als opvolger van de onlangs ontslagen Gerry Hamstra. De 52-jarige Krabbe komt van zondaghoofdklasser HSC '21 / Carparc en maakt een rentree in het betaald voetbal.

In het seizoen 2001/02 was Krabbe immers trainer van FC Zwolle. Hij promoveerde met die club naar de eredivisie, maar moest toch vertrekken. De spelersgroep had geen vertrouwen meer in Krabbe, die daarop weer bij de amateurs aan de slag ging.

Met HSC '21 kent Krabbe dit seizoen een prima start in de zondaghoofdklasse C. Hij blijft voorlopig ook actief voor de vereniging uit Haaksbergen, die zo rustig de tijd krijgt een opvolger te vinden.

Ondertussen moet Krabbe presteren met Emmen. Hij tekende tot het einde van dit seizoen en die verbintenis kan verlengd worden bij goede resultaten. "De afspraken zijn klip en klaar. Als we bij de eerste zes eindigen of de play-offs halen, wordt er over een verlenging gepraat. Zo niet, is het einde verhaal", verduidelijkt Krabbe.

Gouden plaat voor de smurfen

Het album 'Wij zijn de smurfen' heeft de gouden status bereikt. Dat heeft platenmaatschappij EMI vandaag bekendgemaakt. Dat betekent dat er sinds de release van de plaat in maart meer dan dertigduizend exemplaren zijn verkocht.

Volgende week vrijdag komt een nieuw album van de smurfen uit: 'Wij gaan naar smurfenland'. Voor de cd zijn bekende nummers 'versmurft', zoals 'Fascination' van Alphabeat, dat is bewerkt tot ''t Is fantastisch' en 'Life is life' van Opus dat is verworden tot 'Smurf is smurf'.

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de smurfen in het leven werden geroepen door de Belgische striptekenaar Peyo, een pseudoniem van Pierre Culliford.

Rogge wil door als voorzitter IOC

Na de Olympische Winterspelen van Vancouver in 2010 wil Jacques Rogge door als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Belgische voorzitter heeft dat in een brief aan alle nationale comités gezegd.

Bij de verkiezing, in 2009 tijdens een IOC-congres in Kopenhagen, zal er naar verwachting geen tegenkandidaat zijn. Rogge is voorzitter sinds 2001, toen was hij de opvolger van Juan Antonio Samaranch.

Radio-dj ontslagen na God-imitatie

Een radio-dj uit Dubai heeft van zijn werkgever de zak gekregen. De man speelde namelijk God na in een radiosketch.

Ochtend-dj Revin John deed alsof God door de Amerikanen werd aangeklaagd. Geen leuk grapje, zo oordeelden de islamitische en christelijke luisteraars van het programma. Zij dienden dan ook massaal een klacht in bij de radiozender.

De koran verbiedt elke vorm van uitbeelding van God of Mohammed. De dj werd dan ook op staande voet ontslagen. Nadat hij zijn excuses had aangeboden bij zijn fans, mocht hij zijn boeltje bij elkaar pakken en vertrekken.

KNVB voert Nederlands B-elftal in

De KNVB herintroduceert na bijna twintig jaar een elftal dat onder de naam Nederland B gaat voetballen. Dat maakte de bond vrijdag bekend.

Oud-international Johan Neeskens is aangesteld als bondscoach. Hij krijgt assistentie van Dennis Bergkamp, die de functie zal combineren met zijn stage bij het eerste elftal van Ajax. Ook Arthur Numan (teammanagement) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer) maken deel uit van de technische staf.

Het B-team zal bestaan uit spelers die niet meer in aanmerking komen voor Jong Oranje en spelers die nog niet structureel behoren tot de selectie van het Nederlands elftal. De KNVB blaast het project nieuw leven in, omdat Jong Oranje zich niet wist te plaatsen voor het EK van 2009. Een grote groep talentvolle voetballers zou als gevolg hiervan lange tijd verstoken blijven van interlandvoetbal en daardoor de mogelijke aansluiting met het A-elftal kunnen verliezen, zo stelt de KNVB.

Het project 'Nederland B' duurt tot het einde van het lopende seizoen. Na de zomer van 2009 begint namelijk de kwalificatiereeks van Jong Oranje voor het Europees kampioenschap van 2011 voor spelers tot 21 jaar. Bij dat EK kan plaatsing voor de Olympische Spelen van 2012 worden afgedwongen.

De contracten van Neeskens en de andere stafleden gaan in op 1 januari en duren tot het einde van het seizoen. Wie Jong Oranje daarna gaat begeleiden op weg naar het EK van 2011 is nog onduidelijk. Het contract van huidig bondscoach Foppe de Haan loopt tot het einde van dit seizoen. Omdat De Haan met Jong Oranje geen wedstrijden meer heeft, blijft hij zich tot die tijd als supervisor bezig houden met het beloftenelftal, één jeugdelftal 'onder' Jong Oranje. Het beloftenelftal bestaat uit spelers (geboren na 1 januari 1988) die in aanmerking komen voor een plaats in Jong Oranje van volgend seizoen. Of De Haan na de zomer in dienst blijft van de KNVB, als bondscoach van Jong Oranje of in een andere rol, moet nog besproken worden.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport .

Wederom gestegen verkoop Xbox 360

Microsoft heeft in het derde kwartaal van dit jaar 2,2 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht. Dat is een groei van 20 procent, aldus Bill Koefoed, Investor Relations Microsoft.

Halverwege dit jaar had het bedrijf uit Redmond ongeveer 20 miljoen stuks verkocht, we kunnen dus aannemen dat inmiddels de 22 miljoen behaald is. De originele Xbox behaalde de 24 miljoen toen in mei 2006 de verkoop gestaakt werd, als de 360 de huidige trend doorzet zal dit aantal eind dit jaar geëvenaard worden.

Het is echter niet helemaal zeker dat het record verbroken gaat worden, aangezien het mogelijk is dat een deel van de 2,2 miljoen stuks door retailers alvast ingeslagen is voor de kerstperiode, om eventuele tekorten voor te zijn. De gestegen verkoop van de console heeft Microsoft in ieder geval geen windeieren gelegd; er is een winst van 4,37 miljard dollar op een omzet van 15,06 miljard dollar geboekt.

Meer games-nieuws op FOK!games .

FC Volendam stuurt Lopes weg

FC Volendam heeft spits Cecilio Lopes per direct weggestuurd. De van SC Heerenveen gehuurde aanvaller zou zich schuldig gemaakt hebben aan onprofessioneel gedrag. De hekkensluiter van de eredivisie wenst geen gebruik meer te maken van zijn diensten.

De 29-jarige Rotterdammer, die interlands speelt voor Kaapverdië, werd al eerder disciplinair gestraft door trainer Frans Adelaar. Dinsdag zou Lopes zonder toestemming van Adelaar het trainingsveld verlaten hebben. Deze wandaad was de laatste druppel voor de oefenmeester.

Na dit incident heeft FC Volendam uitvoerig overlegd en besloten om Lopes geen nieuwe kans meer te geven. De speler, die bij FC Dordrecht in anderhalf seizoen 35 keer scoorde in de Jupiler League, kwam slechts vier keer in actie voor Volendam. Zijn werkgever SC Heerenveen is inmiddels ook op de hoogte gesteld van de disciplinaire maatregelen.

Politie stuurt mishandelde Goudse weg

In Gouda is een 34-jarige vrouw die in de wijk Oosterwei door een Marokkaanse jongen gezien werd als dartbord door de politie weggestuurd toen zij aangifte kwam doen. De jongen gooide een dartpijl richting het gezicht van de vrouw, die net onder haar oog terecht kwam.

Woensdagmiddag was de vrouw folders in de wijk aan het bezorgen. Net toen ze bukte gooide een jongen van ongeveer elf jaar een dartpijl naar haar oog. "Ik was helemaal in paniek", aldus de vrouw. Toen ze diezelfde middag naar het politiebureau ging om aangifte te doen vertelde de politie haar doodleuk dat ze zaterdagmorgen om half tien terug kon komen.

Toen de buren van het slachtoffer lucht kregen van de reactie van de politie werden ze woest. Ze eisten van dat de aangifte zo snel mogelijk werd opgenomen. Uiteindelijk is de politie die avond nog bij de vrouw thuis geweest om de aangifte op te nemen, meldt politiewoordvoerder Chris van Egmond. Volgens Van Egmond is er nog geen dader aangehouden en is de zaak nog in onderzoek.

Het slachtoffer zegt dat ze zich sinds het incident niet langer veilig voelt op straat. "Als in onze hond uitlaat, wordt ik uitgescholden en als we de politie bellen, zeggen ze dat ze niets kunnen doen omdat die knapen nog geen twaalf jaar oud zijn. Ze gooien eieren, tomaten en stenen tegen onze ruiten en lopen over auto's."

Met dank aan Missy_Angelina, DJMO, FOKwa en 2030rd voor de submit.

Doden door overstromingen noorden Marokko

Zeker elf mensen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gekomen door overstromingen na zware regenval in het noorden van Marokko. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag laten weten.

Alle slachtoffers vielen in de provincie Nador, ongeveer 500 kilometer ten noorden van de hoofdstad Rabat. Hun huizen waren ingestort of zwaar beschadigd. In de afgelopen weken zijn door overstromingen al zeker 25 mensen om het leven gekomen.

Schoten bij politie-achtervolging Den Haag

Agenten hebben donderdagnacht geschoten tijdens een achtervolging in Den Haag. Die was ingezet na de melding van een ruzie, waarschijnlijk over drugs. Vier personen zijn opgepakt nadat hun auto tegen een vangrail tot stilstand kwam, meldt de politie. Twee van hen zaten gekneveld in de auto.

De politie kreeg rond 00.50 uur de melding van een vechtpartij op de Noorderbrink, waarbij ook geschoten zou zijn. Getuigen zagen hoe een man en een vrouw gedwongen werden in een auto te stappen. Toen de politie arriveerde, reed het voertuig met hoge snelheid weg.

Op de Burgemeester Elsenweg werd een wegversperring opgezet. De auto kon de versperring nog net ontwijken maar botste vervolgens tegen een verkeerslicht. Toen de auto tegen de vangrail tot stilstand kwam, kozen vier inzittenden te voet het hazenpad. Agenten losten enkele waarschuwingsschoten.

Twee mannen, 22 en 24 jaar oud, werden met de hulp van politiehonden aangehouden. Een van de verdachten had zich in een sloot verstopt. De twee andere inzittenden van de auto zijn nog voortvluchtig.

In de auto troffen agenten twee geknevelde mensen. De 28-jarige man uit Den Haag en de 28-jarige vrouw uit Zoetermeer zijn ook opgepakt. De politie heeft het vermoeden dat de ruzie ontstond door onenigheid over drugs.


Schoten bij politie-achtervolging Den Haag  (foto: DAG)

De meest dodelijke wapens in Gears of War

Met de release van Gears of War 2 over een paar weken, moet de hype natuurlijk flink opgebouwd worden. En wat kan je daar beter voor gebruiken als nostalgie. Een paar weken geleden kwam het eerste filmpje uit waarin ons werd verteld welke locust uit het eerste deel het meest dodelijk waren. Vandaag is het tweede filmpjes opgedoken waarin we een mooie terug blik krijgen op de wapens van het eerste deel. Ben je het eens met de top 5? of had er een ander wapen op één moeten staan?

Geen Nederlandse arbiters op WK 2010

De scheidsrechterscommissie van de FIFA heeft in een voorselectie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 38 scheidsrechters opgenomen.

Onder de 38 scheidsrechters geen Nederlanders. De Belgische Frank De Bleeckere maakt wel deel uit van de preselectie.

De 38 scheidsrechters:

Al Ghamdi (Saudi Arabië), Breeze (Australië), Irmatov (Oezbekistan), Mohd Salleh (Maleisië), Nishimura (Japan), Aguilar Chicas (El Salvador), Archundia Tellez (Mexico), Batres Gonzales (Guatemala), Marrufo (USA), Rodriguez Moreno (Mexico), Maillet (Seychellen), Damon (Zuid-Afrika), Coulibaly (Mali), Benouza (Algerije), Codjia (Benin), Amarilla Demarqui (Paraguay), Baldassi (Argentinië), Larrionda (Uruguay), Pozo Quinteros (Chili), Ruiz Acosta (Colombia), Simon (Brazilië), Vazquez Broquetas (Uruguay), Hester (Nieuw-Zeeland), O'Leary (Nieuw-Zeeland), Bartolo F. Benquerenca (Portugal), Bebek (Kroatië), Busacca (Zwitserland), De Bleeckere (België), Einwaller (Oostenrijk), Gilewski (Polen), Hansson (Zweden), Kassai (Hongarije), Lannoy (Frankrijk), Ovrebo (Noorwegen), Rosetti (Italië), Stark (Duitsland), Undiano Mallenco (Spanje), Webb (Engeland)

Van der Vlies tienduizend dagen Kamer

SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies is zaterdag precies tienduizend dagen lid van de Tweede Kamer. Sinds 2003 is de voormalige wiskundeleraar uit het Utrechtse Maartensdijk al het langst zittende Kamerlid.

