Spyker F1 is klaar voor Melbourne

Michiel Mol en Colin Kolles, respectievelijk eigenaar en teambaas van Spyker F1, zien seizoen 2007 met vertrouwen tegemoet. In het tweede deel van dit jaar verwacht men mee te kunnen strijden om de punten.

Het werk van het huidige Spyker F1 begon officieel op 1 november 2006, maar daarvoor was men al bezig met de selectie van het personeel. "Vanaf die datum begon het te lopen. Ik denk dat we zijn veranderd in een wat moderner open-minded team. Alles gaat volgens plan: de sponsoren en partners binnenhalen, de rijders, de juiste mensen, de auto afkrijgen. En dat was al een ambitieus plan", aldus Michiel Mol.

Financieel gezien lijkt het plaatje ook te kloppen, er worden geen budgettaire problemen voorzien. "We praten nog met wat potentiële grote sponsoren, maar ons budget voor dit jaar is rond. We kunnen alle veranderingen doorvoeren die we willen. Ons doel voor 2008 is om een titelsponsor binnen te halen", vervolgt de Nederlander.

Het doel voor het tweede deel is het halen van punten, maar dat is voorzien voor de tweede helft van het seizoen, als de B-spec gereed is. "Ik denk dat we vanaf dan een serieus team in het middenveld zullen zijn. Dat is ook ons doel voor volgend jaar; dan kunnen we beginnen met racen en begint het echt leuk te worden. We willen langzaam naar de top."

Teambaas Colin Kolles deelt de positieve insteek van de teameigenaar. Er is in de voorbije maanden veel werk verricht. "Ik zal trots zijn als straks de Spyker op de startgrid in Melbourne staat. Sinds Spyker het team heeft overgenomen, hebben we een nieuwe motorpartner gestrikt, hebben we een van de beste ontwerpers in de Formule 1 aangetrokken (Mike Gascoyne, red.) en hebben we de beschikking gekregen over een tweede windtunnel", somt de Duitser op.

"We hebben zonder problemen 6.000 kilometer kunnen afleggen tijdens het testen. Dat is een prestatie van formaat. Hopelijk is de auto ook in Australië zo betrouwbaar en kunnen we meekomen met de concurrentie", besluit Kolles.