'Kovalainen ontevreden over teamstrategie'

vw_caddy
Heikki Kovalainen maakt een lastig seizoen door bij zijn team McLaren Mercedes. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die volgende week wereldkampioen kan worden, lijkt de Fin dit jaar al het slechte naar zich toe te trekken.

Ondanks zijn slechte resultaten kondigde McLaren Mercedes wel aan dat Kovalainen ook in 2009 zal rijden voor het team. Kovalainen verklaarde dat hij erg gelukkig is bij het team, maar de grote Singaporese krant 'The Straits Times' bericht dat de jonge coureur niet gelukkig is met zijn rol als bijrijder voor Lewis Hamilton.

Volgens de krant is Kovalainen, die in de strijd om de titel is ingehaald door Fernando Alonso, ongelukkig over de grotere brandstofhoeveelheid die hij iedere keer mee krijgt tijdens de laatste kwalificatiesessie. Dit zou het voor hem onmogelijk maken om met dezelfde snelheid te rijden als Hamilton.

Tijdens de laatste race van dit seizoen in Brazilië zal de wagen van Kovalainen wel worden voorzien van een nieuwe motor. In China had zijn motor te kampen met pneumatische problemen, dit nadat de MP4-23 ook al problemen had met de remmen. Lewis Hamilton zal van start gaan met zijn oude motor.