Van der Vlies werd beëdigd als Kamerlid voor de orthodox-protestantse partij op 10 juni 1981, kort voor het aantreden van het tweede kabinet-Van Agt. In 1986 werd Van der Vlies fractievoorzitter, om dat tot op de dag van vandaag te blijven.

In de 27 jaar dat hij Kamerlid is, heeft Van der Vlies onder zijn collega's het gezag opgebouwd dat hoort bij de positie van nestor, al worden zijn orthodox-christelijke uitgangspunten nauwelijks gedeeld. Van der Vlies geldt in de Kamer als het staatsrechtelijk geweten. Ook dwingt hij respect af doordat hij, ondanks het feit dat hij slechts één partijgenoot in de Kamer heeft, bij veel debatten aanwezig is en over tal van terreinen het woord voert, van onderwijs tot landbouw.

Gedurende zijn carrière heeft Van der Vlies de politiek oppervlakkiger en vluchtiger zien worden, zei hij afgelopen week in een interview met de EO. Hij zei zich ook zorgen te maken over de steeds hogere omloopsnelheid van Kamerleden en de verruwing van het parlementaire taalgebruik. "Dat zijn allemaal zaken die het aanzien van de Kamer niet bevorderen, maar eerder reduceren."

Als partijleider heeft Van der Vlies te maken gekregen met ophef over het vrouwenstandpunt van de SGP. Alleen mannen kunnen volwaardig lid worden van de partij. Vrouwen worden wel toegelaten, maar mogen geen politieke functies bekleden. Daarover lopen al enkele jaren juridische procedures. In verband daarmee zette de staat in 2006 de subsidie aan de SGP stop, maar dat besluit werd een jaar later door de Raad van State vernietigd.

De 66-jarige Van der Vlies zei nog niet aan pensioen te denken. "In 2011 zijn er verkiezingen, en dat is nog een eind weg. Zolang ik van God de gezondheid krijg, is het niet aan mij om er al voor de volgende verkiezingen een streep onder te zetten."

Om het langst zittende Kamerlid ooit te worden, zou Van der Vlies nog een flinke tijd moeten doorgaan. Het record staat op naam van Lodewijk Duymaer van Twist, die van 1901 tot 1946 Kamerlid was voor de Anti-Revolutionaire Partij (ARP).


Van der Vlies tienduizend dagen Kamer  (foto: DAG)

THQ gaat 50 Cent: Blood on the Sand uitgeven

Na de grote schoonmaak bij Activision Blizzard zaten een aantal titels, waaronder Ghostbusters, Brütal Legend en 50 Cent: Blood on the Sand, zonder uitgever. THQ heeft bekend gemaakt dat zij van deze laatste game de uitgaverechten hebben gekocht.

50 Cent: Blood on the Sand is het vervolg op 50 Cent: Bulletproof, die ondanks weinig lovende reviews toch een groot commercieel succes bleek. In dit vervolg, die op PS3 en X360 uit zal komen, stap je opnieuw in de schoenen van 'Fiddy' om alles en iedereen die iets tegen je heeft aan gort te schieten. Hierbij krijg je natuurlijk hulp van de andere leden van G-Unit.
Het verhaal achter de game zorgt er voor dat je door twee landen waar een oorlog woedt zal wandelen. De reden hierachter is dat een maffiabaas van jou geld geleend heeft en het niet wil terugbetalen.


Waarom zou iemand die zichzelf kogelvrij vindt een Kevlarvest dragen?

De game zal behalve een single-player-modus ook online drop-in-drop-out co-op ondersteunen en niet minder dan achttien exclusieve tracks van 50 Cent en G-Unit bevatten.

Brad Carraway, vice-president van THQ:

"50 Cent is a cultural icon and one of the biggest names in hip hop. THQ is thrilled to be working with him on this exciting new title. Combining intense single player combat, drop-in and drop-out online co-op and never-before-released music tracks makes this the ultimate package for gamers and hip hop fans alike."

Curtis James Jackson III, rapper, oprichter van G-Unit, beter bekend als 50 Cent:

"Blood on the Sand has non-stop action and exclusive music tracks from me and the G-Unit that you won't find anywhere else Plus our fans will be able to play together with online co-op, and maybe even join me or one of the G-Unit online."

50 Cent: Blood on the Sand zal begin 2009 uitkomen in de VS. Over een Europese releasedate is nog niets bekend.

Deel Zeeuwse politietop gaat weg

Een groot deel van de Zeeuwse politietop maakt plaats voor andere personen. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag gezegd. Volgens de zegsman stappen de betrokken personen niet op, maar maken ze op termijn ruimte voor anderen.

Interim-korpschef Hans Vissers geeft later vandaag uitleg. Eerder dit jaar vertrok korpschef Fup Goudswaard al, omdat de inlichtingendienst AIVD concludeerde dat hij chantabel was vanwege een buitenechtelijke relatie. Daarbij is ook nog het vertrouwen opgezegd in de korpsleiding en korpsbeheerder Koos Schouwenaar.

Openbare school in Amsterdam gaat islamles geven

De openbare basisschool Ru Paré in Amsterdam-Slotervaart begint in januari met lessen over de islam. Dat meldde een woordvoerder van het stadsdeel vandaag. De lessen gaan plaatsvinden op woensdagmiddag en worden gegeven door een gekwalificeerde docent.

De lessen vallen buiten het reguliere lesrooster. Ru Paré is de eerste openbare school in Amsterdam waar islamlessen gegeven zullen worden. Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, zei in juni van dit jaar dat openbare scholen meer ruimte zouden moeten bieden aan religie, en dan vooral aan de islam. Die extra aandacht zou het godsdienstonderwijs weghalen uit de moskee.

Na een klein onderzoek onder ouders en leerlingen concludeerde de directie van Ru Paré dat inderdaad behoefte bestond aan dergelijke godsdienstlessen voor kinderen. Een tweede school in Slotervaart onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor het geven van dit soort lessen. Op enkele basisscholen in Rotterdam en Lelystad hebben kinderen al de mogelijkheid islamlessen te volgen.

Met dank aan ikletgoedop en FOKwa voor de submit.

Kabinet akkoord met vijf gemeentelijke fusies

Nederland krijgt opnieuw minder gemeenten door herindelingen in Limburg, Groningen en Zuid-Holland. Het kabinet ging vandaag op voorstel van staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten akkoord met vijf gemeentelijke fusies.

Limburg ondergaat de grootste veranderingen. De gemeenten Arcen en Velden en Venlo gaan samen op in de nieuwe gemeente Venlo. De gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel fuseren ook, maar de naam is nog niet bekend. Horst aan de Maas, Sevenum en een deel van de gemeente Meerlo-Wanssum gaan ook samen in een gemeente die nog geen naam heeft. Een ander deel van Meerlo-Wanssum wordt aan de gemeente Venray toegevoegd.

In Groningen gaan Reiderland, Scheemda en Winschoten samen in de nieuwe gemeente Oldambt. In Zuid-Holland fuseren Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkappelle in de nieuwe gemeente Zuidplas.

Personeel overvalt eigen winkel

Drie vrouwen van 21, 23 en 51 haar uit Wageningen en Renkum zijn door de politie aangehouden met een overval op een winkel op maandag 13 oktober. Nader onderzoek van de politie wees uit dat de overval in scene is gezet en dat daarbij twee winkelmedewerksters betrokken waren. Deze twee behoren tot de aangehouden personen.

Op 13 oktober werd door de vrouwen aangifte gedaan van een overval. Rond half zes zou een vrouw de winkel binnen zijn gekomen en deze zou de medewerkster onder bedreiging van een wapen geld af hebben gedwongen. Vervolgens zou deze vrouw er met een onbekend geldbedrag vandoor zijn gegaan.

Deze overval zou door de drie vrouwen, waarvan er twee in de winkel werken, in scene zijn gezet. Afgelopen week zijn alle drie de vrouwen aangehouden. De vrouwen zitten nog vast voor ander onderzoek. 

Met dank aan qu63 voor de submit.

Fan gooit tampon naar 3js

De 3js krijgen tijdens optredens regelmatig te maken met vrouwelijke fans die hun adoratie voor het muzikale trio niet onder stoelen of banken steken. De Volendammers krijgen alleen niet de doorsnee slipjes naar zich toegeworpen. "We waren laatst bij een openluchtoptreden en toen gooide iemand een tampon op het podium", vertelt zanger Jan Dulles. "Volgens mij was het om aan te tonen hoe vruchtbaar degene was die dat gooide. Daar moeten we dan zelf maar onze conclusies uit trekken."

Dulles had vroeger vriendinnetjes die maar moeilijk konden omgaan met de roem van de zanger. "Zij waren absoluut niet blij met de aandacht die ik van de vrouwen kreeg", vertelt hij. "Ik ben daar bovendien ook gevoelig voor. Ik heb nu een vriendin die het allemaal wel snapt. Als er geen aandacht is van vrouwen is er ook geen rock 'n roll."

Collega Jaap de Witte heeft niet zoveel last van opdringerige fans. "Vrouwen zijn niet in mij geïnteresseerd. Dat komt door mijn hele hoge leeftijd", zegt de gitarist. "Ik ben al mijn hele leven muzikant en ik heb gemerkt dat problemen in bands bijna altijd worden veroorzaakt door de vrouwen. Ik heb veel bands kapot zien gaan door jaloezie van de vrouwen achter de muzikanten."

De 3js kwamen vorige week met 'De kamers van m'n hart' binnen op de tweede plaats van de Mega Album Top 100.

Haider had biseksuele relatie

De overleden Oostenrijkse politicus Jörg Haider (58) en zijn opvolger aan het hoofd van de BZÖ, Stefan Petzner (27) waren minnaars. Petzner bevestigde dit woensdag in een interview met het Oostenrijkse radiostation Ö3 en de televisiezender Krone TV. Na de bekentenis is Petzner vervangen door de 43-jarige Josef Bucher als hoofd van de extreemrechtse partij, die onder meer bekend staat om zijn homofobe gedachtegoed.

Petzner wilde met zijn uitspraken in het interview een einde maken aan al het gissen. Sinds de dood van Haider hebben verschillende lieden zijn laatste uren voor het dodelijk ongeval proberen te reconstrueren en ontstonden de verhalen dat Haider en Petzner minnaars waren.

De laatste uren

De avond dat het fatale ongeval plaats had, zou Haider direct van een feestje in Velden aan de Wörthersee afkomen, waar hij drie kwartier voor de crash weg was gereden. Volgens de Oostenrijkse politie klopte er niets aan het tijdspad dat opgegeven was. Ook getuigen lieten weten dat Haider die avond al veel eerder, om 21.15 uur weg was gereden, terwijl het ongeval pas om 1.25 uur plaats had op zaterdagochtend.

Naast de vraag waar Haider geweest was tussen 21.15 uur vrijdag avond en 1.25 uur zaterdagochtend, rees ook de vraag hoe hij 1,8 promille in het bloed had gekregen. Volgens ooggetuigen had Haider namelijk niet veel gedronken op de avond van het ongeval.

Foto's

Na veel speculaties verscheen er in een Duitse tabloid een foto die met een gsm was gemaakt, enkele uren voor Haiders dood. De foto toont Haider in een intiem gesprek met een onbekende jongeman. De foto was gemaakt in Zum Stadtkrämer, een café in Klagenfurt dat bekend staat als ontmoetingsplaats voor homo's. In korte tijd zou Haider in het café met zijn onbekende gezelschap een fles wodka hebben leeggedronken.

De foto deed veel stof opwaaien en oude geruchten over vermeende biseksualiteit van Haider kwamen bovendrijven. Haider werd namelijk veel gezien in gezelschap van goed uitziende jongemannen.

Huwelijk

Volgens de verhalen zou Petzner regelmatig bij Haider blijven slapen. De vrouw van Haider, Claudia, zou van hun relatie weten. Volgens Petzner had Claudia geen moeite met het dubbelleven van haar man. "Zij hield van hem als een vrouw, hij hield van haar als een man. Ik hield van hem op een heel andere manier. Zij begreep dat." De zus van Petzner vertelt een ander verhaal in het Oostenrijkse magazine Madonna. Volgens haar was Haiders vrouw jaloers op de relatie van Haider en Petzner.

