Kubica tevreden ondanks missen titel

Sander (sanger)
BMW Sauber heeft zijn vorm dit jaar geen gouden randje kunnen geven met het winnen van het kampioenschap. Voor Robert Kubica valt de teleurstelling hierover mee, ook al denkt hij zelf dat hij nog beter had kunnen rijden.

De Pool in Duitse dienst was tot de Grote Prijs van China in de race voor de titel, maar zal nu tevreden moeten zijn met de derde plaats. Als hij tenminste voor Kimi Raikkonen weet te eindigen in de seizoensfinale in Brazilië.

Kubica leidde het kampioenschap na zijn overwinning tijdens de race in Canada. En ook al hield de consistentie en de betrouwbaarheid van BMW Sauber de coureur tot de voorlaatste race in de strijd om de titel, de lagere snelheid van het team vergeleken met McLaren en Ferrari weerhield hem ervan de strijd in de laatste race in zijn voordeel te beslissen.

"Het zal fantastisch voor mezelf zijn om in de top drie te eindigen aan het einde van het seizoen," aldus Kubica. "Je weet nooit of je gedurende de volgende vijf jaar weer de kans krijgt om het kampioenschap na zeven wedstrijden te leiden. Onze consistentie en betrouwbaarheid is wat ons in de strijd om het kampioenschap hield."

"Ik was altijd snel en had maar weinig fouten. Natuurlijk ben ik erg ambitieus en geef ik altijd honderd procent, maar je hebt altijd het gevoel dat we het beter hadden kunnen doen. Hoe dan ook, we moeten blij zijn met datgene wat we hebben bereikt."