Ecclestone wil nieuw puntensysteem

Olga (Nuongirl)
Bernie Ecclestone is van mening dat winnaars van een Grand Prix daarvoor niet genoeg worden beloond. De Brit wil dat het puntenverschil tussen de eerste en tweede plaats opnieuw groter wordt en daarnaast doet hij het voorstel om de coureur met de meeste zeges tot wereldkampioen te kronen.

"De tweede plaats levert nu acht punten op en dat is te veel in vergelijking met de winnaar die slechts tien punten krijgt. Bovendien nemen rijders door dit kleine verschil geen risico's meer om de leider aan te vallen. Als het van mij afhangt is dat vanaf 2008 niet langer zo. Ik stel voor het puntensysteem te wijzigen", aldus Ecclestone in La Gazzetta dello Sport.

In 2002 werd, als gevolg van de dominantie van Michael Schumacher, het huidige puntensysteem ingevoerd. De Duitser was in het seizoen ervoor halverwege het seizoen al bijna zeker van de wereldtitel en dus werd het puntenverschil tussen de winnaar en de tweede plaats kleiner gemaakt. De afgelopen jaren duurde de titelstrijd wel weer tot het eind van het seizoen en dat is voor Ecclestone een teken om de klok terug te draaien en grondige wijzigingen aan te brengen."Niet de rijder met de meeste punten, maar wel die met de meeste zeges moet wereldkampioen worden. De punten gebruiken we dan wel om de wereldtitel bij de constructeurs toe te kennen."

Het is nog onbekend hoe de teams zullen reageren op het voorstel. Dit seizoen blijft het puntensysteem gewoon ongewijzigd.