De fatale avond

Toen de achtergrond van Haiders voorkeur bekend werd, was ook meer duidelijk geworden omtrent de uren voor zijn dood die nacht. De Standaard bericht dat Haider die avond op het feestje in Velden ruzie kreeg met Petzner. Haider is hierop boos weggereden om in de homobar zijn verdriet weg te drinken met een jongeman. De gevolgen zijn bekend.

Met dank aan Chancard en 43 voor de submit.

Geen nieuw proces Duitse internet-kannibaal

Het Duitse constitutionele hof heeft een verzoek van internet-kannibaal Armin M. om een nieuw proces afgewezen. Volgens het hof zijn er in de rechtszaak die leidde tot Meiwes' veroordeling tot levenslange gevangenisstraf wegens moord geen fouten gemaakt. Volgens M. ging het niet om moord, maar om doding op verzoek.

M. had in 2001 op internet contact gezocht met een jonge man 'voor slacht en consumptie'. Een man met masochistische instelling reageerde. Volgens M. stemde de man ermee mee in dat hij hem zijn penis af zou snijden en zou doodsteken. Nadat het slachtoffer zich met een fles hoestdrank bewusteloos had gedronken, deed Meiwes wat hij beloofd had. Hij legde alles op video vast en speelde later de beelden om zichzelf erbij te bevredigen.

Armin M. werd in eerste instantie wegens doodslag tot 8,5 jaar veroordeeld. Een federaal gerechtshof verwierp het vonnis en beval een nieuw proces, omdat de rechtbank onvoldoende rekening had gehouden met het seksuele motief. In het nieuwe proces achtte de rechtbank moord bewezen en kreeg Meiwes levenslang.

Mortal Kombat vs. DC Universe laat wat van zich zien

Mortal Kombat is een legendarische franchise, dat weten we inmiddels allemaal. De DC Comics zijn ook zeer beroemd, maar dan wel alleen in stripvorm. Het schijnt dat Mortal Kombat de gasten van DC Comics (Batman, Superman, noem ze maar op) erg tof vinden. Daarom komt Mortal Kombat vs. DC Universe binnenkort uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Met je Mortal Kombat helden kun je de superhelden van DC Universe een klap tegen hun gezicht geven, of andersom. Voor de mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen, hieronder wat screenshots van deze helden.



Belasting op erfenissen fors omlaag

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën verlaagt de successierechten. Het maximale tarief voor belasting op erfenissen gaat voor naaste verwanten als partners en kinderen omlaag van 27 procent naar 20 procent.

Dat heeft de bewindsman vandaag aangekondigd na een besluit hierover in de ministerraad. Het toptarief voor verwanten zoals neven, nichten en vrienden daalt van de huidige 68 procent belasting naar 40 procent.

De belastingverlaging zal de schatkist 235 miljoen per jaar kosten. De Jager wil een deel daarvan terugverdienen door maatregelen tegen het ontwijken van belasting zoals het wegsluizen van geld naar belastingparadijzen. Dat moet jaarlijks 160 miljoen euro opleveren.

Belasting op erfenis aanzienlijk omlaag  (foto: ANP)

Drie arrestaties voor mensenhandel Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft twee mannen en een vrouw opgepakt omdat die een illegaal prostitutienetwerk zouden hebben opgezet en geëxploiteerd. Tegen de verdachten was aangifte gedaan door vier vrouwen die verklaarden dat ze onder valse voorwendselen naar Nederland waren gelokt en gedwongen in de prostitutie moesten werken. Het drietal wordt verdacht van mensenhandel, laat de politie vrijdag weten.

De veronderstelde slachtoffers werden vanuit met name Tsjechië naar Nederland gehaald en in hotels langs de Nederlandse snelwegen ondergebracht. Hun seksuele diensten werden vervolgens via internet aangeboden. De politie startte een onderzoek nadat een van de slachtoffers in februari uit een Rotterdamse woning wist te ontsnappen en aangifte deed. De overige drie aangevers werden bij een controle in een hotel aangetroffen.

De arrestanten zijn een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep, een vrouw van 49 uit Zelhem en een 41-jarige plaatsgenoot van haar. Ze werden dinsdag opgepakt in hun woningen, die meteen werden doorzocht. Gelijktijdig werd in het kader van hetzelfde onderzoek ook een woning in Den Haag uitgekamd, waarbij eveneens een arrestatie werd verricht. Deze 35-jarige Fransman werd gezocht door de autoriteiten in zijn vaderland omdat hij voor mensenhandel tot vier jaar cel was veroordeeld.

Eerder vrijdag werd een soortgelijke zaak bekend. Drie Hongaren, twee mannen en een vrouw, zijn vorige week door de Haagse en Hongaarse politie opgepakt voor mensenhandel. Zij zouden vrouwen vanuit Hongarije naar Nederland hebben gehaald om hen in Den Haag tegen hun zin in de prostitutie te laten werken. In deze zaak zijn vijf aangiften binnen. De twee zaken hebben niets met elkaar te maken, zegt een politiewoordvoerder.

Gouden RadioRing voor Coen & Sander Show (3FM)

Het programma 'De Coen & Sander Show' van Radio 3FM heeft de Gouden RadioRing 2008 gewonnen, een publieksprijs. De ringen zijn de radiobroertjes van de Televisierring, die vanavond wordt uitgereikt. Uit handen van dj Jeroen van Inkel ontvingen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zojuist de prijs in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

"Wij waren de underdog", reageert Coen Swijnenberg. "We vonden het al fantastisch dat we al genomineerd waren. En dan horen we ineens dat wij gewonnen hebben. Fantastisch!" Ruim 34.000 mensen stemden de afgelopen 26 uur voor de Ring.

Het programma was inderdaad de underdog de afgelopen week. De andere twee genomineerden, 'GIEL' en 'Midden In De Nacht Rick' waren afgelopen week uitgebreid in de media te horen. Giel Beelen schakelde spindokter Kay van der Linden in en Rick van Velthuysen kreeg veel aandacht op de weblog GeenStijl. Coen en Sander organiseerden gisteren een open dag tijdens hun uitzending.

Toch ging Giel Beelen niet met lege handen naar huis. Hij won voor het tweede jaar op rij de Zilveren Radioster voor de radioman van het jaar. Voor de prijs waren naast Giel Beelen ook Gerard Ekdom (3FM) en Edwin Evers (Radio 538) genomineerd.

De Zilveren Radioster voor de radiovrouw van het jaar ging naar Sophie Hilbrand. Het Gouden Radio-oortje voor beste radio-evenement ging naar '3FM Serious Request'.

Eltink naar Skil-Shimano


Theo Eltink heeft een contract voor een jaar getekend bij Skil-Shimano. De 26-jarige renner uit Westelbeers, maar woonachtig in het Belgische Lanaken, reed de afgelopen elf jaar voor Rabobank. Eerst in de opleidingsploegen en de laatste vier jaar in het ProTour team.

In zijn debuutjaar bij de professionals (2005) maakt Eltink indruk door als 29ste in de Ronde van Italië te eindigen. Een jaar later bevestigde hij zijn kwaliteiten als ronderenner door in de Ronde van Spanje beslag te leggen op de 24ste plaats in het eindklassement.

Eltink heeft inmiddels zes grote ronden - drie maal Giro en drie maal Vuelta - uitgereden en reed het afgelopen seizoen voor Rabobank in diezelfde etappekoersen vooral in dienst van de kopmannen Denis Menchov en Robert Gesink. Bij Skil-Shimano hoopt de klimmer in 2009 zelf te gaan scoren. “Skil-Shimano heeft een mooi programma waardoor ik me weer verder kan ontwikkelen als renner. Mijn doelstelling voor komend seizoen is wedstrijden winnen en ik wil me daarbij toespitsen op enkele mooie eendagswedstrijden en etappewedstrijden waarin geklommen moet worden.”

Vertrouwen Nederlanders in Uruzganmissie daalt

Het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de militaire missie in Uruzgan is de afgelopen maand sterk afgenomen. Dat staat in de maandelijkse rapportage van het ministerie van Defensie.

Het percentage van de ondervraagden dat denkt dat de Nederlandse militairen zijn opgewassen tegen de Talibanstrijders is gedaald van 45 procent naar 37 procent. Ook het percentage Nederlanders dat de risico's verantwoord vindt die de Nederlandse militairen in de Afghaanse provincie lopen, is met 28 procent nu tegen veertig procent vorige maand betekenisvol lager.

Het deel van de Nederlandse bevolking dat aangeeft er vertrouwen in te hebben dat de missie zal bijdragen aan de wederopbouw daalde van 46 procent vorige maand tot 36 procent nu.


Vertrouwen Nederlanders in Uruzganmissie daalt  (foto: DAG)

Japanse 'vermoordt' virtuele echtgenoot

Een Japanse deelneemster aan een computergame zit in voorarrest omdat ze haar virtuele echtgenoot heeft omgebracht. Zij werd zo kwaad toen haar virtuele man zonder waarschuwing van haar scheidde, dat ze inlogde met zijn wachtwoord en zijn personage doodde.

De 43-jarige vrouw, een pianolerares, werd woensdag gearresteerd in haar zuidelijke woonplaats Miyazaki en overgebracht naar het huis van bewaring in het duizend kilometer noordelijker gelegen Sapporo, waar haar tegenspeler woont en een klacht tegen haar indiende. Ze zal waarschijnlijk worden aangeklaagd voor het zich illegaal toegang verschaffen tot een computer en knoeien met elektronische gegevens, waarvoor zij maximaal vijf jaar celstraf of enkele duizenden euro's boete kan krijgen. Ze had overigens geen plannen wraak te nemen in de reële wereld, zei de politie. Of de vrouw in het echte leven gehuwd is kon de politie niet zeggen.

De vrouw en de man speelden mee in het populaire computerspel Maple Story. Deelnemers aan het spel creëren een digitaal personage -avatar- dat henzelf voorstelt. Daarmee betreden zij een virtuele wereld waarin ze monsters en andere obstakels moeten zien uit te schakelen, maar al doende relaties met hun medespelers aangaan en sociale activiteiten ontplooien. Vaak gaan ze daarbij aanzienlijk verder dan ze in de echte wereld zouden doen. Seks met vreemden bijvoorbeeld is in de gamesituatie schering en inslag.

De vrouw kwam de inlog-gegevens van de man te weten toen de twee in het spel nog gelukkig getrouwd waren.

Voor meer games-nieuws kijk je uiteraard op: FOK!games. 

Sollied: "Je moet je kansen benutten"

Sc Heerenveen-trainer Trond Sollied was na het UEFA Cup-duel met AC Milan wat teleurgesteld over de afronding van zijn ploeg.

"Je weet van te voren dat je weinig kansen krijgt. Je moet je kansen goed benutten." Dat deed zijn formatie niet. "We kunnen en moeten meer doelpunten maken." Milan scoorde daarentegen twee keer in drie minuten. "Dan kom je thuis van een koude douche."

"We hadden kleine momenten tegen ons. We hadden bijvoorbeeld nog een penalty moeten hebben wegens een handsbal," concludeerde Sollied na het zien van de TV-beelden. De Noor was tevens verbaasd over de beelden van het duel tussen Calvin Jong-a-Pin en Filippo Inzaghi. "Dat is voor mij klaar, dat is een rode kaart."

"In de tweede helft hebben we goed geprobeerd om op zoek te gaan naar de 2-1." Maar Sollied vond de Italianen fantastisch een-op-een verdedigen. "Wij kunnen dit zien als een fantastisch leerproces. De jongens hebben een fantastische toekomst. We moeten dit laten bezinken en dan zien we weer verder," richtte de oefenmeester van de Friezen alvast de blik op de confrontatie met Feyenoord.

Noord-Holland ontkent illegaal bankieren

De provincie Noord-Holland ontkent op illegale wijze te hebben gespaard. Berichten dat Gedeputeerde Staten vorig jaar een lening van vijftig miljoen euro afsloten speciaal om dit geld tegen een hoge rente uit te zetten, zijn volgens de provincie dan ook onwaar. "GS heeft niet gebankierd met geleend geld", zegt commissaris van de Koningin Harry Borghouts vrijdag.

De provincie sloot de lening bij de Nederlandse Waterschapsbank in augustus vorig jaar af om langetermijnprojecten te financieren. Toen enkele daarvan vertraging opliepen, zoals de ontwikkeling van de Zuidas in Amsterdam, bleek de vijftig miljoen niet nodig. Vervolgens besloot de provincie het geld in spaardeposito's te stoppen. Regionale media schreven vrijdag dat deze constructie wettelijk verboden is, maar volgens de provincie is niets minder waar.

