Toro Rosso mikt op twee punten in 2007

Scuderia Toro Rosso hoopt dit seizoen twee punten te behalen. Dat blijkt uit de woorden van Giorgio Ascanelli, technisch directeur van het team. Dit zou een verdubbeling betekenen ten opzichte van vorig seizoen, toen Vitantonio Liuzzi het enige punt voor het team behaalde.

Wie de punten haalt maakt voor Ascanelli niet veel uit: "Twee punten willen wij scoren dit jaar. Dat vind ik een realistische doelstelling. Iedereen heeft de doelstelling die bij hun past en bij ons is dat twee punten."

Tegelijkertijd blijft Ascanelli realistisch over de kansen: "Ik hoor ook veel mensen zeggen dat we aan de beterende hand zijn, maar ik zie dat niet zo. In Monaco hadden we gewoon een positief moment en niets meer. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Super Aguri had in Barcelona het geluk dat ze net wel punten scoorden, wij hadden in Monaco net de pech dat we dat niet deden. Maar je moet ook realistisch blijven. Als Ferrari, McLaren, BMW Sauber en Renault met twee auto’s aan de finish komen is er geen ruimte voor anderen meer om punten te pakken. Wij moeten gewoon klaarstaan als een kans zich voordoet en die dan meteen pakken."