Van Nistelrooy start als basisspeler

Ruud van Nistelrooy begint komende woensdag, tijdens de oefeninterland van het Nederlands Elftal tegen Zwitserland, als centrumspits. Na een jaar van afwezigheid keert de speler van Real Madrid weer terug in de basis van Oranje.

Van Basten is van mening dat Van Nistelrooy zich niet meer hoeft te bewijzen binnen de selectie. "Hij is mijn eerste centrumspits", aldus de bondscoach. Bovendien eiste de oefenmeester maar een ding van de spits. "Ruud moet doen waar hij goed in is en dat is scoren."

Ook over Van Persie wilde de oefenmeester wat kwijt: "Robin van Persie is ook een goede spits maar hij speelt liever vanaf de zijkant. Arjen Robben ontbreekt nog met een blessure maar die kan vanaf de flanken natuurlijk ook heel goed het verschil maken."

Tijdens de laatste training trainde Van Basten met een geheel nieuw middenveld. Giovanni van Bronckhorst fungeerde als verdedigende middenvelder. Op deze positie zal hij bij Feyenoord ook gaan acteren. Wesley Sneijder en Van Persie probeerden om, van respectievelijk links en rechts, Van Nistelrooy te bereiken.

Rafael van der Vaart en Ryan Babel speelden vanaf de flanken. Edwin van der Sar stond in het doel en kreeg in de verdediging de hulp van Mario Melchiot, John Heitinga, Wilfred Bouma en Urby Emanuelson.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar; Melchiot, Heitinga, Bouma en Emanuelson; Van Persie, Van Bronckhorst en Sneijder; Van der Vaart, Van Nistelrooy en Babel.