Ten onrechte wordt de suggestie gewekt dat Noord-Holland goedkoop geld zou hebben geleend met de intentie dit geld tegen een hogere rente uit te zetten, reageert de provincie op de berichtgeving. Dit geld zou namelijk zijn geleend vanuit de verwachting dat het daadwerkelijk nodig zou zijn. De wet Fido (financiering decentrale overheden), die lagere overheden verbiedt geld te lenen met als specifiek doel het elders tegen meer rente weg te zetten, is volgens de provincie dan ook niet overtreden.

Smaakmaker Bundesliga niet te koop

Jakub Blaszczykowski is op dit moment een van de smaakmakers van de Bundesliga. De 22-jarige buitenspeler van Borussia Dortmund wordt dan ook al in verband gebracht met grotere clubs. Tevergeefs, zo maakte zijn club bekend. Kuba is niet te koop.

Liverpool zou al verregaande interesse hebben in de 22-jarige Pool, maar trainer Jürgen Klopp zal Blaszczykowski niet verkopen. Klopp is zeer content met de ontwikkeling van de rechtsbuiten die vorig seizoen overkwam van Wisla Krakau. Na een moeizaam eerste seizoen is Blaszczykowski dit seizoen definitief doorgebroken bij die Schwarzgelben.

"Blaszczykowski is misschien wel de snelste speler van de Bundesliga", vertelt Klopp. Hij is dit seizoen veel beter dan het vorige. Hij heeft veel meer oog voor wat er om hem heen gebeurt. Bovendien is hij in staat met grote snelheid te dribbelen in kleine ruimtes. Kuba heeft zich ontwikkeld tot een attractie"

Blaszczykowski scoorde dit seizoen eenmaal. Een schitterend schot in de thuiswedstrijd tegen Bayern München. Mede dankzij die treffer vestigde de buitenspeler de aandacht op zich. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke laat weten dat Blaszczykowski absoluut niet te koop is. "We hem nodig voor het verwezenlijken van onze doelstellingen."

Afgelopen zomer op het EK in Zwitserland en Oostenrijk kon Blaszczykowski door een blessure niet veel potten breken. Blaszczykowski is door bondscoach Beenhakker wel weer opgeroepen voor de kwalificatie wedstrijden van Polen naar het WK in Zuid-Afrika.

Sequel van BioShock naar PC, Xbox 360 en PlayStation 3

2K Games heeft vandaag officieel aangekondigd dat de sequel BioShock 2: Sea of Dreams naar de PlayStation 3, PC en Xbox 360 komt. Het is nog niet bekend of de PlayStation 3-versie wat later komt, aangezien deel één ook pas veel later uitkwam op de PlayStation 3.

Tevens is de debut-trailer officieel op het net verschenen. Waarschijnlijk heb je 'm al eerder gezien. Je moet niet al te veel verwachten van de trailer. Het laat enkel de Little Sister op het strand met een poppetje vast in haar hand zien en vervolgens ontstaat er een soort stad dat is gebouwd van zand. Je begrijpt zeker wat we bedoelen... Enfin, je ziet 'm hieronder.

KNVB voert Nederland B in

De KNVB herintroduceert na bijna twintig jaar een elftal dat onder de naam Nederland B gaat voetballen. Dat maakte de bond vrijdag bekend.

Oud-international Johan Neeskens is aangesteld als bondscoach. Hij krijgt assistentie van Dennis Bergkamp, die de functie zal combineren met zijn stage bij het eerste elftal van Ajax. Ook Arthur Numan (teammanagement) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer) maken deel uit van de technische staf.

Het B-team zal bestaan uit spelers die niet meer in aanmerking komen voor Jong Oranje en spelers die nog niet structureel behoren tot de selectie van het Nederlands elftal. De KNVB blaast het project nieuw leven in, omdat Jong Oranje zich niet wist te plaatsen voor het EK van 2009. Een grote groep talentvolle voetballers zou als gevolg hiervan lange tijd verstoken blijven van interlandvoetbal en daardoor de mogelijke aansluiting met het A-elftal kunnen verliezen, zo stelt de KNVB.

Het project 'Nederland B' duurt tot het einde van het lopende seizoen. Na de zomer van 2009 begint namelijk de kwalificatiereeks van Jong Oranje voor het Europees kampioenschap van 2011 voor spelers tot 21 jaar. Bij dat EK kan plaatsing voor de Olympische Spelen van 2012 worden afgedwongen.

De contracten van Neeskens en de andere stafleden gaan in op 1 januari en duren tot het einde van het seizoen. Wie Jong Oranje daarna gaat begeleiden op weg naar het EK van 2011 is nog onduidelijk. Het contract van huidig bondscoach Foppe de Haan loopt tot het einde van dit seizoen. Omdat De Haan met Jong Oranje geen wedstrijden meer heeft, blijft hij zich tot die tijd als supervisor bezig houden met het beloftenelftal, één jeugdelftal 'onder' Jong Oranje. Het beloftenelftal bestaat uit spelers (geboren na 1 januari 1988) die in aanmerking komen voor een plaats in Jong Oranje van volgend seizoen. Of De Haan na de zomer in dienst blijft van de KNVB, als bondscoach van Jong Oranje of in een andere rol, moet nog besproken worden.

O'Neill: "We speelden briljant"

Aston Villa-manager was na afloop lyrisch over de 2-1-overwinning op Ajax in de UEFA Cup.

"We wisten dat het lastig zou gaan worden, Ajax is een sterke ploeg," aldus O'Neill tegenover Five. "Ik vond ons briljant spelen, ik denk dat we verdiend gewonnen hebben."

Met een 2-1-stand was het de gehele tweede helft nog spannend voor de thuisploeg, die in de ogen van O'Neill een strafschop had verdiend na een duel tussen Gabriel Agbonlahor en Leonardo. "We hadden zeker een strafschop verdiend, het was duidelijk. Dat had oos bovendien iets meer rust gegeven."

Renners willen hogere straffen voor 'dopeurs'

In een brief van belangenvereniging ACCPI hebben de Italiaanse profwielrenners gezegd dat ze willen dat dopingzondaars langer gestraft gaan worden dan de twee jaar schorsing van dit moment.

De ACCPI denkt dat alleen door hogere straffen de geloofwaardigheid in het wielrennen kan terugkeren. Wel vinden ze dat dopingzondaars, die meewerken, een mildere straf zouden moeten krijgen. In de brief, gericht aan de internationale wielerfederatie UCI, zegt de belangenvereniging dat de positieve tests van Bernhard Kohl, Stefan Schumacher, Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli en Emanuelle Sella schadelijk zijn geweest voor het wielrennen. Hun gedrag zou het vooroordeel van sommige mensen voeden dat je alleen nog koersen kunt winnen met behulp van doping.

De voorzitter van de internationale wielerfederatie, Pat McQuaid, pleitte vorige week voor verdubbeling van de strafmaat voor dopingzondaars.

Van Kraaij: "Transfer Jovanovic niet aan de orde

Zelf houdt Milan Jovanovic stiekem nog rekening met een transfer naar PSV in de winterstop. Adrie van Kraaij, technisch manager van de Eindhovenaren, gaat er echter niet vanuit dat de Serviër binnenkort Standard Luik gaat verruilen voor de regerend landskampioen.

Jovanovic was afgelopen woensdag in het Philips Stadion om de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Olympique Marseille te bekijken. Tegenover Het Laatste Nieuws verklaarde de aanvaller dat hij nog altijd in is voor een overgang naar Eindhoven.

Van Kraaij ontkent echter dat een transfer aanstaande is. "Zijn zaakwaarnemers bezochten het duel. Enkele dagen eerder vroegen ze of Milan ook een kaartje kon krijgen," is de verklaring van de technisch manager in Het Algemeen Dagblad. "Een transfer naar PSV is eigenlijk van de baan."

Wederom gestegen verkoop Xbox 360

Microsoft heeft in het derde kwartaal van dit jaar 2,2 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht. Dat is een groei van 20 procent, aldus Bill Koefoed, Investor Relations Microsoft.

Halverwege dit jaar had het bedrijf uit Redmond ongeveer 20 miljoen stuks verkocht, we kunnen dus aannemen dat inmiddels de 22 miljoen behaald is. De originele Xbox behaalde de 24 miljoen toen in mei 2006 de verkoop gestaakt werd, als de 360 de huidige trend doorzet zal dit aantal eind dit jaar geëvenaard worden.

Het is echter niet helemaal zeker dat het record verbroken gaat worden, aangezien het mogelijk is dat een deel van de 2,2 miljoen stuks door retailers alvast ingeslagen is voor de kerstperiode, om eventuele tekorten voor te zijn. De gestegen verkoop van de console heeft Microsoft in ieder geval geen windeieren gelegd; er is een winst van 4,37 miljard dollar op een omzet van 15,06 miljard dollar geboekt.



Weinig klachten over kredietcrisis...

Van Loen had ontslag niet verwacht

Een bizarre situatie bij FC Utrecht, waar gisteren vier assistenten op straat werden gezet. De chemie met de spelersgroep zou weg zijn. John van Loen, assistent achter Willem van Hanegem, begrijpt er helemaal niks van.

"Dit valt heel zwaar, rauw op mijn dak. Ik heb hier toch jaren gewerkt met goede resultaten. Kijk, dat ze een keer je contract niet verlengen hoort bij de voetballerij. Maar dit! Binnen vijf minuten stonden we op straat..."

"Het ontbreken van chemie, daar zou het allemaal aan liggen. Ik heb nooit indicaties gehad in deze richting, echt niet. Dit moet ik eerst even verwerken," aldus de oud-speler van de 'Domstedelingen' in het Algemeen Dagblad.

Naast Van Loen werden ook Nascimento, Arts en Druppers op straat gezet.

Student dood tijdens eetwedstrijd

Een jonge Taiwanees heeft meegedaan aan een eetwedstrijd. Waarschijnlijk was de student iets te gulzig, want hij is in een broodje ei gestikt. Uit piëteit voor de overledene zijn bijna alle eetwedstrijden in het land afgelast.

Terwijl de jongeman het ene na het andere broodje wegschrokte, voelde hij ineens dat hij moest kotsen. Hierop rende hij naar de wc, maar halverwege stortte de Taiwanees in elkaar en kwam niet meer bij. Hoeveel broodjes hij had gegeten, is niet bekendgemaakt.

Ancelotti wuift 'rood' Inzaghi weg

Carlo Ancelotti, de trainer van AC Milan, heeft gezegd dat hij de overtreding van Inzaghi tegen Jong-a-Pin van SC Heerenveen gisteren wel vond meevallen.

"Hij gaf een duwtje”, aldus de Italiaanse coach. "Ik weet niet of Inzaghi rood had moeten krijgen”, was de reactie van Jong-A-Pin. "Daarvoor zou ik eerst de beelden moeten terugzien. Inzaghi raakte me wel met zijn elleboog, de scheidsrechter zag het maar deed er niets aan."

Vrouw in cel wegens virtuele moord op echtgenoot

In Japan is een vrouw gearresteerd, omdat ze haar virtuele echtgenoot zou hebben vermoord in een videogame. De 43-jarige Japanse kwam tot haar daad toen ze opeens de tekst 'gescheiden' op haar beeldscherm zag staan, nadat ze samen met haar virtuele man had verloren in het internetspel Maplestory. Na dit voorval brak de vrouw in op de computer van de man die haar virtuele echtgenoot speelde in het spel en stal ze zijn inloggegevens, waarna de vrouw het virtuele alter ego van de man van het leven beroofde. In Maplestory is het mogelijk dat karakters relaties met elkaar onderhouden, sociale activiteiten onderhouden en natuurlijk monsters verslaan. De vrouw wordt mogelijk aangeklaagd voor het inbreken in een computer en het manipuleren van datagegevens. Als ze wordt veroordeeld kan ze vijf jaar cel en een boete van maximaal 4000 euro tegemoet zien.

Klien klaar voor drukke winterperiode

Christian Klien heeft gezegd dat hij uitkijkt naar de eerste wintertests. Hij vindt dat de rol van de testcoureur deze winter extra belangrijk is vanwege de terugkeer van de slicks, de introductie van het KERS-systeem en de nieuwe regels voor de aërodynamica.

"Ik kijk ernaar uit om heel veel te gaan rijden", aldus de testcoureur van BMW. "Tijdens de wintermaanden mag er weer met twee wagens tegelijk worden getest, wat betekent dat ik ook weer een flink aantal kilometers kan rijden. De testcoureurs kunnen komende winter een nog belangrijkere bijdrage leveren aan het succes van een team, vanwege alle technische veranderingen die we in 2009 krijgen. Volgend jaar schakelt de Formule 1 over naar slicks, doet KERS zijn intrede en krijgen we nieuwe aërodynamica. Al die elementen zullen veel invloed hebben op de sport. Mijn taak als testcoureur is dus lang niet zo spannend geweest!"

