[A1GP] Renger van der Zande tweede coureur

René (Eilanden)
Renger van de Zande fungeert het komende jaar als tweede rijder achter Jeroen Bleekemolen in de A1 GP. Daarnaast komt Van der Zande uit in de rookie-test op vrijdag. Dit is een nieuwe testserie in de A1GP voor coureurs onder de 25 jaar.

Afgelopen seizoen reed Van der Zande in de Duitse Formule 3, waarin hij het jaar als vierde afsloot. In het Rookie-klassement eindigde het racetalent als tweede. Van der Zande is pas sinds een paar jaar actief in de autosport.

Van der Zande reageerde bijzonder verheugd op zijn aanstelling. "Dit is echt te gek", reageert Van der Zande op de officiële website van A1GP Team Nederland. "Het is nu mijn derde jaar in de autosport. Vorig jaar keek ik nog op tv naar de A1GP en nu maak ik zelf deel uit van dit fantastische team! Wat het rijden met de auto betreft zal het heel anders worden dan in de Formule 3, wat ik nu gewend ben. Die auto heeft heel veel grip, wat bij de A1-auto wel minder zal zijn, maar we gaan rustig aan de slag en zien hoe vlug we de echte snelheid erin hebben."

Ook Jan Lammers is blij met zijn nieuwe aanwinst: "Renger is nog jong, onbevangen en heeft veel potentieel. Hij kan A1GP optimaal gebruiken om zichzelf op een hoger niveau te brengen. Wij willen graag dat Renger in alle rust kan werken aan zijn progressie en zich verder kan ontwikkelen als autocoureur. Jeroen gaat gewoon degene zijn die voor ons de punten binnen moet halen. Renger kan dan de vrijdagochtendsessies gebruiken om aan het klimaat te wennen van A1GP en aan het vermogen van de auto, want het is sneller dan alles waar hij tot nu toe mee heeft gereden. Tegelijkertijd kan hij ook alvast wat circuits over de gehele wereld leren kennen."