Details redesign PSP

We weten onderhand al dat Sony bezig is aan een redesign van de Playstation Portable. Maar wat we nou precies in onze handen gaan krijgen is nog steeds de vraag. De dames en heren bij Kotaku beweren echter uit betrouwbare bron een aantal details van de redesign te hebben vernomen.

Zo zal het ding een stuk platter worden dankzij het nieuwe LED screen. Dit scherm zal minder ruimte in beslag nemen en een strakker beeld leveren. Tevens zal dit nieuwe scherm veel minder stroom verbruiken waardoor de batterij nu vier keer zo lang mee zal gaan. De nieuwe UMD drive zal een stuk sneller zijn, waardoor laadtijden nu een stuk korter zullen zijn.

Het beestje bevat 8GB aan intern flash geheugen en de knoppen zullen een make-over krijgen. Het D-pad zal nu veel meer weghebben van dat van de PlayStation 3's SIXAXIS.

Sony twijfelt of ze er een camera in moeten bouwen gezien dat de productiekosten enorm zal verhogen. Ze willen het ding namelijk voor ongeveer $170 op de markt gaan zetten. Plannen voor een touch-screen 'ala DS' zullen bewaard worden voor de PSP 2.