Perez: "Fantastisch om beslissend te zijn"

Kenneth Perez speelde gisteravond met FC Twente in de UEFA Cup tegen Racing Club de Santander. De Tukkers wonnen met moeite.

Romano Denneboom kopte uit een voorzet van Perez de enige treffer tegen de touwen. "Na een moeilijk begin is het mooi om te zien dat je zo een stempel drukt op de wedstrijd. De eerste vijf wedstrijden speelde ik ver beneden mijn niveau. Je bent ongeduldig, terwijl het gewoon zijn tijd nodig heeft voordat je bij een nieuwe club aan iedereen gewend bent. Denk je dat je medespelers diep gaan, komen ze in de bal. En andersom", aldus Perez die het idee had dat Twente gisteren met meer automatismen speelde. "We speelden te statisch in andere duels. We staan er goed voor in de competitie, maar het spel kon beter. We bewogen niet op het middenveld. Dat ging vandaag beter, dat is voor mijn spel ook goed."

Peter van Eijl schenkt lekkerste koffie

Voor het lekkerste kopje koffie moet je helemaal naar Groningen. Peter van Eijl van Doppio Espresso is verkozen tot winnaar in de AD Koffietest die morgen pas wordt gepubliceerd.

Edwin Evers sprak de koffieschenker (fragment) en achterhaalde waar de koffie vandaankomt, namelijk uit Italië rond het Comomeer waar de bonen bij een brander worden gekocht. Verder wordt de koffie gezet met een op maat gemaakte machine. Het AD heeft al aangekondigd dat het met de geschonken koffie in Nederland slecht gesteld is. Overigens werd gisteren bekend dat vrouwen van veel koffie kleinere borsten krijgen.

Koffie maken bij Doppio!

Ronaldo eist Gouden Bal op

Cristiano Ronaldo is ervan overtuigd dat hij dit seizoen de Gouden Bal wint en wordt uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Dit laat de Portugees doorschemeren in een interview met de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

"Ik ben zeker vol vertrouwen. Als je nagaat wat ik dit jaar allemaal gepresteerd heb. Ik denk dat ik meer heb laten zien dan wie dan ook. Wat had ik nog meer moeten doen om die prijzen te winnen?," aldus de speler van Manchester United die op de shortlist van dertig voetballers staat die kans maken op de Gouden Bal.

De prijs wordt in december uitgereikt.

KNVB doet onderzoek fusie AGOVV en GA Eagles

De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om de profclubs AGOVV en GA Eagles te laten fuseren. Dit omdat de KNVB van plan is om de Jupiler League in sneltreinvaart terug te brengen tot zestien clubs.

"Meewerken aan zo'n onderzoek kan nooit kwaad," reageert AGOVV-voorzitter Victor Doorn in De Stentor.

"Nee zeggen kan altijd nog. We werken aan het onderzoek mee," aldus Go Ahead Eagles-voorzitter Hans de Vroome. "Maar we nemen geen standpunt in."

Andere mogelijke fusies zijn volgens de KNVB: Eindhoven / Helmond Sport, Haarlem / Telstar, FC Groningen / Veendam en Fortuna Sittard / MVV / Roda JC. De KNVB hoopt het onderzoek binnen een maand af te ronden.

De laatste dag in Gears of War 2 commercial

Aan elke oorlog komt een einde, alleen voor sommige soldaten wat sneller dan voor anderen. Ook Marcus Fenix gaat een einde breien aan de oorlog die tussen de mensheid en de Locust gevoerd wordt. In onderstaande commercial kun je zien hoe er een aanval gelanceerd wordt op een ondergrondse basis van de Locust. Fenix zit in één pod met The Coletrain en is niet van plan om kopjes thee te komen drinken.

Agent rolt zakken slapende man

Het imago van de politie van Moskou heeft een flinke deuk opgelopen. Een niet al te integere agent heeft namelijk een metroreiziger beroofd. De passagier was op het bankje in slaap gevallen, waarna het voor de agent een koud kunstje was de zakken van de arme man te rollen.

Dankzij Bromsnor is de beste man nu zijn mobieltje en portemonnee kwijt. De agent is binnenkort over de hele wereld bekend, want de hele beroving is gefilmd. Het filmpje is uiteraard op internet beland.

 


Gelukkig hebben we de beelden nog

Leerzame avond voor Ajax

Met het schrift op schoot kon Ajax-trainer Marco van Basten tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Aston Villa weer wat leerzame punten noteren. De Amsterdammers gingen donderdagavond in de UEFA Cup tegen Villa knullig onderuit met 2-1.

Van Basten was tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. "We kregen niet heel veel kansen, maar controleerden wel de wedstrijd," zo analyseert hij na afloop. "Dan is het jammer dat je na 45 minuten toch met 2-1 achterstaat. Bij de eerste tegentreffer schatte Kenneth Vermeer een hoekschop verkeerd in. Maar we komen op een dergelijke manier ook op gelijke hoogte"

In de tweede helft speelde Ajax duidelijk minder. Van Basten haalde na een uur spelen Luis Suarez naar de kant. "Ik vind dat we de laatste tijd voorin te veel balverlies lijden. Daarom heb ik Suarez gewisseld. Het is jammer dat we hebben verloren, maar het was al met al een leerzame ervaring voor onze jonge ploeg."

Koevermans: "Ik kon er volgens hem niks van"

PSV'er Danny Koevermans wist even niet meer hoe hij het moest hebben, vlak voor het Champions League-duel thuis tegen olympique Marseille. In de spelerstunnel kreeg de Schiedammer een scheldkanonnade te verwerken van een supporter die duidelijk wilde maken dat Koevermans er niks van kon.

Na zijn twee treffers in de wedstrijd richtte de spits dan ook zijn woede op die supporter. "Zoiets haalt je toch uit je concentratie en daarom reageerde ik na mijn doelpunten zo heftig. Mijn reactie is niet goed te praten, maar ik vond het erg vervelend wat die man deed," aldus Koevermans.

Strengere aanpak drugs in gevangenissen

Invoer en gebruik van drugs in gevangenissen wordt per 1 januari strenger aangepakt. Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie kondigt vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer aan dat onder meer drugshonden worden ingezet bij het terugdringen van drugs binnen de gevangenis.

Ook bezoekers van gedetineerden kunnen vanaf 1 januari rekenen op nieuwe maatregelen, die moeten voorkomen dat contrabande wordt overgedragen. In alle bezoekruimtes worden zogeheten 'slang'-opstellingen aangebracht. Dit zijn aaneengesloten tafels, die het bezoek van gedetineerden scheiden. Aan de onderkant zijn deze tafels geheel afgesloten, aan de bovenkant voorzien van een lage rand.

Amerikaanse studente vast in Iran

Een Amerikaanse studente en feministe is toen ze voor familiebezoek en studie in Iran was gearresteerd. Dat heeft Amnesty International gemeld.

De studente, Esha Momeni, werd op 15 oktober op een snelweg in Teheran gearresteerd door agenten die zeiden dat ze van de verkeerspolitie waren. Later werd bij haar familie thuis echter haar computer in beslag genomen, plus materiaal voor een onderzoek dat ze voor haar afstudeerscriptie doet naar de vrouwenbeweging in Iran, aldus Amnesty. Inmiddels zit Momeni in de Evingevangenis in Teheran, waar veel politieke gevangenen vastzitten.

De studente is lid van de Californische afdeling van Verandering voor Gelijkheid, een Iraanse vrouwenorganisatie. De California State University, waar ze studeert, heeft om de vrijlating van Momeni gevraagd. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken liet weten dat het informatie probeert te krijgen over het lot van de studente.

Volgens Amnesty zijn in Iran tientallen vrouwen gearresteerd wegens hun activiteiten voor Verandering voor Gelijkheid. De organisatie, die in september 2006 werd opgericht, probeert een miljoen handtekeningen te verzamelen om de wijziging van wetten af te dwingen die discriminerend zijn voor vrouwen. Het betreft onder andere de echtscheidingswet.

Momeni is in Los Angeles geboren. Haar vader kwam in 1977 naar de VS om te studeren. Later ging hij met de rest van het gezin terug naar Iran.

Noord-Korea intimideert burgers

Noord-Korea gebruikt openbare terechtstellingen om zijn bevolking te intimideren en heeft interlokaal telefoonverkeer aan banden gelegd om de verspreiding van nieuws over voedselschaarste tegen te gaan. Dat heeft een VN-onderzoeker donderdag gerapporteerd aan het mensenrechtencomité van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Volgens rapporteur Vitit Muntarbhorn heeft Noord-Korea ook de straffen verhoogd voor pogingen het land te verlaten en voor vluchtelingen die door het buitenland worden teruggestuurd. Verder houdt het nog 'heel veel mensen' vast in werkkampen.

Muntarbhorn was niet alleen maar negatief. Het zespartijenoverleg over Noord-Korea's atoomprogramma heeft enige ruimte geschapen om mensenrechten aan de orde te stellen, zei hij. Verder is Noord-Korea met Japan in gesprek over normalisering van de betrekkingen, waarbij de vroegere ontvoering van Japanse burgers door Noord-Korea centraal staat. Kortgeleden stuitte het overleg op problemen, zei Muntarbhorn. "Zoals altijd moeten we heel geduldig zijn."

Andere positieve punten die Muntarbhorn noemde waren dat Noord-Korea toegang verleent aan de internationale drugsbestrijdingsinstantie INCB, gerichtere hulpverlening toestaat aan slachtoffers van de overstromingen van augustus 2007 en over het algemeen redelijk met hulpverleningsinstanties heeft samengewerkt.

Nog altijd beschikt de elite echter over veel meer voedsel dan de rest van de bevolking, staan de media onder zware controle en worden dissidenten vervolgd. Godsdienst wordt actief bestreden. Hele families worden naar de gevangenis gestuurd voor het belijden van een geloof.

Het hoofd van het Wereldvoedselprogramma (WFP) in Noord-Korea, Jean-Pierre de Margerie, waarschuwde donderdag dat miljoenen Noord-Koreanen met honger worden bedreigd. Muntarbhorn bevestigde dat er dit jaar een zeer groot voedselprobleem is en zei dat het WFP zo'n zesenhalf miljoen mensen van voedsel voorziet. Hij zei dat het probleem rechtstreeks samenhangt met een tekort aan kunstmest en brandstof en pleitte voor een 'concreet ontwikkelingsproces' dat de voedselvoorziening veilig stelt.

Muntarbhorn, een Thaise rechtsgeleerde, deed een beroep op Noord-Korea de door hem genoemde misstanden recht te zetten en op de langere termijn te zorgen voor grotere gelijkheid op het gebied van voedsel en ontwikkeling, verbetering van het rechts- en gevangenissysteem en naleving van de wet.

Politie zoekt in V&D-filiaal Zwolle naar insluiper

Een warenhuis in het centrum van Zwolle is vrijdag door de politie afgegrendeld omdat in het pand een gewapende man aanwezig zou zijn. Volgens een woordvoerder van de politie troffen agenten een andere gewapende man aan in het filiaal van V&D aan de Nieuwstraat nadat om 06.00 uur het alarm was afgegaan. De politie vermoedt een tweede insluiper in het warenhuis en is daarom een grootscheepse zoekactie begonnen.

Ook de straten naast de V&D en een aantal aangrenzende winkels zijn door de politie afgezet. Het warenhuis wordt door politiehonden onderzocht. "We zetten momenteel alles op alles om de dader snel te vinden", zegt de woordvoerder. "De verdachte persoon kan zich overal schuilhouden; mogelijkheden genoeg in zo'n groot warenhuis."

Het is voor de politie nog een raadsel hoe de verdachten het pand zijn binnengedrongen. De man die eerder vrijdagochtend is aangetroffen, zit vast op het politiebureau.

'Kovalainen ontevreden over teamstrategie'

Heikki Kovalainen maakt een lastig seizoen door bij zijn team McLaren Mercedes. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die volgende week wereldkampioen kan worden, lijkt de Fin dit jaar al het slechte naar zich toe te trekken.

Ondanks zijn slechte resultaten kondigde McLaren Mercedes wel aan dat Kovalainen ook in 2009 zal rijden voor het team. Kovalainen verklaarde dat hij erg gelukkig is bij het team, maar de grote Singaporese krant 'The Straits Times' bericht dat de jonge coureur niet gelukkig is met zijn rol als bijrijder voor Lewis Hamilton.

Volgens de krant is Kovalainen, die in de strijd om de titel is ingehaald door Fernando Alonso, ongelukkig over de grotere brandstofhoeveelheid die hij iedere keer mee krijgt tijdens de laatste kwalificatiesessie. Dit zou het voor hem onmogelijk maken om met dezelfde snelheid te rijden als Hamilton.

