Vooruitblik Eredivisie Speelronde 7

Sjors (Sj0rSz)
Vrijdagavond begint weer een nieuwe ronde in de Eredivisie. Zoals elke week blikt FOK!sport vooruit op de wedstrijden, die dan gespeeld worden. Hieronder is meer te lezen over een nieuw weekend in de nationale competitie.

Vrijdag trappen Heracles en ADO Den Haag af voor een nieuwe weekend in de Eredivisie. De twee ploegen verrasten in de eerste ronden van het nieuwe seizoen, maar zijn inmiddels afgezakt naar de middenmoot. Toch is het verschil met de ploegen daarboven niet groot, dus winst is voor beide ploegen noodzaak.

Een dag later treedt FC Groningen, dat tot vorig weekend nog aan de leiding ging, aan tegen FC Volendam. De ploeg uit Groningen kende een uitstekende start van het nieuwe seizoen, maar verloor vorige week in de Amsterdam ArenA van Ajax. Daarnaast komt regerend landskampioen PSV in actie tegen Roda JC. De Eindhovenaren kennen een prima week, aangezien zij woensdag met 2-0 van Olympique Marseille in de Champions League wisten te winnen. Bovendien zal de club uit de Lichtstad de nasmaak van het verlies tegen NAC Breda weg willen spoelen.

Op zondag staat er wederom een oostelijke derby op het programma. FC Twente speelt dan in het Gelredome tegen Vitesse. Vorig seizoen moest men de punten in Arnhem delen. Voor de thuisploeg trof Junker (2x) het doel. Denneboom en Hersie deden destijds wat terug voor de bezoekers. Ook Ajax zal zondag in actie komen. De Amsterdammers staan op dit moment nog negende, maar de achterstand op de ploegen boven hen is erg klein. Tot slot speelt Feyenoord, dat dit seizoen maar niet op gang komt, tegen sc Heerenveen. De Friezen verloren donderdag nog van AC Milan, maar zullen zeer gemotiveerd zijn om het duel met de Rotterdammers te winnen.

Blijft NAC Breda, dat vorige week de koppositie pakte, bovenaan staan? Of weet FC Groningen deze weer over te nemen? En hoe heeft Feyenoord het verlies tegen AS Nancy verwerkt? Na dit weekend kan men weer een nieuwe stand in de Eredivisie opmaken en wordt duidelijk wie de beste zaken heeft gedaan.


Programma zevende speelronde:

DatumThuisUit
24/10Heracles AlmeloADO Den Haag
25/10AZFC Volendam
25/10Willem IIDe Graafschap
25/10FC GroningenSparta
25/10PSVRoda JC
26/10AjaxNEC
26/10VitesseFC Twente
26/10FC UtrechtNAC Breda
26/10FeyenoordSC Heerenveen