Ten Cate: "Ik stap niet uit mezelf op"

Sjors (Sj0rSz)
Henk ten Cate, trainer van Ajax, heeft laten weten niet zomaar bij de club op zal stappen. Sinds de dramatische uitschakeling in de Champions League zijn er een aantal supporters die vinden dat zowel de oefenmeester als het bestuur van de Amsterdammers moet vertrekken.

"Als die mensen tot bedaren zijn gekomen, zullen ze misschien inzien dat zo'n maatregel geen oplossing is. Het zou erg kortzichtig zijn om weg te gaan omdat een paar mensen dat roepen. Ik zal ook nooit opstappen, zeker niet uit mezelf. Bovendien heb ik geen enkel signaal opgevangen uit de groep dat ik de grip kwijt zou zijn", aldus Ten Cate. De trainer van Ajax wordt overigens gesteund door het bestuur en de directie van de Amsterdamse club.

De oefenmeester beschermde ook zijn selectie, waaronder Jurgen Colin. Ten Cate stoorde zich namelijk aan de het feit dat er veel met de verdediger werd gespot. "Heel triest. Daar voelt die jongen zich ook niet bepaald prettig bij. We praten over spelers die voor de breedte gehaald zijn en die je niet mag veroordelen als basisspelers. Als ze willen schieten, moeten ze op mij richten. Want ik ben verantwoordelijk voor dit team."