Tijdens de laatste race van dit seizoen in Brazilië zal de wagen van Kovalainen wel worden voorzien van een nieuwe motor. In China had zijn motor te kampen met pneumatische problemen, dit nadat de MP4-23 ook al problemen had met de remmen. Lewis Hamilton zal van start gaan met zijn oude motor.

Ook Palin speelde vrienden baantjes toe

Op de conventie van de Republikeinse partij begin september hekelde de Amerikaanse kandidate voor het vicepresidentschap, Sarah Palin, de vriendjespolitiek van bestuurders. De Los Angeles Times stelt echter vrijdag dat Palin net als veel andere bestuurders baantjes heeft gegeven aan vrienden en donateurs.

Volgens een onderzoek van de progressieve krant heeft Palin als gouverneur van Alaska ruim honderd banen bij de overheid gegeven aan personen die geld hebben geven voor haar verkiezingscampagne, of aan verwanten van die geldschieters. Het zou gaan om bijna een kwart van de banen die te vergeven waren.

De Los Angeles Times wijst erop dat het gebruikelijk is dat gouverneurs baantjes geven aan vrienden en aanhangers. Volgens enkele wetenschappers in Alaska zijn verscheidene door Palin aangestelde personen echter minder gekwalificeerd dan hun voorgangers. Historicus Steve Haycox meent dat sommige functionarissen niet goed waren voorbereid op de hoge posten die ze moesten bekleden. Volgens zijn collega Terrence Cole heeft Palin laten zien dat "ze geen respect voor ervaring heeft".

  (foto: ANP)

Sibon vol vertrouwen naar Rotterdam

Ondanks het verlies in de UEFA Cup tegen AC Milan is het vertrouwen groot in Friesland. SC Heerenveen moet zondag tegen Feyenoord en verwacht punten te kunnen pakken.

Spits Gerald Sibon vindt het leuk om tegen Gertjan Verbeek, tot voor kort trainer bij de Friezen, te spelen. "Feyenoord, dat is lekker zondag in de Kuip, de oude trainer zit daar, dus we willen wel laten zien dat we er niet op achteruit zijn gegaan."

Verbeek wijt verlies aan eigen ploeg

Na een redelijke eerste helft ging het na rust helemaal mis met Feyenoord. De Rotterdammers verloren met 3-0 van AS Nancy.

Dat de 1-0 net na rust viel, was een tegenvaller voor Verbeek, die hier in de rust nog voor had gewaarschuwd. "Dat soort momenten kunnen we ons niet veroorloven. Op momenten hebben we naïef en slordig verdedigd. Dat gebeurde dan ook nog op de verkeerde plekken in het veld. Dat wordt op dit niveau afgestraft. Ik hoop dat dit soort slordigheden in de toekomst eruit gaan," aldus de oefenmeester op Feyenoord.nl.

"We konden nu niet beschikken over Makaay en De Guzman, terwijl bijvoorbeeld El Ahmadi pas zijn derde wedstrijd in de basis speelde." De nederlaag komt in Rotterdam hard aan nadat de ploeg in de Eredivise ook al drie keer op rij verloor. "Dat is teleurstellend en niet leuk, maar we kunnen niet anders dan doorgaan. Opgeven komt niet voor in mijn woordenboek."

Stinkende scheet verlaagt de bloeddruk

Onderzoekers van de John Hopkins Universiteit in Maryland hebben na testen op muizen geconcludeerd dat stinkende scheten ondermeer de bloeddruk verlagen. Met deze ontdekking hoopt men nieuwe behandelmethoden tegen een hoge bloeddruk te ontwikkelen.

Het was al bekend dat bacteriën in de darmen waterstofsulfide produceren en dat die stof verantwoordelijk is voor de vieze lucht die je soms ruikt na een scheet. Nu blijkt dat CSE-enzymen in de bloedvaten dezelfde stof afscheiden om de aderen te ontspannen en de bloeddruk te verlagen. 

Wetenschappers hopen meer inzicht te krijgen in de rol die waterstofsulfide speelt bij de bloeddruk. Behandeling op basis van waterstofsulfide kan in de toekomst ook belangrijk worden bij hart- en vaatziekten.

Meer mariniers naar Afghanistan

Volgend jaar gaan meer mariniers naar Afghanistan. Een groep van 150 mariniers zal deel uit gaan maken van de gevechtseenheden in Uruzgan.

Dat heeft het ministerie van Defensie vandaag gezegd. Er zijn al mariniers in Afghanistan, maar die houden zich vooral bezig met opleiding van het Afghaanse leger.

Mariniers hebben de afgelopen tijd al een nieuwe hitte- en hoogtetraining gevolgd in Californië.

Been trots op zijn mannen

NEC leek tegen Dinamo Zagreb af te koersen op een 1-2-overwinning. Maar in de laatste tien minuten ging het alsnog verkeerd met een 3-2 uitslag als resultaat.

"Dan zie je dat we nog een stukje ervaring missen. Maar ik ben trots op deze jonge ploeg," aldus trainer Mario Been in het Algemeen Dagblad. Het ging voor de Nijmegenaren fout bij de dode spelmomenten. "We wisten dat ze daar erg sterk in zijn vanwege hun lengte. Maar voetballend bleven we goed overeind. Het is jammer dat we achteruit gingen lopen nadat we op voorsprong waren gekomen in plaats van vooruit te blijven verdedigen."

Slecht vond Been zijn ploeg echter niet spelen. "Bij vlagen hebben we de wedstrijd gedomineerd."

Zorggroep praat met Univé over fusie

Voor het eerst onderhandelt een grote zorginstelling met een verzekeraar over een fusie. De Gorkumse Rivas Zorggroep is hierover in gesprek met een aantal zorgverzekeraars, waaronder Univé.

Dat zegt Pieter de Kort, directievoorzitter van Rivas Zorggroep, in een interview met de Volkskrant van morgen. Rivas is de eerste zorginstelling in Nederland die een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgtehuizen én een thuiszorginstelling omvat. Univé is door het samengaan met VGZ-IZA-Trias in 2007 de grootste zorgverzekeraar.

Het bekendste voorbeeld van een fusie tussen een verzekeraar en een zorginstelling is Kaiser Permanente, een gecombineerde instelling in de VS die goed scoort als het gaat om kostenreductie en gezondheidscijfers.

De filosofie van Kaiser is om verzekerden via preventie langer gezond te houden en zo hoge ziektekosten te vermijden. Dit leidt tot actieve bemoeienis met ongezond gedrag van de verzekerden, zoals bijvoorbeeld roken.

Critici vrezen dat dit leidt tot het bevoordelen van gezonde verzekerden. De Kort noemt die vrees onterecht: 'Je moet het naar de Nederlandse situatie vertalen. Er moet geen druk op zitten van: 'als die 20 kilo niet kwijtraakt , gooien we je uit de verzekering.'

Univé bevestigt de gesprekken met Rivas Zorggroep, maar vindt het nog te vroeg om van een fusie te spreken. Beide partijen wachten de resultaten af van een haalbaarheidsstudie, die eind dit jaar moet zijn afgerond. 'Wij willen vooral op het gebied van preventie aanhaken op de activiteiten van Rivas. Zo kunnen we voorkomen dat mensen in een duur ziekenhuisbed belanden', aldus een woordvoerster.

Uiteindelijk moet de samenwerking leiden tot een goedkopere polis voor leden uit de regio, zegt De Kort, 'in ruil waarvoor ze in principe alleen gebruikmaken van de instellingen van dezelfde groep.'

Precies daarin schuilt het gevaar, zegt onderzoeker Michiel Bijlsma van het Centraal Planbureau, die met collega's onlangs een rapport publiceerde over fusies van ziekenhuizen en zorgverzekeraars. 'Een dergelijke fusie kan een monopolie in een regio doen ontstaan, met hogere prijzen en minder keuzevrijheid tot gevolg.'

Promovenda Claudia Brandenburg, die voorstelde om zorgverzekeraars en ziekenhuizen met elkaar te laten fuseren, kon enkele weken geleden nog op veel kritiek rekenen van verzekeraars, instellingen en politiek. Zij constateerde in haar onderzoek naar de kosten van ziekenhuizen dat de patiëntenzorg juist beter wordt als ziekenhuizen en zorgverzekeraars dezelfde belangen nastreven.

Maleisische moslima's mogen geen tomboy zijn

Meisjes mogen zich in Maleisië van de raad van islamitische geestelijken niet langer jongensachtig gedragen en geen jongenskleding meer dragen. De geestelijken hebben daartoe donderdag een fatwa uitgevaardigd.

Volgens de raad gedragen steeds meer meisjes in Maleisië zich als 'tomboy' en hebben sommigen lesbische relaties. Meisjes mogen van de geestelijken geen kort haar hebben, zich niet kleden en gedragen als een jongen en niet lopen als een jongen. Overigens mogen jongens zich ook niet meisjesachtig gedragen.

Omdat de fatwa geen wettelijke status heeft kan de naleving ervan niet worden afgedwongen. "Maar het maakt niet uit of het een wet is", zei een lid van de raad, moefti Harussani Idris Zakaria. "Wat verkeerd is, is verkeerd. Het is een zonde." Fatwa's van de raad worden door de meeste moslims in Maleisië wel opgevolgd, maar personen die dat niet doen krijgen doorgaans alleen problemen als een fatwa tot wet is verheven.

Bordspel Zombies!!! komt naar Xbox Live Arcade

Het gerucht ging al een tijdje rond, en is nu eindelijk bevestigd. Twilight Creations heeft verklaard dat het bordspel Zombies!!! uit gaat komen op Xbox Live Arcade. Het spel gaat ontwikkeld worden door Big Rooster, die ook nog het bordspel Wings of War gaan uitbrengen voor Xbox Live Arcade. Genoeg te doen dus voor de liefhebbers van ouderwetse bordspellen.

Ouderwets is trouwens misschien niet het goede woord. Zombies!!! is een namelijk een bordspel waarin spelers moeten vluchten voor een groeiende sloot aan zombies. Niet echt Monopoly dus. Zombies!!! gaat ergens in 2009 uitkomen. De exacte datum is nog niet bekend.



Het bordspel Zombies!!!

Street Fighter IV komt beslist nog deze winter

De producent van Street Fighter IV, Yoshi Ono, heeft in een interview wat meer duidelijkheid gegeven over de releasedatum van het klassieke vechtspel. De game stond gepland voor het eerste kwartaal van 2009, maar volgens Ono gaat de game deze winter nog uitkomen in The States.

Yoshi Ono:


"There is no official North American arcade release, so we kind of feel bad that you guys have to wait for it. That's why we're trying to get it to you as soon as possible. Before the Japanese have a really long period of time to get really good at it first and totally kick your butt online…We don't want to start rumors that it's this year, but definitely this winter. At some point you'll be sitting in you winter coat looking at snow out the window…and right then we'll kind of heat you up a little with some hot street fighter action so look forward to that."

Ono zegt hier dus dat hij zich schuldig voelt dat Amerika geen arcade versie van het spel heeft en hij daarom de game zo snel mogelijk in de States wil uitbrengen. Ook omdat hij niet wil dat al die Japanners te veel tijd krijgen om te oefenen, zodat ze iedereens ass kunnen kicken. Hij wil geen geruchten de wereld in brengen, maar de game gaat zeker deze winter nog uitkomen; dit gaat gebeuren op de Playstation 3, de Xbox 360 en de PC. Wanneer de game naar Europa komt is nog niet bekend.



Nu al Guitar Hero: World Tour DLC op Xbox Live

Guitar Hero: World Tour wordt pas eind volgende maand verwacht, maar nu al is de eerste downloadable content voor de game verschenen. Het gaat hier om drie packs, waarvan er twee gratis zijn.

Het eerste gratis pack is de Guitar Duel Track Pack, waarmee de duels die je uit zult vechten tegen Zakk Wylde en Ted Nugent gewoon altijd te spelen zijn in plaats van alleen maar tijdens de carrière.

Het tweede gratis pack is het Neversoft Track Pack waarin An Endless Sporadic langskomt met het nummer Anything, samen met Sworn en het nummer Electrorock.

Het derde pack moet dan wel voor betaald worden, voor 440 Microsoft punten (iets meer dan vijf euro) krijg je drie tracks, te weten: Rock and Roll Band van Boston, Jessie's Girl van Rick Springfield en Hot Blooded van Foreigner. Het is dan ook niet heel vreemd dat deze collectie het Classic Rock Track Pack heet. De nummers zijn ook los te verkrijgen voor 160 Microsoft punten (iets minder dan twee euro)


Boston - Rock and Roll Band

Guitar Hero: World Tour wordt 21 november verwacht voor de Wii, Xbox 360 en PlayStation 2 en 3.

