[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie Assen

Olga (Nuongirl)
Sebastien Bourdais heeft zich vanmiddag verzekerd van de pole-position voor de Dutch Champ Car Grand Prix op het TT Circuit van Assen. De Fransman was met een tijd van 1:18.765 een klasse apart. Tristan Gommendy en Neel Jani eindigden als tweede en derde. Robert Doornbos reed slechts een achtste tijd.

Bij het begin van de tweede kwalificatie startten de meeste coureurs op de zachte banden naar buiten. Bourdais was een van de uitzonderingen en zet als eerste een snelle tijd neer op de hardere banden. Zijn 1:23.566 was echter niet genoeg om lang bovenaan te blijven. Bruno Junqueira, Jan Heylen en Neel Jani duiken er direct ruim onderdoor op hun rode banden. Daarna is het telkens stuivertje wisselen aan de kop.

Vanwege een spin van Alex Figge werd code rood gegeven. Simon Pagenaud had toen net de koppositie overgenomen van Gommendy. De kwalificatie werd hervat met nog een klein kwartier op de klokken. Enkele minuten daarna gaf Bourdais de concurrentie een flinke tik door een 1:19.026 te rijden. Een ronde later knalde hij, inmiddels op de rode banden, naar 1:18.765. Robert Doornbos is dan ook weer op de baan, maar kwam op de zachte banden niet verder dan een 1:19.772.

De tijd van Bourdais blijkt uiteindelijk onklopbaar. Zo verzekerde de Fransman zich van de pole-position voor de race morgen.