[NASCAR] Uitslag 3M Performance 400

Kurt Busch heeft de 3M Performance 400 op de oval van Michigan op zijn naam geschreven. Deze overwinning betekende voor Busch de tweede overwinning in drie races.

Het opmerkelijke aan deze race was dat het drie dagen heeft geduurd voordat de race eindelijk de finishvlag zag. Door regen kon er op zondag en maandag niet geraced worden. Het was voor het eerst in 60 jaar dat een race op de dinsdag verreden werd, wat een record betekende waar veel mensen niet op hadden gehoopt. Door het drukke schema van de NASCAR Nextel Cup is het lastig om met races te schuiven. De organisatie wilde dat de race deze week verreden werd, dit tot frustratie van de teams en coureurs die donderdag al weer in Bristol moeten zijn voor de Sharpie 500.

Dankzij de mist die nog over de oval hing werden de eerste ronden onder een gedeelde groene en gele vlag verreden, zo telden deze ronden ook mee in het totaal aantal te racen ronden. Toen na elf ronden de race eindelijk onderweg was, ging het al snel mis voor #42, Juan Pablo Montoya. De Colombiaan ging te hard bocht twee in en kon ternauwernood #22 Dave Blaney ontwijken. Hierop spinde Montoya, maar wonder boven wonder wist hij de wagen uit de muur te houden. Uiteindelijk finishte Montoya als 26e.

Er waren in totaal acht gele vlaggen en vijf uitvallers. De spectaculairste uitvallers waren Micheal Waltrip (#55) en Joe Nemechek (#08). Na een spin van Waltrip kon Nemecheck hem niet ontwijken en de twee raakten elkaar hard waardoor Waltrip de strijd moest staken en Nemecheck een paar rondes later zijn Dodge ook moest parkeren.

In de strijd om de kampioenschap blijft het ongekend spannend. Kurt Busch (#2) staat nu op de 12e positie, de laatste positie die toegang tot de 'Chase for the championship' geeft. 'Fan favourite' Dale Earnhardt Jr. (#8) staat 13e op 163 punten van Busch en ook Ryan Newman (teamgenoot van Busch) maakt nog kans op de 12e positie.

Submitter:  Bron: FOK!sport