Smaakmaker Bundesliga niet te koop

Jakub Blaszczykowski is op dit moment een van de smaakmakers van de Bundesliga. De 22-jarige buitenspeler van Borussia Dortmund wordt dan ook al in verband gebracht met grotere clubs. Tevergeefs, zo maakte zijn club bekend. Kuba is niet te koop.

Liverpool zou al verregaande interesse hebben in de 22-jarige Pool, maar trainer Jürgen Klopp zal Blaszczykowski niet verkopen. Klopp is zeer content met de ontwikkeling van de rechtsbuiten die vorig seizoen overkwam van Wisla Krakau. Na een moeizaam eerste seizoen is Blaszczykowski dit seizoen definitief doorgebroken bij die Schwarzgelben.

"Blaszczykowski is misschien wel de snelste speler van de Bundesliga", vertelt Klopp. Hij is dit seizoen veel beter dan het vorige. Hij heeft veel meer oog voor wat er om hem heen gebeurt. Bovendien is hij in staat met grote snelheid te dribbelen in kleine ruimtes. Kuba heeft zich ontwikkeld tot een attractie"

Blaszczykowski scoorde dit seizoen eenmaal. Een schitterend schot in de thuiswedstrijd tegen Bayern München. Mede dankzij die treffer vestigde de buitenspeler de aandacht op zich. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke laat weten dat Blaszczykowski absoluut niet te koop is. "We hem nodig voor het verwezenlijken van onze doelstellingen."

Afgelopen zomer op het EK in Zwitserland en Oostenrijk kon Blaszczykowski door een blessure niet veel potten breken. Blaszczykowski is door bondscoach Beenhakker wel weer opgeroepen voor de kwalificatie wedstrijden van Polen naar het WK in Zuid-Afrika.