Ouders Maddie klagen krant aan

Icoon BuitenlandsDe ouders van de verdwenen Maddie hebben het gehad met alle aantijgingen van de kranten en klagen de Portugese krant Tal&Qual aan. De krant schreef eerder deze week dat Kate en Gerry McCann hun dochter een slaapmiddel zou hebben toegediend en daardoor per ongeluk zou zijn gestorven. Door de kop van de krant, "Politie verdenkt ouders van doden Maddie", leek het of het verhaal van de politie afkomstig was. Dit melden de Britse media.

"De uitlatingen zijn onwaar, kwetsend en vernederend. In eerste instantie besteedden de ouders geen aandacht aan alle geruchten, maar de laatste aantijging ging ze echt te ver. De krant heeft met al die geruchten alleen maar oog gehad voor meer adverteerders en meer tijd op tv", aldus een advocaat van het echtpaar McCann, Carlos Pinto de Abreu.

De advocaten van het echtpaar McCann zullen een klacht indienen tegen de directeur van de krant en de journalist die het artikel schreef. De directeur, Emidio Fernando, van de Portugese krant maakt zich niet druk over een rechtszaak. "Ik vertrouw op mijn bronnen."Steve Kingstone van de BBC zou het echtpaar eerder afgeraden hebben op de aantijgingen in te gaan, maar men is over de lijn gestapt en "genoeg is genoeg."

Het vermoeden bestaat dat Maddie niet meer in leven is, maar de politie benadrukt nogmaals dat de ouders niet als verdachten werden gezien.

Maddie sinds mei vermist
Maddie sinds mei vermist


Lees ook over Maddie op het forum