Alonso uit onvrede over Renault

Fernando Alonso heeft onvrede geuit over zijn huidige werkgever Renault F1. De Spanjaard, die aan het einde van het seizoen vertrekt naar het team van McLaren Mercedes, beschuldigt het team ervan hem niet te helpen bij het behalen van de wereldtitel.

In zijn kritiek is de Spanjaard hard en duidelijk, volgens hem is Renault meer gericht op het behalen van de constructeurstitel. "Voor mij is er geen enkele twijfel. Bijna iedereen bij Renault denkt aan de constructeurstitel. Het was de bedoeling dat wij als tweede en derde zouden finishen, om zo Ferrari voorbij te gaan. Het team wilde echter niet dat ik zou winnen omdat ze niet willen dat ik nummer 1 meeneem naar McLaren", aldus Alonso.

Voor Alonso zijn de feiten dat het team een verkeerde strategie voor de Spanjaard gepland had tijdens de Grand Prix van China, en dat er bij zijn pitstop een fout werd gemaakt, bewijzen dat zijn theorie klopt. "Slechts een klein groepje mensen waren teleurgesteld over het resultaat van de race. Het grootste gedeelte was blij."

Het team van Renault wijst de beschuldigingen van Alonso van de hand. "Het team is geenszins van plan om in deze spannende titelstrijd zijn coureurs geen volledige ondersteuning te bieden. Wij weten niet wat Fernando bedoelt. Waarschijnlijk zijn de uitspraken gedaan uit frustratie omdat Fernando in Shanghai een zekere zege uit handen heeft laten glippen. Wij staan 150% achter Fernando en zijn strijd om de Wereldtitel. Doordat de puntenstand nu gelijk is, moet men de titel bij de rijders weten te winnen om ook de andere titel te kunnen behalen. Er zijn in elk geval geen problemen in de relatie tussen Fernando en het team”, aldus een woordvoerder van het Franse team.