[Gerucht]Legendary Pictures wil Epic Games overnemen

Filmmaatschappij Legendary Pictures, bekend van onder meer de films Batman Begins, The Dark Knight en 300, schijnt in gesprek te zijn met Epic Games, de developers van de Unreal-, Unreal Tournament- en Gears of War-games. Onderwerp van de besprekingen is de overname van de gamedeveloper door Legendary Pictures. Diverse bronnen hebben bevestigd dat er besprekingen gaande zijn, maar Epic en Legendary weigeren alle commentaar.

Eén van de hogere bazen bij Legendary is twee weken geleden uit de directie van gamesdeveloper Brash Entertainment gestapt, omdat hij het niet eens was met de gang van zaken daar. Nu lijkt hij terug te willen keren in de gamesindustrie. Legendary en Epic zijn overigens geen vreemden van elkaar: eerder dit jaar besloot Legendary Pictures de film gebaseerd op Gears of War te co-financieren. Deze film wordt geproduceerd door New Line Cinema.

De keuze van Legendary om juist Epic te kopen is geen vreemde te noemen. Epic heeft erg veel succes met games als Gears of War en Unreal Tournament, maar verkrijgt het grootste deel van z'n inkomsten uit de verkoop van de Unreal Engines. Dit zorgt ervoor dat de gamesdeveloper een veel stabielere inkomstenbron heeft dan andere gamesdevelopers, die vooral afhankelijk zijn van de inkomsten vanuit de gamesverkoop.

De beha van vier miljoen euro

Geen economische crisis bij lingeriemerk Victoria's Secret. Zij brengen namelijk een bh op de markt ter waarde van bijna vier miljoen euro. Het sieraad (want dat is het eigenlijk) bevat 3,900 waardevolle stenen, duizenden kleine zwarte diamanten, 117 één karaats ronde diamanten en 34 robijnen. Het kostbare kledingstuk is afgemaakt met twee 100 karaats diamanten 'druppels'.

Het was aan supermodel Adriana Lima de eer om het pronkstuk aan de wereld te laten zien. Natuurlijk is er niet alleen aan diamanten gedacht, zoals we van Victoria's Secret gewend zijn, is de pasvorm van de Black Diamond Miracle Bra perfect en zorgt de bh voor een maximale 'push-up'.

Het lingeriemerk levert nou eenmaal geen half werk. Hun catwalk show staat bekend als het meest sexy evenement van het modejaar. De shows gaan altijd gepaard met live muziek, extravagante accessoires en natuurlijk de beste modellen, waaronder onze eigen Doutzen Kroes.


Adriana Lima toont de beha van vier miljoen  (foto: DAG)

CD: The Uglysuit - The Uglysuit

De uitvinder van de parkeermeter, Carl Magee, komt er vandaan en de stad was tevens de eerste plaats waar de parkeermeter in 1935 werd geïntroduceerd. Oklahoma City heeft momenteel een ietwat interessantere reden om trots te zijn op enkele van zijn inwoners. De band The Uglysuit heeft namelijk zijn wortels in deze stad liggen en komt met een ijzersterk debuutalbum op de proppen.

Kubica tevreden ondanks missen titel

BMW Sauber heeft zijn vorm dit jaar geen gouden randje kunnen geven met het winnen van het kampioenschap. Voor Robert Kubica valt de teleurstelling hierover mee, ook al denkt hij zelf dat hij nog beter had kunnen rijden.

De Pool in Duitse dienst was tot de Grote Prijs van China in de race voor de titel, maar zal nu tevreden moeten zijn met de derde plaats. Als hij tenminste voor Kimi Raikkonen weet te eindigen in de seizoensfinale in Brazilië.

Kubica leidde het kampioenschap na zijn overwinning tijdens de race in Canada. En ook al hield de consistentie en de betrouwbaarheid van BMW Sauber de coureur tot de voorlaatste race in de strijd om de titel, de lagere snelheid van het team vergeleken met McLaren en Ferrari weerhield hem ervan de strijd in de laatste race in zijn voordeel te beslissen.

"Het zal fantastisch voor mezelf zijn om in de top drie te eindigen aan het einde van het seizoen," aldus Kubica. "Je weet nooit of je gedurende de volgende vijf jaar weer de kans krijgt om het kampioenschap na zeven wedstrijden te leiden. Onze consistentie en betrouwbaarheid is wat ons in de strijd om het kampioenschap hield."

"Ik was altijd snel en had maar weinig fouten. Natuurlijk ben ik erg ambitieus en geef ik altijd honderd procent, maar je hebt altijd het gevoel dat we het beter hadden kunnen doen. Hoe dan ook, we moeten blij zijn met datgene wat we hebben bereikt."

Luxe draadloze gitaar van Logitech uit in VS

Nadat we al eerder lieten weten dat Logitech luxe instrumenten voor Guitar Hero zou gaan maken, kunnen we nu dan ook vertellen dat het eerste instrument van de lopende band rolt. Het betreft een luxe gitaar, Premiere Edition genaamd, en is geschikt voor de PlayStation. Logitech gaat nog een Xbox- en Wii-versie uitbrengen, wanneer die te koop zijn is helaas nog niet bekend. Vooralsnog is de gitaar alleen in de Verenigde Staten te verkrijgen.

Voor de minder bedeelden onder ons zal de gitaar helaas niet weggelegd zijn, er hangt een prijskaartje aan van maar liefst 250 dollar. Voor dat bedrag krijg je echter wel een draadloze gitaar met een houten nek, een toets van palissanderhout, metalen fretten, rubberen gekleurde knoppen op de hals die ervoor moet zorgen dat ze minder geluid produceren, een metalen tremolo-arm en dezelfde touchstrip als de gitaar die in World Tour zijn debuut maakte.



Oud-woordvoerder Bush stemt op Obama

De voormalige perschef van de Amerikaanse president George Bush, Scott McClellan, heeft zich gisteren achter Barack Obama geschaard. Eerder deze week sprak ook Colin Powell, van 2001 tot 2005 minister van buitenlandse zaken onder Bush, zijn steun uit voor de Democratische presidentskandidaat.

McClellan was tussen 2003 en 2006 de belangrijkste woordvoerder van Bush. Eerder dit jaar verscheen van hem een openhartig boek over die periode: 'What happened: Inside the Bush White House and Washington's culture of deception'. Hij schrijft onder andere dat hij meewerkte aan het achterhouden van de waarheid over de zogenaamde Iraakse massavernietigingswapens.

In een nieuwe talkshow van de komiek D.L. Hughley zei McClellan dat hij op 4 november op Obama gaat stemmen. Hij zei altijd al van plan te zijn geweest om de kandidaat te steunen die hij het beste in staat acht de mores in Washington te veranderen en dingen voor elkaar te krijgen.

EU doet donatie aan Cuba

Cuba en de Europese Unie zijn donderdag overeengekomen dat de EU twee miljoen euro doneert, bedoeld voor de slachtoffers van de orkanen Ike en Gustav. Daarmee lijken de betrekkingen tussen de EU en Cuba weer te normaliseren.

Volgend jaar doneert de EU nog eens een bedrag van maximaal dertig miljoen euro. De hulpovereenkomst werd donderdag gesloten door minister van buitenlandse zaken Felipe Perez Roque en Eurocommissaris Louis Michel.

De EU en Cuba hadden vijf jaar lang nauwelijks contact. In 2003 werden 75 Cubaanse dissidenten opgepakt en tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Daarop stelde de EU een aantal diplomatieke sancties in, die inmiddels alle zijn opgeheven. Van de gevangenen zijn er inmiddels twintig om gezondheidsredenen vrijgelaten.

In november gaat er een EU-delegatie naar Cuba om te beoordelen hoeveel hulp er voor volgend jaar nodig is. Het orkaangeweld van eind augustus en begin september richtte op Cuba geweldige vernielingen aan. Geschat wordt dat de totale schade zo'n vier miljard euro bedraagt.

Melkschandaal China leidt tot aanhoudingen

De politie heeft in van China zes mannen aangehouden die melk zouden hebben aangelengd met melamine. De vergiftigde melk zou vervolgens zijn geleverd aan Mengniu, een van de grootste verwerkers van melkproducten in de Volksrepubliek. Dat schrijft het staatspersbureau Xinhua.

De mannen, tussen de 37 en 57 jaar oud, komen uit Binnen-Mongolië, een autonome regio in het noorden van China. Een van hen gaf toe aan 2100 kilo melk, 100 kilo water en 600 gram melamine te hebben toegevoegd. Melamine bevat proteïnen waardoor het verhult dat melk is aangelengd met water.

In China zijn inmiddels enkele tientallen mensen aangehouden sinds vorige maand duidelijk werd dat op grote schaal melamine aan melk was toegevoegd. Die stof is erg schadelijk voor de nieren. Vier baby's overleden, tienduizenden kinderen werden ziek.

Politiekorpsen zitten op zwart zaad

Het is slecht gesteld met de financiën van de politiekorpsen. Zelfs zo slecht dat de kans bestaat dat de helft van de korpsen per direct onder toezicht komt van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit is de verwachting van politiebond ANPV, die zich grote zorgen maakt om deze ontwikkeling.

Nederland telt 25 korpsen, die allemaal gefinancierd worden door Binnenlandse Zaken. Afhankelijk van de grootte van het korps, is de geldstroom groter of kleiner. Veel korpsbeheerders hebben echter te weinig geld om de begroting elk jaar weer rond te krijgen. Als voornaamste oorzaken noemen zij onder andere gestegen loonkosten, opleidingskosten en externe adviseurs. Met de aangekondigde opdracht om tot 2011 tot 100 miljoen te bezuiningen, krijgen de korpsen het niet makkelijker.

De politie Drenthe staat er het slechts voor. Het ministerie deelt daar inmiddels de lakens uit wat betreft financiën. De korpsen Rotterdam-Rijnmond, Kennemerland en Midden- en West-Brabant worden ook genoemd. Volgende maand spreekt de Raad van Hoofdcommissarissen over de problemen met minister Ter Horst.

ANPV-voorzitter Ron Tournier zegt dat de korpsen in een vicieuze cirkel zitten. Het vermogen neemt elk jaar af, maar er wordt wel steeds meer van de politie verwacht. "Het lijkt er steeds meer op dat de politie wordt ingezet als manusje van alles. Zo werkt dat niet." Tournier wil dat het duidelijk is wat er wordt verwacht van de politie en dat het budget daar op wordt afgestemd. "Dus niet eerst geld geven en dan de politie allemaal extra taken opdragen."

Met dank aan Matthey voor de submit.

Derde ambtstermijn mogelijk voor Bloomberg

De gemeenteraad van New York heeft er mee ingestemd dat de burgemeester van de stad zich herverkiesbaar kan stellen voor een derde ambtstermijn. Dit betekent dat Michael Bloomberg in november 2009 kan meedingen voor nog eens vier jaar in het hoogste ambt van de grootste stad van de VS.

Tot nu toe was er een maximum van twee ambtstermijnen. De miljardair en voormalige Wall Street-handelaar Bloomberg wil aanblijven om zijn stad met zijn financiële expertise door de kredietcrisis te helpen.

Burgemeester Bloomberg van New York  (foto: ANP)

Laks niet eens met strengere norm eindexamens

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks) is het oneens met de nieuwe norm voor het eindexamen in het middelbaar onderwijs. Staatssecretaris van Onderwijs Maria van Bijsterveldt (CDA) maakte gisteravond bekend dat het eindexamen in de toekomst strenger wordt beoordeeld.

Volgens de scholierenorganisatie is het goed dat de bewindsvrouw de kwaliteit van het onderwijs wil verbeteren, maar zou Van Bijsterveldt beter geld kunnen uittrekken om het niveau van het onderwijs te verbeteren.

"De staatssecretaris wil als het ware al het dak op het huis zetten terwijl de solide fundering nog ontbreekt", zegt Laks-voorzitter Jelle Swaan "De juiste en eerlijkste wijze zou zijn te beginnen met het structureel geld investeren in de kwaliteit van de basisvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Pas als Van Bijsterveldt de faciliteiten biedt waardoor leerlingen een hoger niveau bereiken, dan zou het een logische stap zijn de norm hierop aan te passen", aldus Swaan.

De staatssecretaris wil met de strengere eisen de aansluiting op het vervolgonderwijs verbeteren en de verschillen in resultaten tussen de schoolexamens en het centraal examen aanpakken. Vanaf het schooljaar 2011/2012 moet voor het centraal examen een voldoende worden gehaald. Scholieren kunnen een onvoldoende tijdens het centraal examen nu nog compenseren met een goed cijfer voor het schoolexamen.

Italiaan wint ruim 100 miljoen

Een inwoner van de stad Catania op Sicilië heeft de Jackpot van de Italiaanse lotto gewonnen. En niet zomaar een klein bedragje, maar 100.756.197,30 euro. Oftewel: ruim 100 miljoen euro.

