Italiaanse politie krijgt derde Lamborghini

Wie regelmatig wil scheuren in een exclusieve sportwagen, moet nu gaan solliciteren bij de Italiaanse politie. De staatspolitie van het laarsvormige land heeft namelijk net haar derde Lamborghini aangeschaft. Het derde exemplaar is het nieuwste model, een Lamborghini Gallardo LP560-4. De oude politie-Lambo gaat naar de handel, want deze heeft inmiddels bijna anderhalve ton gelopen.

De nieuwe Italiaanse politieauto is een tikkeltje sneller dan de Volvo's waar de heren van het KLPD Neerlands wegen mee onveilig maken. Met een vermogen van maar liefst 560 pk is het een waar scheurijzer. Door zijn topsnelheid van 326 kilometer per uur is het een koud kunstje de snelste leasebakken van de weg te plukken. 

Niet iedereen met een pet op mag de snelle politie-auto besturen. Slechts dertig mensen krijgen een speciale rijopleiding om achter het stuur van de Lambo te mogen plaatsnemen. Niet alleen macho's worden opgeleid, want ook drie agentes mogen straks de Gallardo besturen.

De snelle auto wordt niet alleen ingezet om de veiligheid in het zuiden van het land te waarborgen. De Lambo wordt namelijk ook gebruikt voor medische doeleinden. Zo beschikt de auto over een defibrillator en is de kofferbak in de neus van de auto gekoeld. Zo kunnen donororganen snel en veilig van A naar B worden gebracht.

Wie de politie-Lambo wil spotten, heeft het meeste kans op een zuid-Italiaanse snelweg, ergens tussen Salerno en Reggio Calabria. De auto valt naast zijn uitzonderlijke vorm en lichtblauwe met witte politiestriping vooral op door zijn speciale zwaailamp. Deze moest namelijk apart worden geconstrueerd, aangezien een standaardzwaailicht bij hoge snelheden makkelijk van het dak zou afwaaien.


Naar verluidt vraagt Koos Spee er eentje van Sinterklaas