Bos: "Doelstelling nu al bereikt"

Sjors (Sj0rSz)
FC Den Bosch is er, net als vorig seizoen, in geslaagd om binnen het tijdsbestek van een paar weken de doelstelling te behalen. De Brabantse club verzekerde zich vrijdag van de eerste periodetitel en plaatst zich hiermee voor de play-offs aan het einde van het seizoen.

FC Den Bosch stelde de periodetitel veilig door Cambuur Leeuwarden afgelopen vrijdag met 4-2 opzij te zetten. Naaste concurrenten Stormvogels Telstar en Helmond Sport wisten niet te winnen, waardoor de champagne bij de Bosschenaren kon worden ontkurkt.

De Bossche ploeg verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. De trainer van de ploeg, Theo Bos, is dan ook van mening dat FC Den Bosch alle recht heeft op deze titel. "Ja, je kan wel zeggen dat we de terechte periodekampioen zijn", liet hij in een reactie weten. "Natuurlijk heeft het ook een beetje meegezeten, maar ik moet een een groot compliment maken aan mijn spelers. Dat zijn stuk voor stuk goede gasten, die weten wat ze wel en niet kunnen."

Toch wilde de oefenmeester nog niet naar een eventueel kampioenschap in de Jupiler League kijken. "RKC en ADO Den Haag blijven voor mij de grootste titelkandidaten. Wij hebben onze doelstelling nu eigenlijk al behaald, hoe gek dat ook klinkt. De komende maanden zullen we vooral gaan proberen om het RKC en ADO Den Haag zo moeilijk mogelijk te maken"