Newbie wint Australische C&C3 World Cyber Games kwalificatie

Christophe (SpankmasterC)
Counter-Strike gamer Fabian Baumann heeft het Australische kwalificatietoernooi Command & Conquer 3 voor de World Cyber Games gewonnen, dit terwijl hij het spel nog nooit eerder had gespeeld.

"Ik wilde het spel alleen maar even uitproberen, maar ik mocht alleen spelen als ik meedeed aan het toernooi," aldus Baumann. "Ik dacht: ik word natuurlijk keihard ingemaakt maar dan kan ik in ieder geval het spel een uitproberen."

Voor het toernooi begon kreeg Baumann nog wat tips van C&C-veteraan Nicholas Tsaoucis, de favoriet om het toernooi te winnen. Uit het veld van 30 spelers haalden verrassend genoeg zowel Baumann als Tsaoucis de finale waar de "new kid on the block" de veteraan versloeg en er met het snoepreisje naar Seattle vandoor ging. "Ik ben best wel teleurgesteld omdat hij mijn eigen strategieën tegen me gebruikte," aldus Tsaoucis.

Baumann heeft inmiddels een exemplaar van de game bemachtigd en zal nu een deel van de vijf uur per dag die hij normaal aan Counter-Strike besteedt in C&C 3 steken. "Ik heb geen verwachtingen maar ik zal mijn best doen. Meer kan ik eigenlijk niet doen." Daarnaast heeft hij een meute vrienden ingeschakeld die wel zeer bekend zijn met C&C 3, en heeft hij wel eens games als Supreme Commander gespeeld dus geheel onbekend is hij niet met het RTS genre.

De World Cyber Games worden 3 tot 7 oktober in Seattle gehouden, waar gestreden zal worden om de wereld titels in verschillende games, waaronder C&C 3, Starcraft: Brood War, Project Gotham Racing 3 en Gears of War. De Nederlandse finalisten zijn inmiddels ook bekend, meer informatie over het toernooi valt hier te vinden.



Een blije Fabian Baumann

Met dank aan Prometheus voor niet alleen het submitten, maar ook het herschrijven van het nieuws