Folding @ Home krijgt upgrade

J (SocialDisorder)
Zoals bekend kunnen PS3-gebruikers hun PS3 inzetten om research naar het proteïnen te helpen met het Folding@Home-programma. Met dit programma hoopt men het ontstaan van ernstige ziektes te begrijpen. Met die wetenschap hoopt men op den duur geneesmiddelen te kunnen ontwikkelen. Momenteel heeft de PS3-versie van het programma 600 teraflops geleverd aan het onderzoek. Sony heeft vandaag aangekondigd dat de software een upgrade heeft gekregen.

Versie 1.2 van Folding@Home zal PSP-ondersteuning bieden, minder stroom verbruiken, betere prestaties bij de simulaties en bovendien verbeterde visuele simulaties van proteïnen.

Remote Play ondersteuning: met behulp van Remote Play kun je voortaan op je PSP zien hoe ver je PS3 is met de simulatie. Je kunt verder alle informatie zien die je ook op je TV-scherm zou zien, inclusief de wereldbol met daarop alle PS3s die Folding@Home aan hebben staan.

Ondersteuning voor meer proteïne-simulaties: de PS3-client ondersteunt nu meer proteïne-simulaties, waaronder degenen die nodig zijn voor de bestrijding van Alzheimer.

Screensaver-mode: via de screensaver-mode verbruikt je PS3 iets minder stroom en gaan de prestaties van de simulaties omhoog.

Project informatie: je kan nu zien aan welk onderzoek je bijdraagt. Je krijgt niet alleen de naam te zien, maar ook een beschrijving van wat het onderzoek doet en hoe ver ze momenteel zijn.

Verbeterde visualisaties: de grafische simulaties hebben een upgrade gekregen, zoals betere shaders, highlights en focus-effecten.

Advanced Participation Mode: met deze mode stel je onderzoekers aan Stanford University in staat om simulaties naar de PS3-client te sturen die langer duren dan een normale simulatie. Aangezien een normale simulatie zo'n zeven tot acht uur in beslag kan nemen is het aan te raden deze optie alleen te gebruiken wanneer je meer dan acht uur per dag Folding@Home aan hebt staan.

Je kan Folding@Home upgraden door de software vanaf je XMB te starten, hij zal dan vanzelf een update uitvoeren.