Zwangere dochter 'Blokwatcher' geslagen

BuitenlandsIn Antwerpen heeft een 16-jarig meisje dat 6 maanden zwanger is maandag een pak slaag gekregen van zo'n 15 Marokkaanse jongeren. Opmerkelijk is dat het de dochter betreft van een zogenaamde Blokwatcher; een medewerker van de organisatie Blokwatch die extreemrechts in België scherp in de gaten houdt.

De zwangere Jasmijn stond maandag op een speelplaats te praten met een vriendin, toen ze werd omsingeld door een groepje jongeren van Marokkaanse komaf. Ze riepen 'vuile hoer' en gooiden met sigarettenpeukjes en blikjes. Toen de schoolbel ging, gaven twee jongens een kniestoot en een vuistslag in haar buik.

Haar vader Patrick Coeman maakte het verhaal en de afkomst van de daders zelf bekend. ''Dat is inderdaad niet makkelijk te verzoenen met mijn acties bij Blokwatch. Maar ik doe dit bewust. Ik ben een linkse jongen en overtuigd vóór een multiculturele maatschappij. Maar dat er problemen zijn met sommige bevolkingsgroepen mág je niet ontkennen. Als je een oplossing wil, moet je beginnen met het probleem bij naam te noemen'', aldus Coeman vandaag in de Gazet van Antwerpen.

Met Jasmijn en haar ongeboren baby gaat het overigens goed. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. De school waar het gebeurde belde de politie en plukte de daders uit de klas. Vader Coeman diende een klacht in tegen de belagers van zijn dochter.De duidelijk zichtbaar zwangere Jasmijn maakt het goed