[RG] Federer moeizaam naar finale

Olga (Nuongirl)
Roger Federer heeft zich voor de tweede maal op rij geplaatst voor de finale op Roland Garros. De Zwitserse nummer één van de wereld had het moeilijk tegen de Rus Nikolaj Davydenko, maar wist na drie uur met 7-5, 7-6 en wederom 7-6 de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Davydenko begon goed aan de partij en hanteerde gelijk een hoog tempo. Hij bewoog veel en nam veel risico. Op eigen service stond Federer constant onder druk omdat de Rus ook goed retourneerde. Al snel keek de Zwitser dan ook tegen een break achterstand aan. Vervolgens kreeg de Rus nog zes kansen om wederom te breken, maar die wist hij niet te benutten. Hierna sloeg Federer op 3-4 en 6-5 wel toe.

In het tweede bedrijf ging het gelijk op, alleen schakelde Federer op de juiste momenten net een tandje bij. Davydenko mocht op 5-4 serveren voor de set, maar de Zwitser wist de schade te repareren om vervolgens de tiebreak met 7-5 te winnen.

In de derde set waren er ook kansen voor Davydenko. Hij liep al snel uit naar een 5-2 voorsprong, maar het was wederom Federer die zich terug wist te vechten. Op 5-3 benutte hij zijn zevende breekkans, om vervolgens in de tiebreak met 9-7 de overwinning alsnog naar zich toe te trekken.