Geen nieuw proces Duitse internet-kannibaal

Het Duitse constitutionele hof heeft een verzoek van internet-kannibaal Armin M. om een nieuw proces afgewezen. Volgens het hof zijn er in de rechtszaak die leidde tot Meiwes' veroordeling tot levenslange gevangenisstraf wegens moord geen fouten gemaakt. Volgens M. ging het niet om moord, maar om doding op verzoek.

M. had in 2001 op internet contact gezocht met een jonge man 'voor slacht en consumptie'. Een man met masochistische instelling reageerde. Volgens M. stemde de man ermee mee in dat hij hem zijn penis af zou snijden en zou doodsteken. Nadat het slachtoffer zich met een fles hoestdrank bewusteloos had gedronken, deed Meiwes wat hij beloofd had. Hij legde alles op video vast en speelde later de beelden om zichzelf erbij te bevredigen.

Armin M. werd in eerste instantie wegens doodslag tot 8,5 jaar veroordeeld. Een federaal gerechtshof verwierp het vonnis en beval een nieuw proces, omdat de rechtbank onvoldoende rekening had gehouden met het seksuele motief. In het nieuwe proces achtte de rechtbank moord bewezen en kreeg Meiwes levenslang.