McLaren stelt Prodrive ultimatum

Sander (sanger)
McLaren Mercedes heeft Prodrive een ultimatum gesteld. Ron Dennis, teambaas van de Britse renstal, wil nog voor eind juli weten of Prodrive gebruik wil gaan maken van McLaren-klantenchassis.

Dave Richards, teambaas van Prodrive, heeft reeds eerder laten weten in juli meer duidelijkheid te willen. Zo zou hij meer details bekend maken ten tijde van de Engelse GP, die op 8 juli wordt verreden.

"Ik vind dat er halverwege juli echt meer bekend moet zijn. De tijd begint nu toch echt te dringen. Als we echt iets willen dan moet er voordat juli half voorbij is een overeenkomst getekend zijn, anders heeft het geen zin. Wij gaan dan geen project voor 2008 aan," laat Ron Dennis weten. "We willen gewoon zekerheid. We willen met handtekening de risico’s weghalen. De risico’s dat wij middelen gaan verkwanselen en financiële gevaren uitsluiten. Een tweede team voor ons kost volgens mij een derde van het huidige budget dat wij nu hebben. En als je dan alles koopt bij een ander team bespaar je ook veel in de kosten, maar je hebt als klantenteam ook geld nodig en daar willen wij gewoon zekerheid voor."