Feyenoord en Ajax azen op Luque

Gerard (RedFever007)
Albert Luque staat in de belangstelling van zowel Ajax als Feyenoord. De Spaanse aanvaller staat nu nog onder contract bij Newcastle United maar komt daar weinig aan spelen toe. Luque kwam twee jaar geleden over van Deportivo la Coruña.

Niet alleen Feyenoord en Ajax zijn geïnteresseerd in de aanvaller, in januari was Luque bijna naar PSV gegaan maar die transfer werd tegengehouden door Newcastle-voorzitter Freddy Sheppard. Luque zou dan worden gehuurd van de Engelse club. Volgens Engelse bronnen zou PSV nog steeds contact hebben met de Spanjaard.

Newcastle United kocht de Spanjaard voor vijftien miljoen euro maar succesvol was Luque niet in Engeland. Hij kwam slechts tot 21 duels waarin hij maar eenmaal scoorde. Luque begon zijn voetbalcarrière bij het FC Barcelona van toenmalig trainer Louis van Gaal.

Van Gaal vond hem echter niet aan het gewenste niveau voldoen en liet de jeugdige speler vertrekken naar Real Mallorca B waar hij een jaar later in het eerste elftal kwam te spelen. Luque kwam op huurbasis nog uit voor Málaga waarna nog twee jaren bij Real Mallorca volgden. Daarna vertrok hij naar Deportivo la Coruña om uiteindelijk bij Newcastle United terecht te komen.