Catania is één van de armste steden van Italië. Voor de tabakszaak waar het winnende formulier is ingeleverd, stonden mensen te juichen en auto's reden toeterend door de straten.

De recordjackpot leidde de afgelopen tijd tot een soort goudkoorts. In de grensplaats Ventimiglia werden massaal loten gekocht door Fransen. En de Amerikaanse society-ster Paris Hilton liet Italliaanse vrienden meer dan duizend formulieren invullen.

Justitie bevestigt bekentenis Ryan P.

Officier van justitie David van Delft heeft donderdagmiddag (lokale tijd) op Bonaire erkend dat Ryan P., de hoofdverdachte in de moordzaak Marlies van der Kouwe, een bekentenis heeft afgelegd. Tegelijkertijd vroeg hij de pers geduld omdat het onderzoek nog in volle gang is. "We zijn nog niet zo ver. Zorgvuldig en planmatig onderzoek kost nu eenmaal tijd. Ik vraag u: laat het Openbaar Ministerie en recherche hun werk afmaken."

Volgens Van Delft is er afgelopen maandag een doorbraak geweest. "P. heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft het meisje meegenomen en aan het eind van de confrontatie is zij overleden, dat is wat ik er over kan zeggen."

Tijdens een reconstructie op Bonaire dinsdag, heeft Van Delft Ryan P. een half uurtje met zijn moeder laten praten. Dat gebeurde, zoals de officier stelde, uit medemenselijkheid. Een dag later bekende Ryans moeder tegenover het ANP dat haar zoon een bekentenis heeft afgelegd.

Kans op Elfstedentocht neemt af

De kans dat een Elfstedentocht georganiseerd kan worden is afgenomen tot eens per achttien jaar. In 1950 kon men nog eens per vier jaar rekenen op de tocht der tochten. Dit blijkt uit een artikel van het Planbureau voor de Leefomgeving dat vandaag verschijnt in het wetenschappelijke tijdschrift 'Climate Change'.

De onderzoekers schrijven de afgenomen kans op een Elfstedentocht toe aan de klimaatverandering. Zij hebben de kans bepaald door de gemiddelde temperatuur voor de koudste periode van vijftien achtereenvolgende dagen af te zetten tegen de maximale dikte van het ijs in Friesland. Om een Elfstedentocht te organiseren moet het ijs in Friesland minimaal vijftien centimeter dik zijn.

Naast de ijsdikte zijn ook organisatorische factoren van invloed op het doorgaan van de Elfstedentocht. Zo moeten er kluunplekken aangelegd worden en moeten de schaatsers gemobiliseerd worden. Het klimaat is dus niet het enige dat ertoe doet.

Het berekenen van de kans op een Elfstedentocht is daardoor een uiterst onzekere aangelegenheid. Daarom heeft het Planbureau voor de Leefomgeving meerdere scenario's geschetst. De ondergrens is dat de schaatstocht eens per zeven jaar georganiseerd wordt, de bovengrens is dat de rayonhoofden eens per 64 jaar toestemming geven voor de tocht. Eens per achttien jaar is het meest realistische scenario.

Volgens berekeningen van het Planbureau had de Elfstedentocht de afgelopen eeuw vier keer vaker georganiseerd kunnen worden. Om verschillende redenen is de tocht in 1939, 1979, 1987 en in 1996 niet doorgegaan.

De laatste keer dat de voorzitter van de organiserende Vereniging de Friesche Elf Steden 'it giet oan' kon uitspreken was in 1997. Toen won Henk Angenent, die door zijn overwinning op slag de beroemdste spruitjesteler van Nederland werd.

'Storimans niet gedood door Russische clusterbom'

Nederland heeft niet genoeg bewijzen voor de conclusie dat de Nederlandse cameraman Stan Storimans is omgekomen door een Russische clusterbom. Dat heeft het Russische ministerie van buitenlandse zaken gisteren gezegd.

De 39-jarige Storimans kwam op 12 augustus om in de Georgische stad Gori, bij gevechten tussen Georgische en Russische troepen. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken zei maandag dat Storimans was gedood door een Russische clusterbom. Maar volgens Rusland wordt die conclusie niet gerechtvaardigd door de bewijsstukken die Nederland heeft laten zien, waaronder foto's.

Rusland beweert tijdens de oorlog in Georgië geen clusterbommen te hebben gebruikt. Maar mensenrechtenorganisaties zeggen dat beide partijen gebruikmaakten van het gewraakte wapen. Georgië heeft toegegeven inderdaad clusterbommen te hebben ingezet, maar niet in Gori.

Rusland zegt dat Storimans zich niet als verslaggever had laten registreren bij het Russische ministerie van defensie en dat zijn bescherming een Georgische aangelegenheid was.

VN: Afrikaanse toestanden in steden VS

De ongelijkheid tussen arm en rijk heeft in grote steden in de Verenigde Staten Afrikaanse niveaus bereikt. In West-Europa daarentegen liggen de meeste steden waar inkomensongelijkheid niet zo'n grote rol speelt.

Dit blijkt uit een nieuw VN-rapport dat gisteren is gepubliceerd. Met name in New York, Washington, Atlanta en New Orleans heersen 'Afrikaanse toestanden'. De doorslaggevende factor bij de inkomensverschillen is ras. De levensverwachting van Afro-Amerikanen ligt op het niveau van ontwikkelingslanden. Tot de Europese landen die het volgens de VN goed doen qua eerlijke inkomensverdeling, behoren Nederland, Denemarken, Finland en Slovenië.

Ophef om Belgisch kookprogramma

Een Belgisch kookprogramma dat volgende week wordt uitgezonden heeft al voor veel beroering gezorgd. In de uitzending wordt het lievelingseten van Adolf Hitler bereid.

In het programma 'Plat préféré' gaat kok Jeroen Meus op zoek naar een aantal favoriete plekken van Hitler in Zuid-Duitsland om op locatie forel met botersaus te bereiden, 'een sappig feestmaal'. Het zou een van de lievelingsgerechten van Hitler zijn geweest.

Joodse organisaties, oud-verzetsmensen en belangenverenigingen voor politieke gevangenen hebben grote problemen met de voorgenomen uitzending. Michael Freilich, redacteur van het blad Joods Actueel vindt dat Hitler met het programma wordt gebanaliseerd en dat dat 'het verkeerde signaal' afgeeft aan jongere kijkers. Zender VRT zegt dat het programma Hitler in de juiste context zal plaatsen. De uitzending is op 28 oktober.

Kok Jeroen Meus maakt het lievelingseten van Roald Dahl

Ferrari: "Verbod teamorders afschaffen"

Luca di Montezemolo, president van Ferrari, wil met FIA-president Max Mosley spreken over de ban op teamorders in de Formule 1. De actie van Kimi Räikkönen die teamgenoot Felipe Massa makkelijk voorbij liet in de GP van China, heeft de discussie over de teamorders weer doen oplaaien.

Zes jaar geleden in 2002 gebeurde bij de Italiaanse renstal iets vergelijkbaars in Oostenrijk, waar Rubens Barrichello de titelkandidaat Michael Schumacher voorbij liet om de eerste plaats, en dus meer punten, te kunnen pakken. Daar waren velen furieus over. Vandaag de dag moeten topteams als Ferrari en McLaren eraan denken dat een positiewisseling die van belang is voor de race-uitslag en dus ook voor het kampioenschap, gebeurt zonder enige orders die van de pitmuur komen.

In het Italiaanse sportblad La Gazzetta dello Sport zei Di Montezemolo: "We zullen met Mosley gaan praten; we moeten deze hypocrisie uit de weg ruimen. Het belangrijkste is dat je de anderen niet hindert. Maar voor het belang van het team, in een teamsport, denk ik dat het een goed iets is. Denk maar eens aan het wielrennen, daar brengen de ploeggenoten hun sprinter ook naar voren."

De Ferrari-president zei dat er misschien wat te veel beslissingen en straffen van de stewards de races van dit seizoen hebben beïnvloed. Dat heeft grotendeels te maken met het soort circuits waarop gereden wordt. "Misschien waren sommigen een beetje kieskeurig, maar ik ben het ermee eens omdat de Grands Prix anders een zootje zouden worden." Dus de officials mogen wel hard optreden bij rijdersfouten, vond hij.

"Het probleem zit 'm in de nieuwe circuits - die laten een beetje spektakel niet toe. Ik denk dat één Monaco genoeg is", aldus de Italiaan. Hij heeft ook een uitgesproken mening over het voornemen van met name Bernie Ecclestone om niet meer te racen in Noord-Amerika. "Dit is een probleem waar we eens ernstig over moeten praten met Ecclestone; Formule 1 is een globale sport en we móéten in Noord-Amerika zijn", zo stond Di Montezemolo erop.

Boek: Carry Slee - Radeloos - De Filmeditie

Carry Slee, wie kent haar niet? Niet alleen onder de jeugd is zij een bekend schrijfster, alle 'ouderen' onder ons hebben ongetwijfeld ook wel van haar gehoord. Niet in de laatste plaats omdat er de laatste tijd nogal wat verhalen van haar verfilmd zijn. Dat Slee commercieel inzicht heeft, blijkt wel uit de uitgave van Radeloos - De Filmeditie. Het boek was eerder al verschenen in de originele versie, maar na het verschijnen van de film moet Slee gedacht hebben dat er méér in zat. En dus besloot ze het boek opnieuw uit te geven, nu als filmeditie. Voegt het iets toe ten opzichte van de eerder verschenen editie, het origineel? Dat is de vraag die je jezelf kunt stellen.

DVD: Snuf de hond in oorlogstijd

De afgelopen jaren zijn er heel wat films van een soortgelijke stijl uitgekomen. Denk aan De schippers van de Kameleon en het vervolg daarop De scheepsjongens van Bontekoe. Allemaal heerlijke oer-Hollandse producties met een zuiver Nederlandse uitstraling. Gebleken is dat ze keer op keer goed worden ontvangen. Dat moet een inspiratie geweest zijn voor een nieuwe film binnen dit genre, die begin deze maand op dvd verscheen: Snuf de hond in oorlogstijd. Een film die Friesland in oorlogstijd laat zien. Een kleine geschiedenisles verpakt in een spannend en meeslepend verhaal. Wat is er idealer om je kinderen (en jezelf) anderhalf uur mee te vermaken?

Ubisoft stelt omzetverwachting naar boven bij voor 2008

Ubisoft heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Mede door de lancering van Soul Calibur IV en Brothers in Arms: Hell's Highway werd er een omzet gedraaid van €175 miljoen, een groei van 38% ten opzichte van 2007. De omzet voor het eerste halfjaar van het fiscale jaar 2008 komt daarmee op €344 miljoen, een groei van 38,3% ten opzichte van vorig jaar. Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, deelde mede dat hij verwacht dat de groei zich zal doorzetten in het jaar 2009 en dat het marktaandeel van Ubisoft zal toenemen, dit dankzij de diversiteit en kwaliteit die de studio aflevert.

Ubisoft delivered a robust performance in the second fiscal quarter against an uncertain environment. We are carefully and regularly monitoring changes in the economic context in order to factor them into our market forecasts and financial targets.

Going forward, we are confident that the video game industry will be able to continue its dynamic growth in 2008 and 2009, buoyed by the increase in the installed base for consoles coupled with the steady influx of new consumers. At the same time, we believe that thanks to the diversity and quality of Ubisoft's games line-up, which caters to both hardcore and casual gamers' we are ideally positioned to continue to win market share in the coming years.

Naast de goede resultaten kondigde Ubisoft ook aan dat de omzetverwachting voor 2008 is bijgesteld naar €1,05 miljard, iets meer dan de oude verwachting van €1,02 miljard.

"Als je hiernaar kijkt is het einde begonnen"

Het wachten duurt niet lang meer, vanaf 7 november kun je de derde wereldoorlog gaan uitvechten met weinig meer dan je stemgeluid. Op die dag verschijnt Tom Clancy's EndWar voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Omdat er bij een RTS nu eenmaal meer komt kijken dan simpelweg commando's geven tot aanvallen, wordt in onderstaande trailer uitgelegd wat er mogelijk is met betrekking tot het verbeteren van je soldaten en voertuigen.

Tom Clancy's EndWar neemt je mee naar het jaar 2020. Natuurlijke bronnen zijn grotendeels uitgeput en alle landen zijn op zichzelf aangewezen. De spanningen tussen Europa, Amerika en Rusland zijn om te snijden en oorlog is onvermijdelijk. Als speler zul je vechten van de Amerikaanse Oostkust tot aan Moskou. Het is aan de speler om te bepalen hoe de toekomst van de mensheid eruit zal komen te zien.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.