Drie arrestaties voor mensenhandel Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft twee mannen en een vrouw opgepakt omdat die een illegaal prostitutienetwerk zouden hebben opgezet en geëxploiteerd. Tegen de verdachten was aangifte gedaan door vier vrouwen die verklaarden dat ze onder valse voorwendselen naar Nederland waren gelokt en gedwongen in de prostitutie moesten werken. Het drietal wordt verdacht van mensenhandel, laat de politie vrijdag weten.

De veronderstelde slachtoffers werden vanuit met name Tsjechië naar Nederland gehaald en in hotels langs de Nederlandse snelwegen ondergebracht. Hun seksuele diensten werden vervolgens via internet aangeboden. De politie startte een onderzoek nadat een van de slachtoffers in februari uit een Rotterdamse woning wist te ontsnappen en aangifte deed. De overige drie aangevers werden bij een controle in een hotel aangetroffen.

De arrestanten zijn een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep, een vrouw van 49 uit Zelhem en een 41-jarige plaatsgenoot van haar. Ze werden dinsdag opgepakt in hun woningen, die meteen werden doorzocht. Gelijktijdig werd in het kader van hetzelfde onderzoek ook een woning in Den Haag uitgekamd, waarbij eveneens een arrestatie werd verricht. Deze 35-jarige Fransman werd gezocht door de autoriteiten in zijn vaderland omdat hij voor mensenhandel tot vier jaar cel was veroordeeld.

Eerder vrijdag werd een soortgelijke zaak bekend. Drie Hongaren, twee mannen en een vrouw, zijn vorige week door de Haagse en Hongaarse politie opgepakt voor mensenhandel. Zij zouden vrouwen vanuit Hongarije naar Nederland hebben gehaald om hen in Den Haag tegen hun zin in de prostitutie te laten werken. In deze zaak zijn vijf aangiften binnen. De twee zaken hebben niets met elkaar te maken, zegt een politiewoordvoerder.